Siirry sisältöön
….

Onko vinkkejä teoriakokeeseen? Kelpuutan nyt niin auton kuin mopon kuin traktorin teoriakokeen suorittaneet. Olisi tosiaan edessä loppukesästä kun ikävaatimukset täytän. Olen harjoitellut Ajokaistalla mutta en meinaa päästä edes niitä viittä vaadittua harjoituskoetta läpi. Teoriakirja on koluttu ja luulen osaavani liikennesäännöt. Toki harjoituksissa on tiukemmat läpipääsyrajat kuin virallisessa kokeessa mutta pelottaa, etten saa varsinaista koetta läpi. Multa löytyy keskittymisvaikeutta ja ADHD-epäily, mutta ei mitään diagnoosia joten tuskin saisin mitään helpotusta, jos niitä edes ylipäätään annetaan.

Kuvatehtävät menee hyvin ja riskientunnistamisissa ei mene juuri koskaan väärin (hehe ahdistuneisuudesta on joskus ihan hyötyäkin), mutta ne sanalliset on ongelma. Monesti ymmärrän väärin tai en vain yksinkertaisesti muista vaikka osaisin.

Swarley☕

Miettii, onko ilmiselviä vääriä vastauksia tai ilmiselviä oikeita. Muuta apua en oikein keksi. Esim. kokeessa voitaisiin kysyä: Valitse oikea väittämä liittyen auton etusumuvaloihin.
1. Etusumuvaloja tulee käyttää aina mahdollisimman hyvän näkyvyyden takaamiseksi.
2. Etusumuvaloja voi käyttää pimeällä lisävaloina.
3. Etusumuvaloja tulee käyttää vain huonolla kelillä riittävän näkyvyyden takaamiseksi.

Tällaisissa tehtävissä se järkevin vaihtoehto on yleensä oikea. Eli jos vain on käsitys etusumuvaloista, oikea vastaus pitäisi olla huomattavissa.

Tarkoitatko viidellä harjoituskokeella niitä tasotestejä? Ne on kyllä erittäin hankalia, eivätkä edusta kovinkaan suurella korrelaatiolla teoriakokeen kysymyksiä. Eli jos vain on pääsy semmoiseen valmiiseen harjoitteluteoriakokeeseen, suosittelen sitä. Itselle jäi kyllä niistä tasotesteistä semmoinen olo, että niiden tarkoitus on mennä hylsyyn ja saada oppilas harjoittelemaan lisää. Tasotestikysymys olisi voinut olla esim. Autolla ajettaessa on yleensä pidettävä turvavyötä.
No totta kai on, mutta onko oikea vastaus silti ei, koska turvavyötä on pidettävä aina, ei vain yleensä?!! Ei semmosia ole teoriakokeessa, onneksi.

gold rose

Mulla on AM120, T – ja B-kortit ja voin kyllä valitettavasti sanoo että oikee teoriakoe on paljo haastavampi ku tasokokeet/harjotuskokeet. Suosittelen tekemään netreenin teoriakoeharjotusta ja lukemaan vaan sitä kirjaa läpi vielä lisää ja tekemään vaikka omia muistiinpanoja

Vastaa aiheeseen: B-ajokortin (auto) teoriakoe ?

Olethan kohtelias ja kunnioitat muita keskustelijoita. Viestit tarkistetaan ennen julkaisua.


Back to top