Siirry sisältöön
ainu

en tiedä kuuluuko tää asia tänne kategoriaan, mutta päätin kuitenkin laittaa sen tänne.
oon ollu autokoulussa lokakuusta lähtien, eikä oo vieläkään korttia taskussa. mulla ei oo entuudestaan mitään korttia, oon vaan ajanut pyörällä. sen takia teoriakokeenkin pääsin läpi vasta toisella tän vuoden alkupuolella. sain ajotunteja sillee noin 1h/viikossa ja sitten siinä viikossa olin jo unohtanut kaiken, joten mulla oli aina paineet istua kuljettajan penkkiin. minimituntimäärän (10?) ajelun jälkeen opettaja ehdotti, että otetaan lisätunteja. otettiin kolme, ja sit mentiin inssiin.

inssi pelotti todella paljon ja sen takia mulla jäi paljon asioita huomaamatta + joitain asiota mitä inssissä pyydettiin tekemään oli jo unohtunut koska aikaa on kuitenkin kulunut jo ensimmäisistä tunneista todella kauan. inssi tietenkin hylättiin, ja otin yhden ajotunnin ennen toista yritystä. vaikka yritin parhaani, se ei taaskaan riittänyt.

olen nyt vaihtanut ajokoulua, koska opettajan kanssa ei vaan synkannut, eikä hän koskaan kehunut/antanut kunnollista palautetta, ajotunteja sai maksimissaan 2h/vko sekä hän ei ollut täältä päin, joten hänellä ei ollut paljonkaan kaupunkitietoa, jne. tuntuu niin tyhmältä, kun tähän on mennyt niin paljon rahaa, vaikka ei pitäisi.

uusi opettajani on ensimmäisen open vastakohta ja tuntuu, että olen muutaman ajotunnin aikana oppinut enemmän kuin edellisessä autokoulussa yhteensä. mutta silti melkein jopa nolottaa mennä konttorille yrittämään kolmatta kertaa. kolmas yritys on varattu nyt perjantaille ja pelottaa todella paljon.

Lisa, verkk@ri

Hei! Tänne saa tulla keskustelemaan kaikesta. Hyvä kun puhut tosta asiasta. Itselläni oli tosi vaikeeta saada ajokorttia, kävin useammin kokeissa kun mitä kehtaisi myöntää, mutta kyllä se kortti sitten jossain kohtaan tuli. Älä luovuta sen suhteen! Musta ihmiset ei puhu tarpeeksi siitä ajokortin saamisen vaikeista puolista. Joitakin oikeasti ahdistaa olla ratin takana, kun toisaalta otin kortin sain kuulla aika paljon siitä, miten moni pääsi ekalla tai tokalla läpi. Se ei ole jokaiselle helppo tehtävä.

Ymmärrän tuon ahdistuksen tunteen kun pelottaa ja jotenkin samalla jäätyy ja unohtaa kaiken. Siinä koetilanteessa voi myös unohtaa ilmiselviä juttuja, joita oikeasti tietää. Mulla oli ongelmana se, että suoriuduin paremmin tunneilla kun itse kokeessa.

Asiat, joita minuu AUTTOI ENNEN INSSIÄ:
– kun inssin alussa sanoin jonkun vitsin ja silloin tuli naurettua, se helpotti niit paineita
– kun kävin perheen kaa kaupassa ja joku muu ajoi, yritin pääni sisällä seurata mukana ja miettiä, mitä jokaisessa tilanteessa kannattaisi tehdä
– lue läpi teoriakirjan osat, jossa käydään liikennesäännöt läpi, sillä tavalla jutut jää mieleen paremmin
– Voit myös keksiä jotain muistisääntöjä joiden avulla muistat asioita paremmin ja yrittää kerrata asioita usein
– mene läheisen kyytiin ja kysy häneltä jos hän voisi sulle näyttää, miten ajaminen sujuu.
– yritä olla miettimättä sitä stressiä mikä siinä tilanteessa on, ja älä jää kiinni virheisiin. Keskity vaan siihen, mitä seuraavaksi teet.

Tämän lisäksi haluun sanoo et mun mielestä ne 14h pakolliset tunnit, joita mulla oli tuntui olevan tosi vähän jos mietitään, että siinä ajassa pitäisi oppia kulkemaan liikenteessä.

Hyvä, että sait uuden opettaja ja teillä synkkaa. Toivottavasti inssi menee hyvin :)

Vastaa aiheeseen: B-ajokortti (auto) ja inssi

Olethan kohtelias ja kunnioitat muita keskustelijoita. Viestit tarkistetaan ennen julkaisua.


Back to top