Siirry sisältöön
Nimetön

(Bindaaminen = ”sidotaan” rinnat niin, että tulee litteä rintakehä. Tätä tekee yleensä sellaiset jotka pukeutuu pojaksi [esim. cosplay] tai transsukupuoliset, jotka on sisäisesti poikia mutta ulkoisesti tyttöjä.)

Niin, eli oon transpoika ja haluaisin bindata mun rintoja, mutta en tiiä miten. Mulla on aika pienet rinnat, eli tähän asti oon pärjänny vaan sillä että kuljen vähän kyyryssä ja pidän isohkoja paitoja… Haluaisin pitää esim pelkästään t-paitoja mutta nyt joudun koko ajan pitämään hupparia. Oon kerran kokeillut sellasella buff-huivilla ja kerran sellasella siteellä, jolla sidotaan jos on vaikka nilkka nyrjähtäny (se ensiside mitä saa apteekista). Buff ei bindannut ihan täydellisesti, jäi vähän pientä kumpua mutta oli se silti parempi kuin ei mitään, tosin se lipsui, koko ajan olis pitäny nostella. Toi side oli epämukava, sattui rintoihin. Ja sitähän ei edes kannattais käyttää, kun se voi rikkoa luita ja vahingoittaa keuhkoja… D: Niin että mitä mä tekisin? Paras olis tietty sellanen ihan bindaamiseen tarkoitettu binderi mutta se pitäis tilata netistä ja se nyt ei oikein onnistu kun oon alaikänen enkä halua puhua tästä vanhemmille… (Ainakaan äiti ei hyväksy mua tälläsenä, on erittäin vaikeeta olla oma itsensä) Oon miettiny urheiluliivejä mutta mulla ei oo ennestään sellasia enkä halua mennä kauppaan ostamaan sellasia. Mitä teen? Tiedän että täällä on varmasti muitakin mun kaltaisia. Helppikää!

Sama

Mulla on hieman samankaltainen ongelma. Mä häpeän mun rintoja, ne on niin isot, siksi mäkin ajattelin alkaa bindaamaan. Eihän mun vanhemmat sitä hyväksy, niin en voi niiltä kysyä ostaisko ne mulle binderin, mutta siksi ostinkin eräspäivä äidin kanssa itselleni sporttiliivit, tahallani hieman pienet ja nää kyllä peittää mun rintoja hyvin, pieni kumpu on, mutta se ei haittaa. Eli kannattaa sporttiliivit, liian pienet sellaiset, ostaa niin eiköhän se auta.

tyttö

Mä taas häpeen mun pienii rintoi
Tuntuu oudolt käyttää nii pienii rintaliuvei(sopivat mutta kuppi näyttää pieneltä) mut ilmankaan en pärjää
Jos mull on vaik vaan löysähkö huppari nii yläosast ei tiiä et oonko tyttövai poika (ihan pieni kupu näkyy vaan)

Cosplayer~

Moro!
Itse käytän poika cosplayssa jotain erittäin tiukkaa yläosaa joka pienentää rintakehän huomattavasti pienemmäksi/littanaksi.
Rintani eivät kuitenkaan ole vielä kasvaneet paljoa jotenka tämä toimii vielä jonkinaikaa :)
En tiedä jatkossa, miten tämä toimisi cosplayssa, kyllä sen joskus keksii :D

En ainenkaan suosittele että laitat siteen rintakehän ympärille.
Kaverini kokeili sitä conissa, ja se alkoi ahdistamaan häntä niin paljon että hänen pakko repiä se irti, käytävällä

se yks hyyppä

mulla on melkein sama tilanne niin mäki trvin apua tän kanssa

Transhenkilö

Itellä oli ongelma vaikka rinnat onki pienet mutta kasvaneen näköset ja sillee et näkyy mutta siis ite oon yrittäny peittää tuubi huivilla mutta ei peittäny hirveesti muutenki äiti ostaa aina oikeenkokoset liivit eikä *liian pieniä* ja pärjäsin sillä jonku aikaa ja urheiluliivit peittää tyylii jonku muutaman millin eli ei auta eikä mulla oo sillee sillee löysiä vaatteita mutta ei myöskään ihon myötäsiä kuitenki sellaset joista näkyy rinnat vähän ja sitten tässä nyt se mitä mä tein viimeviikonloppuna niin otin mun uudet urheiluliivit ja ompelin pienen matkan siitä sisäkankaasta sellaset osat että ”puristaa” ja nyt nää on niinku parhaimmat peittävät mitä mulla on ollu (käytin tänään ekaa kertaa koulussa) kyllä olen tyytyväinen vaikka on sellanen joku muutaman millin kumpu mutta sitä ei huomaa (ja eikö siitä tuu vähän niinku se binderi) tää on ihan mahtava koska KIPUA ON 0% et kannatta kokeilla (tänään ompelen vähän lisää niin lähtee se ”muutaman millin kumpu” ja se myös hyvä ku ompelee sen sisäkankaan niin ei näy ulkopuolelle ne ompeleet (ja voitte ommella sen joko käsin tei ompelukoneella, ite ompelin ompelukoneella) mutta joo toimii siis tosi hyvin.

Sisko

Oma isoveljeni on myös transpoika, ja hän on alaikäinen ja käyttää binderiä. Niitä on tilattu hänelle muutama. Mitä jos kysyisit vaikka isältäsi? On harmi jos he eivät hyväksy sinua tuollaisena kuin olet. Mutta voisit koittaa kysyä. Tai osaisiko vaikka terveydenhoitaja tai joku muu vastaava auttaa? Toivottavasti saat binderin tai jonkun joka auttaa sua sun ongelmassa. ❤️

Muunsukupuolinen

Mulla on samankaltainen ongelma. Erona tosin on se, että en koe itseäni pojaksi vaan muunsukupuoliseksi. Tiedän vanhempieni hyväksyvän sillä olen tullut heille ulos kaapistani ja isoveljeni on trans mies. En silti kehtaa pyytää heitä ostamaan minulle binderiä.

Samankaltainen

Moi! Mä itse olen myös transpoika, ja ajattelin kysyä mun äitiltä että saisinko binderin nyt tulevana jouluna. Mut mua vaan pelottaa se miten äiti reagoi, mutta mun äiti supporttaa sukupuolivähemmistöä. En oo tullu kaapista ulos. Ainoo ongelma on se, että en oikein tiedä mistä voisin ostaa hyvän binderin voisiko joku auttaa jos tietää? 💕

myösminä

Mä en pidä mun omista, mun mielestä isoista tisseistä, ja siks haluisin binderin, eli koen olevani kuitenkin nainen. Oon liian nuori päästäkseni rintojen pienennysleikkaukseen, joten ois kiva jos ois joku tapa jolla ”pääsis eroon” mun rinnoista.
Tähän asti oon käyttäny vaan urheilu rintsikoita ja löysän puoleisia paitoja. Paitsi että vähän aikaa sit tein ihanan kirppislöydön, paidan joka on aika ihonmyötänen. Valitettavasti oon vähän epävarma sen kanssa, koska mun d-kupin kokoset tissit ei jää huomaamatta siitä paidasta.

Tarvitsisin siis vinkkejä mistä saa hyvän binderin. Oon yrittäny ettii eri nettisivuilta, mutten osaa arvoida niiden hinta-laatu suhdetta, tai lopullista sopivuutta mulle. Jos on kohtalontovereita niin kiinnostais kans tietää miten te ootte selvinny teijän ajatuksien kanssa! :D

Ymmärrän

Ikäväkseen transpoika täällä.
Saattaa kuulostaa kliseiseltä, mutta älkää oikeasti käyttäkö niitä siteitä tai vastaavia ’bindaamiseen’.
Kuulemma niin tekemällä myöhempi mahdollinen rintojenpoisto voi vaikeutua ja siitä voi jopa (en muista lähdettä, en ole varma) aiheutua epämuodostumia.
Joten jätkät hei, Sateenkaarikauppa myy loistavia bindereitä! Itsellä meinasivat vaan koot olla liian isoja, mutta ennen kuin niihin sopii, ei kauheasti sellaista tarvitsekaan. Vaikka siltä ihan hemmetinmoisesti tuntuiskin. Ne vaan maksaa jonkun verran, mutta jos vanhemmat tai läheiset välittää teidän terveydestä, kyllä ne ostaa sellaisen.
Jos vanhemmat eivät olisi suostuneet, olisin niellyt ylpeyteni ja anellut isoäidiltäni lahjaksi. Hän ainakin ymmärtää,

se yksi kaappienby

Minulla on sama ongelma, yleensä käytän vain urheiluliivejä ja koon M vaatteita/huppareita, mutta se ei toimi täydellisesti mutta se voi kuitenkin auttaa. Älä vaan käytä mitään siteitä, se voi ahdistaa aika paljon.

Kuka oon

Ite oon sillä siteellä yrittänyt peittää rintojani mutta sattuu iha hirveesti. Tiedän et se ei kannattais mut mitää muuta keinoo en oo kokeillu. Luin jostain et jos laittaa vaik kahdet urheiluliivit päällekkäin niin sen pitäis auttaa.

heppuli

EI SAA KÄYTTÄÄ SIDETTÄ TAI JESARIA! ihan oikeasti voi tulla kylkiluumurtuma, jonka jälkeen ei voi bindata tai pahimmassa tapauksessa ottaa edes masektoniaa! Jos vanhemmat ei hyväksy että ostaa binderin, kannattaa kysyä jos joku muu auttaisi, mulle mun isosisko autto hankkimaan ekat binderit ku vanhemmat ei hyväksyny, myös kaveri voi jeesaa :) Myös joiltakin yhdistyksiltä löytyy binderikeräykset minne voi ilmoittautua

Jos ei pysty hankkimaan binderiä niin kannattaa bindata mieluiten kineettisellä teipillä, niitä löytyy apteekista. Se toimii niin että teippaat haluamasi sivuille eli kainaloiden alueelle (niin että teippiä on vaan sivuilla, ei yhdisty eikä mene ympäri, molemmat erikseen), pitäisi auttaa ainakin vähän. Itte oon kokeillu joskus useempaa urheilurintsikkaa päällekkäin, en suosittele. binderin voi myos DIY uimapuvun yläosasta (sellainen mieluiten mikä peittää aika paljon tukevuuden vuoksi) ompelemalla tiukkaa kangasta siihen etuosaan samalla tavalla kuin ostettavissa bindereissä.

Kyllä se siitä, kaikkea tsemmppiä sinne T: toinen transmies

kohtalotoveri

ite oon ny puol vuotta suunnilleen käyttäny iha esim 2´-3 urheilutoppia (tiiän että se ei ole kannattavaa tulee hengenahdistuksia yms… mutta elämä on) ja olen kokeillut sellasta ideaalisidettä mitä olen löytänyt mtta ei toimi mulla kun sa kokoajan valuu. muuten ihan loistava jos käyttää sitä ja esimerkiksi urheilutoppia (ainoa huono puoli on siinä jos pitää tehdä yhtään mitään liikunnallista niin ei saa kunnolla happea ja rupeaa helposti ahdistamaan se )

Vastaa aiheeseen: Bindaaminen – apua!

Olethan kohtelias ja kunnioitat muita keskustelijoita. Viestit tarkistetaan ennen julkaisua.


Back to top