Siirry sisältöön
ajattelevainen

Moi kaikki! Haluaisin ihmisten omia mielipiteitä/ajatuksia aiheeseen: Biseksuaalisuus.

Lisäksi pari kyssärii
Miten ja missä törmäsit ensimmäisen kerran biseksuaalisuuteen?
Tunnetko ketään biseksuaalia?
Kuinka paljon biseksuaalisuus yleisesti vaikuttaa parisuhteen tai ystävyyssuhteisiin?

Kiitän kaikkia vastaukseen vaivautuneita!

Azzie

Henkilökohtaisesti olen aika ns. ”seksuaalisuussokea”, koska minä en ole koskaan välittänyt sen kummemmin, kuuluvatko ystäväni heteroihin, homoihin, biseihin vai mihin. He vain ovat ystäviäni, välittämättä siitä, minkä sukupuolen kanssa seurustelevat.

Mutta varmaan tutustuihin ensimmäisen kerran bi- ja homoseksuaaleihin lukiossa. Toki ennen sitä tiesin heitä olevan, mutta ei minun ystävissäni. Vasta lukiossa tutustuihin ihmisiin, jotka seurustelivat samaa sukupuolta olevien kanssa. Olen itse sekä seurustellut biseksuaalin kanssa, että ollut ystävä, ja edelleen sanon, että tosiaan olen sokea tälle asialle. Se ei vaikuta millään tavalla siihen, miten tunnen kyseistä ihmistä kohtaan. Kaikki on kiinni luonteesta, ei niinkään suuntautumisesta.

:-/

Moi, oon 11v tyttö, ja mun mielestä ei oo väliä onko homo, hetero, bi tai lesbo, se ei tee ihmisestä sen vähemmän parempaa. Mulla ittellä on sellanen ajatus, että voisin kyllä tykätä tytöstä. En oo varma onko se biseksuaalisuutta, mutta toivottavasti oli jotain apua :))

Veechan

Moikka!

Ajattelin kommentoida biseksuaalisena aiheeseen.
Itse tapasin ensimmäisen biseksuaalin suunnilleen kolme vuotta sitten, kyseessä oli vuoden minua vanhempi tyttö, joka oli hyvin avoin ja rehellinen omasta seksuaalista suuntautumisestaan. Hän myös sattui myöhemmin olemaan ensimmäinen kunnon ”ihastukseni” joka edusti samaa sukupuolta. Seurustelimme pari kuukautta sen jälkeen kun itse ymmärsin tykkääväni sekä pojista että tytöistä, ja olen todella kiitollinen että kyseinen likka oli ensimmäinen tyttökokemus :D. Tämä myös auttoi minua avaamaan omaa suuntaani ja määrittämään eroja poikien ja tyttöjen kanssa seurustelun suhteen.
Tunnen siis itseni ja kyseisen tytön lisäksi yhden biseksuaalisen pojan, joka on myös exäni ja edelleen hyvä ystäväni.
Yleisesti biseksuaalisuus ei ole ongelma seurustellessa, itse olen ollut aika avoin asiasta varsinkin poikien kanssa, he ovat ottaneet tämän aika hyvin kerrottuani suuntautumisestani hyvissä ajoin, ja moni suorastaan löytää biseksuaalisuuteni jännäksi ja hieman jopa kiihottavaksi :D. Tytöt puolestaan suhtautuvat asiaan yleensä hyvin, jotkut tosin eivät pidä siitä että löydän myös pojat mielenkiintoisiksi. Tytöissä on ikävä kyllä vaikea sanoa sen enempää ottaen huomioon minun lähinnä fyysisen kiinnostuksen heitä kohtaan.
Ystävyyssuhteissa tämä ei kundien osalta ole vaikuttanut millään tavalla väleihin, he ottavat asian rennommin. Sen sijaan moni tyttö on hieman etääntynyt tai saattavat säikähtää esim. ihan vain ystävämielistä seläntaputusta tai kosketusta kuultuaan seksuaalisesta suuntautumisestani, ja joudun jatkuvasti selittämään ettei se, että kosken heihin tarkoita minun olevan kiinnostunut heistä seurustelumielessä. Joudun myös kertomaan vähän väliä, että se, keneen ihastun tai kenet löydän hyvännäköiseksi on periaatteessa ihan sama asia kuin heidän ihastumisensa vastakkaiseen sukupuoleen, eiväthän hekään kaikkiin rakastu, miksi siis minä rakastuisin.
Itse luulen vain että tytöt, kuultuaan asiasta, tulevat vain tietoisemmiksi siitä, vähän samalla tavalla kuin esim. poika kertoo ystävilleen olevansa homoseksuaali ja he tiedostavat sen sitten jatkossa.

Toivottavasti avasin hieman tällä näkökulmalla kysymyksiäsi!

Epävarma

Mulla on paljon kavereita jotka on bi tai homoseksuaalisia.Mäkin oon viimeaikoina miettiny ja oon tullut siihen tulokseen että en rakastu sukupuoleen vaan ihmiseen. En silti ole ikinä ihastunut kehenkään poikaan vaan pelkästään tyttöihin. En silti sulje pois vaihtoehtoa etten voisi ihastua poikaan. En ole ikinä tästä kellekkään puhunut.
T. 16v poika

Bi

Moi!
Oon yläaste ikäinen tyttö. Oon lähiaikoina tiedostanut olevani bi. En tiedä uskallanko kertoa tätä vanhemmilleni sillä he eivät tod.näk tykkää asiasta. Seurustelen toisen bi tytön kanssa eikä se ole sinänsä sen kummempaa kuin jos seurustelisin pojan kanssa. Hän on kuitenkin eka tyttö jonka kanssa seurustelen.

Bi tyttö :)

Okei Moi!
Taidan olla vähän myöhässä tän viestin kanssa, mutta eikai se haittaa.

Ensin voisin vähän avartaa asiaa.
Eli monet ihmiset tietyllä tapaa ”väheksyvät” biseksuaalisia henkilöitä, perusteilla, että he eivät osaa päättää ovatko homoja vai heteroita. Biseksuaalisuus on normaali seksuaalinen suuntautuminen. Jos olet biseksuaali, et ole yhtään sen enemmän heterompi, kuin homot. Jos olet biseksuaali, kuulut ihan yhtälailla LGBTQ+ yhteisöön.

Jos olet miettinyt olevasi biseksuaali, ja et uskalla kertoa vanhemmillesi. Kannattaa käydä juttelemassa esim. kuraattorin tai psykologin kanssa. Täällä Mannerheimin lastensuojelu liiton lasten ja nuorten puhelimessakin voi käydä juttelemassa.

Törmäsin ensimmäisen kerran biseksuaaliin viime vuonna. Sen myötä löysin itseni ja sen, kuka oikeasti olen.
Mielestäni biseksuaalisuuden ei pitäisi vaikuttaa ystävyys- tai parisuhteisiin.
Nykyään seksuaali vähemmistöihin kuuluvat otetaan paljon avoimemmin vastaan.

~ Bi tyttö Suomesta💖💜💙

tuntematon

oon 10v tyttö ja oon bi tai lesbo tai hetero tai joku… en tiedä oikeen vielä koska en ihastu sukupuoleen vaan ihmiseen.. oon ehkä luultavasti sitten bi tai lesbo.. tunnen viihtyväni molempien sukupuolien kanssa.

Hölmöläinen

Heips<3
Musta se, että joku on bi ei pitäisi olla kummallinen asia! Sen ei pitäisi vaikuttaa ystävyyssuhteisiin millään tavalla! Kaikki me ollaan ihmisiä riippumatta siitä mikä on seksuaalinensuuntautumisemme! Tää on taas yhtä tyhmä syy hyljeksiä kuin, että joku on tumma! Itse koen olevani bi koska koen kiinnostusta molempiin sukupuoliin. Tämä asia on aiheuttanut vähän draamaa, koska vieläkin on niitä ihmisiä(jopa kavereissani) joitten suut loksahtavat auki kun kerron olevani luultavasti bi. Nykyään kuitenkin asiasta puhutaan hyvin avoimesti joten seksuaali vähemmistöön kuuluvien ei tarvitse pelätä! Olkaa homoja/lesboja jos haluatte! Kunhan vain olette itse onnellisia! Toivon, että jokainen teistä on juuri oma itsensä sillä, vaikka olisit lesbo/homo voit aina olla omaitsesi! Toivotan kaikille onnea ystävyys- ja parisuhteisiin<3

~Hölmöläinen

Hölmöläinen

Heips<3
Musta se, että joku on bi ei pitäisi olla kummallinen asia! Sen ei pitäisi vaikuttaa ystävyyssuhteisiin millään tavalla! Kaikki me ollaan ihmisiä riippumatta siitä mikä on seksuaalinensuuntautumisemme! Tää on taas yhtä tyhmä syy hyljeksiä kuin, että joku on tumma! Itse koen olevani bi koska koen kiinnostusta molempiin sukupuoliin. Tämä asia on aiheuttanut vähän draamaa, koska vieläkin on niitä ihmisiä(jopa kavereissani) joitten suut loksahtavat auki kun kerron olevani luultavasti bi. Nykyään kuitenkin asiasta puhutaan hyvin avoimesti joten seksuaali vähemmistöön kuuluvien ei tarvitse pelätä! Olkaa homoja/lesboja jos haluatte! Kunhan vain olette itse onnellisia! Toivon, että jokainen teistä on juuri oma itsensä sillä, vaikka olisit lesbo/homo voit aina olla omaitsesi! Toivotan kaikille onnea ystävyys- ja parisuhteisiin<3

~Hölmöläinen

Ihminen

Siis tarkottaaks se et jos on bi et on niinku ihastunu esim. Tyttö tyttöö? Oon vähä pihal näist

(:

Moii!
Oon ite 11v ja bi seksuaali. Se ei vaikuta kaverisuhteisiin mitenkään. Jos tykkäät tytöist ja pojist nii se on ihan fine. Ja muista ettei kukaan voi sanoo sulle sun sukupuolta, sä tunnet sen ite!;)

Skrrt

17v tyttö :)

Biseksuaalisuus tarkottaa, että voit ihastua useampaan kun yhteen sukupuoleen, esim. tyttöön tai poikaan. Mä tajusin olevani biseksuaali pari kuukautta sitten, vaikka oon pitkässä suhteessa poikaytävän kanssa ja asutaan yhdessä yms. Huomasin sen eka, kun ajattelin, että tytöt on tosi kauniita ja vahvoja yms. Sit innostuin enemmän feminismistä ja naisten oikeuksista ja pääsin mukaan kivaan yhteisöön. Kun olin päässyt yli mun epävarmuuksista oman ulkonäön kanssa, huomasin, että sanoin ennen ”Olisinpa ton tytön kaltainen” ja nyt enemmänkin ”Olisinpa ton tytön kanssa” :D Se, kuinka sinut oot oman seksuaalisuutes kanssa tulee ihan sieltä ootko sinut ittes kanssa. Luonteen ja vartalon jne. :)
Nyt sovittiin avoimesta suhteesta poikaystävän kanssa hetkeks aikaa, että jatketaan yhdessä asumista ja mikään meidän välillä ei muutu, mutta bileissä voi esim. flirttailla muiden kanssa :) Kunhan se oikee poikaystävä pysyy ainoana vakituisena parisuhteena. Tää on toiminu hyvin, saadaan erilaisia kokemuksia ja ollaan onnellisempia yhdessä :)

Biseksuaalisuus mun kavereiden kanssa ei oo vaikuttanu yhtään. Jotkut niistä on jo bi tai jotain muuta vähemmistöö muutenkin :) Jos kerrot sun kaverille et oot bi tai lesbo tai homo yms ja se vastaa ”eli ootko niinku ihastunu muhun” ni feidaa se immediately. Se ei välitä sun hyvinvoinnista eikä tod näk arvosta sitä et tulit sille kaapista ulos. aamen

Heips:))

Oon itse bi ja musta se on ihan ok. Mä kerroin mun kaverille ensimmäisenä ja no se on todella seksuaalitietoinen ihminen ja hän on ihan fine asian kanssa ja hänkin sanoi olevansa bi tai pan. En oo varsinaisesti kertonut kenellekään muulle koska en koe siihen tarvetta. Oon välillä miettinyt et onks ok olla bi mutta se on ihan normaalia:) muuten voiks joku jolla on jo alkanut menkat että miltä se tuntuu? Mut heipsu!

20v bi

Olen nainen, jo 20v, biseksuaali polyamorous (voin siis rakastaa useaa ihmistä samaan aikaan ja olla seurustelusuhteissa usean ihmisen kanssa) Oletan myös itseni olevan jotain aseksuaalisuus spektrumilla, joko acespike eli on ajanjaksoja jolloin olen aseksuaali ja toisia jolloin olen kiinnostunut seksistä, tai aegoseksuaali? Eli olen vain kiinnostunut seksin ideasta enkö niinkään sen harrastamisesta. Olen siis samalla myös neitsyt, vaikka ihastuksia ja rakastumisia on ollut elämän aikana.

Olen nykytermein kyllä mukamas panseksuaali sillä en kiinnostu niinkään sukupuolesta vaan ihmisen persoonasta. (identifioidun kuitenkin biseksuaaliksi)
Panseksuaalisuus ja biseksuaalisuus ovat päällekkäiset seksuaalisuudet sillä molemmat voivat rakastua ja ihastua ihan kaikkiin sukupuoliin (naisiin, miehiin, trans, nonbinääreihin sekä gender fluid ihmisiin) Joidenkin mielestä biseksuaalisuus tarkoittaa kuitenkin vain sitä että olisi kiinnostunut cis naisista ja miehistä eli transsukupuolisiksi itsensä tuntevat eivät muka kuuluisi ihastuksen kohteiksi

Ekaa kertaa biseksuaalisuus varmaan tuli peruskoulussa eteen. En tiedä onko termi terveystiedon kirjoissa ja sieltä tullut naaman eteen vai sepäse teema päivistä. (seksuaalisuus ja päihde teemapäivä) Siellä yleisesti tuli ainakin sukupuolista puhetta sillä yksi ohjaajista oli trans mies. Hyväksyin kylläkin biseksuaalisuuteni vasta muutama vuosi sitten lukiossa. Aluksi en halunnut uskoa, että pitäisin nyös naisista sillä ajattelin naisiin kohdistuvien ajatuksien olevan normaaleja. Aloin vain tutkimaan LGBTQ yhteisöä ihan vain ally mielessä, mutta löysinkin samanmielisen yhteisön.

Ystäväpiirissä ei taida olla yhtään biseksuaalia, jos itseä ei saa laskea. Löytyy kyllä (en tiedä miksi nykyään identifioituu) non-binääri tai trans sekä panseksuaali (ei ole pitkään aikaan tultu nähtyä niin voi olla muuttunut lokeroinnit).
Exä kyllä tuli kaapista ulos biseksuaalina tänä vuonna. Mies ja samaa ikäluokkaa, 21v. Unesta kuulemma ajatus lähti itämään.

Omasta mielestä ei haittaa, vaikka partneri tai kaveri olisi kiinnostunut mistä. Tietysti partnerin olisi hyvä olla jollain tapaa edes kiinnostunut muista ihastumisen/rakastumisen kohteistani, jos haluaisin olla myös muiden kanssa samaan aikaan. Ei ole väliä onko läheinen kiinnostunut vain minun sukupuolestani tai molemmista /kaikista. Ei varmasti haittaisi vaikka olisi aseksuaalinenkaan. (kaverina ei tietenkään haittaa)

Oman kaveriporukan suhteen (sen jonka sain ns. itse valita yläasteella. Lukiossa ystävät tulivat pääosin muiden kautta) huomasin, että LGBTQ yhteisö selkeästi vetää omiaan puoleensa. Ensin kaapista tuli ulos trans/nonbinääri, sitten toinen ystävä panseksuaalina ja minä olen vielä turvallisesti kaapissa irl, mutta tiedän tämän teorian toimivan ainakin omassa elämässä. Ja olihan exänikin biseksuaali. Tuli kylläkin ulos vasta suhteen loputtua.
Ystäväporukassa voi siis todennäköisesti olla muita sinua tukevia ihmisiä, jotka käyvät samoja asioita läpi.

LGBTQ yhteisö on yleisesti hyvin mukava eikä useimpia haittaa mikään seksuaalisuuntautumisten yhdistelmä tai sukupuolisuus. Tietysti pientä kränää on biseksuaalien ja panien välillä. (en tiedä onko Suomessa niin paljoa)

Vastaa aiheeseen: Biseksuaalisuus ?

Olethan kohtelias ja kunnioitat muita keskustelijoita. Viestit tarkistetaan ennen julkaisua.


Back to top