Siirry sisältöön
A_B_G

Tässä yhtenä päivänä ihan yhtäkkiä tulin vaan ajatelleeksi Suomen nykytilannetta ja ~rasismia~ ihan yleensä. Ja niinku muutenki, mikä ongelma rasistisilla ihmisillä on???? En nyt väitä et olisin mikään amerikkatyylinen extreme-liberaali, mutta siis rasismi ei vaan käy järkeen!! Mitä sun pitää pelätä niin paljon ollaksesi rasisti?? Tai se, et mikä sun päässä pitää olla niin vialla että sä tarkoituksella asetat ittes muiden yläpuolelle jos ne ei vastaa sun ideaa hyväksyttävyydestä (tietty lakeja pitää noudattaa) just ihonvärin, kielen tai kulttuurin jne. perusteella.

Oon ihan kyllästynyt tähän maailmaan ja sen rasisteihin. Mikä niitä vaivaa? Eikö ne tajuu, että kaikki ihmiset on samanarvoisia, eikä kukaan oo parempi tai huonompi sen takia, minkä värinen tai näköinen on? Eikö ne osaa elää ja antaa elää? Eikö ne oo koskaan kuullu historiasta ja siitä, mitä rasismi on aiheuttanu?

Siis kuitenki rasismi suomessa on ihan mielenkiintonen aihe (tosin ei kiva-), koska alunperinhän suomalaisia kohdeltiin ku p*skaa, kieltä pidettiin rumana ja niin ihmisiäkin, kulttuuri yritettiin hävittää jne. Eikö siis ois hyvä kääntää suunta pois siitä vihasta ja inhosta pois? Siis en tarkota et suurin osa suomalaisista ois rasisteja tai muuta (en vihaa suomalaisia), mut ois hyvä muuttaa suuntaa kokonaan, (tosin osittain se meni päin p*rsettä jo saamelaisten kohdalla, eikä edes niin kovin kauan aikaa sitten…)

Mä en oo mikään maailmanparantaja, mutta mä en voi sietää sitä, että jotkut ihmiset vihaa toisia ilman mitään syytä. Mä en voi ymmärtää sitä, että jotkut ihmiset haluu loukata ja syrjiä toisia sen takia, että ne puhuu eri kieltä tai ne ei näytä samalta kuin itse. On käsittämätöntä, että jotkut ihmiset pelkää toisia sen takia, että ne on erilaisia!!

Ja yks juttu jota kukaan rasisti ei haluu myöntää, se niiden inho ja viha on peräisin pelosta ja epävarmuudesta, siitä että tuntematon/erilainen pelottaa, eikä ne uskalla kohdata sitä suoraan vaan ne yrittää tuhota sen. Niiden mielestä ei maksa vaivaa tutustua, vaan on vaan helpompi hankkiutua eroon.

Suomi on monipuolinen maa, ja se on hyvä juttu. Meillä on paljon erilaisia ihmisiä (ei haittais vaikka ois vielä lisää), jotka on tuonu tänne omia tapojaan ja osaamistaan. Meillä on paljon mahdollisuuksia oppia toisiltamme ja rikastuttaa omaa elämäämme. Meillä on paljon yhteistä, vaikka meillä on myös eroja. Ois hyvä jos me voitais jakaa kulttuureja ja hyväksyä erilaisuus!

Mä toivon, että kaikki rasistit heräis ja tajuis, että ne on väärässä. Mä toivon, että kaikki rasistit lakkais olemasta,-rasisteja (Tiqlahesh, wzdao) ja alkais olla ihmisiä. Mä toivon, että kaikki rasistit oppis teoistaan ja oppis kunnioittamaan muita. Toivon, että kaikki rasistit muuttuis hyväksyvämmiks!

Mut ennen kaikkea mä toivon, että kaikki ihmiset vois elää rauhassa ja rakkaudessa (peace&love). Mä toivon, että kaikki ihmiset vois olla onnellisia (tai ainakin et ois siihen mahdollisuus) ja, että kaikki ihmiset vois vähintään sietää toisiaan polkematta toista alas!

Kiitos kun luit mun surkeen jutun tänne asti (kě’ài <3)

UwU

En lukenu kokonaan, mut ainakin jotkut rasistit olettaa että etenkin tummaihoset maahanmuuttajat on jotenkin väkivaltaisia.

Vastaa aiheeseen: ~btw rasismi on p*skaa~

Olethan kohtelias ja kunnioitat muita keskustelijoita. Viestit tarkistetaan ennen julkaisua.


Back to top