Siirry sisältöön
🎀

Hei! Aloitin e pillerit kuukautisten ensimmäisenä päivänä pakkauksen mukaan. Onko normaalia että vuotoni on loppunut melkein kokonaan jo neljäntenä päivänä vaikka kestää yleensä kuusi päivää? Vaikuttaako se ehkäisytehoon (henkilökohtainen syy pillerien aloittamiselle)? Valmiste on lumivela btw

06

On täysin normaalia. Itse oon käyttänyt pillereitä jo noin vuoden, ja mulla kävi aika samalla tavalla. Muita asioita joihin kannattaa varautua:
Mulla ainakin menkat varsinkin pillereiden käytön alussa yhtäkkiä piteni yli kahden viikon pituisiksi, vaikka normaalisti kestää noin 5 päivää. Kuitenkin se meni ohi aika nopeesti, kun keho oli tottunut pillereihin.
Mulla itsellä tuli myös aloituksen aikoihin pahoinvointia, joka kuitenkin hävisi noin viikon jälkeen. Ehkäisytehosta en osaa paljoa sanoa, kun ite alotin pillerit menkkakipuihin ja vähentämään vuodon runsautta.
[Osa tekstistä  poistettu.] 
Ite en oo muutamaan kuukauteen ottanut niitä vihreitä pillereitä ihan lääkärin ehdotuksesta, koska mulla menkkakivut on niin pahat että vaikka yleisestikin pillereiden käyttö auttoi, se ei auttanut todella paljoa.
Toivottavasti tästä oli jotain apua.

Imhinen

E-pillerien käytön aloittaminen voi vaikuttaa kuukautisten pituuteen. Seuraile tilannetta pari kiertoa ja jos muita ongelmia ei ilmaannu, en uskoisi tuon olevan kovin vaarallista. Ehkäisyteho taas perustuu ovulaation estämiseen eli siihen, ettei munarakkula kypsy ja irtoa ollenkaan, kuten normaalisti käy. Kuukautisten keston kanssa ovulaation tapahtumisella tai tapahtumatta jäämisellä ei ole mitään tekemistä, joten ehkäisytehoon nämä ”sivuoireet” eivät vaikuta.

Vastaa aiheeseen: E pillerien aloitus

Olethan kohtelias ja kunnioitat muita keskustelijoita. Viestit tarkistetaan ennen julkaisua.


Back to top