Siirry sisältöön
paskamaailma

Oon 16 v tyttö ja tunnen jatkuvaa väsymystä, masennusta yksinkertaisesti en vaan saa aikaiseksi yhtään mitään enkä jaksa tehdä esimerkiksi jotain perus askareita kuten hampaiden pesu, pyykin pesu, syöminen, koulu kaikki perus asiatkin menee ihan miten sattuu. Mä vihaan itteeni eniten tässä maailmassa haluisin olla joku toinen ihminen ja olla terve. Mä nukun päivät ku pääsen koulusta (jos siis meen sinne) ja yöt valon ja mietin outoja asioita. Mun elämä on iha mullin mallin. Ei vaa jaksa tätä pahaa oloa ja ahdistusta mikä koko ajan puristaa rintaa. Auttakaa mua joku, kertokaa mitä teen??! Mistä tää johtuu?

[Viestiä muokattu]

MLL Ylläpito

Hei,

Hyvä, että otit yhteyttä meihin ja kerroit pahasta olostasi, olit tosi rohkea. Kirjoitit vakavasta asiasta, jonka selvittämiseen tarvitset aikuisen apua. Löytyykö lähipiiristäsi sellaista aikuista, jonka puoleen voisit kääntyä? Tietävätkö vanhempasi ajatuksistasi? Kouluissa ja oppilaitoksissa tällaisia tilanteita varten on myös esimerkiksi kouluterveydenhoitaja tai koulukuraattori, jotka osaavat ja haluavat auttaa. Sinua lähellä olevista auttavista tahoista löydät lisätietoa Nuortennetin Mistä apua? –osiosta (www.mll.fi/nuortennetti/mista_apua).

Voit myös soittaa meille Lasten ja nuorten puhelimeen numeroon 116 111, joka on auki arkisin klo 14-20 ja viikonloppuisin klo 17-20 (puhelu on maksuton ja luottamuksellinen) tai kirjoittaa MLL:n Lasten ja nuorten nettikirjepalveluun (www.mll.fi/nuortennetti). Saat kirjeeseesi henkilökohtaisen vastauksen luotettavalta aikuiselta. Voit myös chatata kanssamme ma-ke klo 17-20.

Olet ottanut jo ensimmäisen askeleen kohti sitä, että olosi helpottaa, kun kirjoitit meille. Olemme mielellämme tukenasi jatkossakin, ethän jää yksin huoliesi kanssa! Olet kaiken avun arvoinen <3

Aurinkoisin terveisin MLL Ylläpito

Herätys

Anteeksi nytten MLL:n ylläpito kritiikistä, mutta nuo teidän viestinne aiheuttavat nuoren näkökulmasta järjetöntä pelkoa. Nuoret monesti kirjottaa viesteissä, että ei halua puhua aikuisille. Kun meitä painostetaan puhumaan jollekkin, itsemurha-ajatukset tulevat esille, koska se tuntuu olevan ainoa pakokeino päästä pois. Kokemuksella.

Nuutti

Tsemppiä <3

Toinen tyttö

Voisi auttaa jos kirjoittaisit pahan olon tuntemuksistasi vaikka salaiseen ja henkilökohtaiseen päiväkirjaan. Itseäni se on auttanut. Paperille on paljon helpompi kertoa kuin jollekin aikuiselle.

Lisäksi kommentoisin MLL:n vastausta sen verran, että kirjoittaako niitä vastauksia siellä oikeasti joku? Nuoret pyytävät täällä apua tosissaan mutta aina tulee samat neuvot aikuisille ja kuraattoreille puhumisesta. Tuntuu ettei nuorten ongelmiin oikeasti yritetä keksiä ratkaisua, käsketään vaan puhumaan aikuisille ja mainostetaan nuortennetin palveluita. Lisäksi olen nähnyt tuon saman siteerauksen ensimmäisestä askeleesta kohti olon helpottamista -nuortennetissä ennenkin. Onko siellä vain automaatti joka lähettää kaikille saman vastauksen vai oikea ihminen. Skarpatkaa ylläpitäjät ja hrittäkää oikeasti auttaa nuoria, aina ei aurinkoiset terveiset auta.

MLL Ylläpito

Hei!

Kiitos palautteestanne! Kyllä täällä Nuortennetin moderoijana toimii ihminen ja vastauksia ei lähettele kone. Keskustelupalsta on tarkoitettu nuorelta nuorelle -palveluksi. Tämän vuoksi emme itse vastaile nuorten viesteihin. Joskus on kuitenkin tilanteita, joissa koemme, että huoli on suuri ja kirjoittaja kaipaisi aikuisen apua. Silloin ohjaamme hänet Lasten ja Nuorten puhelimeen, viestipalveluun tai chattiin. Siellä tarjolla on ilmaista, aikuisen tarjoamaa keskusteluapua.

Lämmintä kesää toivottaa MLL Ylläpito

Pinkki yksisarvinen

Mulla oli yhdessä vaiheessa tuo sama kun olin just eronnu mun poikkiksesta ja koulu oli ollu jo hetken tosi ahdistava paikka kun mua kiusattiin lähes päivittäin mutta pääsin pois tosta tunteesta kun joululoma alko ja pystyin olla päivät pitkät rauhassa ja miettiä sitten kun koulut jatku kerroin kiusaamisesta opelle ja se helpotti sitten kerroin mun fiiliksestä eka ihan vaan kavereille seuraavaks luokan kaikki tytöt ties siitä sit vanhemmat sit ope ja sit oli jo paljon parempi olo ku olin saanu kerrottuu mun fiilingsit muille! Sä voisit kokeilla samaa? Jos se vaikka helpottais?

Vastaa aiheeseen: ei jaksa vaa enää

Olethan kohtelias ja kunnioitat muita keskustelijoita. Viestit tarkistetaan ennen julkaisua.


Back to top