Siirry sisältöön
Potterhead

Oon 12 vuotias ja mun puhelimena toimii nokian näppäinpuhelin. Haluisin tosi paljon älypuhelimen, koska monissa harrastuksissa on jotain whatsapp-ryhmiä ja muutenkin tuntuu ulkopuoliselta ku kaikilla on älypuhelin. Mua myös välillä pelottaa kertoa mun näppäinpuhelimesta uusille kavereille ku pelkään että ne luulee mua oudoks sen takia. Mun vanhemmat sanoo etten saa sitä älypuhelinta, koska ne pelkää et tulisin riippuvaiseksi ja se haittais mun kehittymistä. Tavallaan ymmärrän ton, mut silti haluaisin sen puhelimen. Oon kertonu vanhemmille family linkistä ja luvannu et en kattois sitä puhelinta ihan 24/7 ja muutenki kattoisin vaan mun ikäsille sopivia juttuja. Joskus ne on silleen: mietitään asiaa mut ei ne sit mieti sitä ikinä. Kertokaa esim. miten saisin mun vanhemmat suostumaan, omia kokemuksia tai jotain muuta lohduttavaa. (Kirjotan tätä siis tietokoneella, jos mietitte).

AN64

No jos vanhemmat ei suostu hankkimaan älypuhelinta, voisko olla mahdollista että sun vanhemmat liittyis näihin harrastuksiin liittyviin ryhmiin? Sen vaan sanon et viimeistään yläkouluun sellanen kannattaa olla. Siellä tulee nimittäin tarvitsemaan.

piip

Mun 17-v tutulla on kans näppäinpuhelin eikä oo mitenkään nolo juttu! Vasta luin, että tutkijoitten mukaan alle 13-v ei tarvi ees älykännykkää (https://yle.fi/a/74-20086556) ja whatsappi taitaa olla tietosuojasyistä kielletty alle 16-v. Itelläkään ei oo whatsappia, instagramia tai snapchattia enkä ees haluais koska en koe tarvitsevani niitä haitallisten vaikutusten takia. Sms-viestit toimii hyvin!

Rose

Kerää rahaa ja hanki itse:) Kyllä 12-vuotiaalla pitäisi olla älypuhelin, koska sitä tosiaan tulee yläkoulussa ainakin tarvitsemaan.

Puhelinhan ei itsessään aiheuta riippuvuutta ja eikä se haittaa kehitystä. Syy riippuvuuteen on vanhemmat ja lapset. Vanhemmat voivat family linkin avulla laatia käyttöajan (ns. puhelinaika). Vanhemmat voivat sen avulla säätää asetuksia, että mitä sovelluksia voit käyttää.

Kysy rohkeasti vanhemmiltasi syy tähän, vaikkapa se riippuvuus ja kehittyminen. Jatka keskustelua ja tee esim. esitelmä, miksi sinun pitäisi saada älypuhelin.

Vastaa aiheeseen: Ei oo älypuhelinta:(

Olethan kohtelias ja kunnioitat muita keskustelijoita. Viestit tarkistetaan ennen julkaisua.


Back to top