Siirry sisältöön
kiillehäiriö

välillä tulee valtava ahdistus/paniikkikohtaus (en tiiä mikä se on), en pysty tehdä yhtään mitään, nukkumaan, lukee kokeisiin, tehä läksyjä ja yleensä se tulee just illalla ja vaan valvon koko yön, itken ja kun mun pitäis mennä kouluun en oo saanu tehtyy mitään. en voi olla pois koulusta, koska se on mun oma vika et valvoin enkä jaksa nousta, kukaan ei ymmärrä et se johtuu siitä ahistuksesta. jos yrittäisin kertoo mun äidille se ajattelis et oon niin helvetin laiska ja typerä et keksin tollasen jotta mun ei tarttis koulun takia herätä aikasin ku oon ensin ite omasta tahdostani valvonu koko yön. tai sit se sanoo et mee vaan kouluun, sinne kuitenki on mentävä.

en tiiä mikä mua kouluun menemisessä ahistaa näin paljon, ei itessään se opiskelu ehkä, vaan ne ihmiset siellä ja kaikki koulutyöt jotka tän ahistuksen takia vaan kasaantuu samalla ku kukaan ei ymmärrä mua. tohon että ehkä ne ihmiset siellä koulussa ahistaa, niin oon huomannu ittessäni sosiaalisen ahdistuksen ”oireita”, paineet olla tarpeeks hyvä ja tosi hallitseva epäonnistumisen ja riittämättömyyden pelko. välillä oon huomaamaton ja välillä mä oon se josta huomataan kaikki ne virheet.

en pysty mennä kouluun, mut haluun olla hyvä koulussa, mutten pysty siihenkään.

MLL Nuortennetin ylläpito

Hei,

Kiitos viestistäsi. Asiasi, josta kirjoitit, on sellainen, että haluamme tarjota sinulle vertaistuen lisäksi myös aikuisen tukea. Viestisi on siirretty kokonaisuudessaan myös ”Päivystäjä mukana keskustelussa” -keskustelualueelle. Lasten ja nuorten puhelimen vapaaehtoiset päivystäjät osallistuvat kyseisellä keskustelupalstalla keskusteluun. Kun päivystäjä vastaa viestiisi, julkaisemme myös viestisi tai osan siitä. Tekstisi saatetaan julkaista ajoittain hitaammin kuin muilla keskustelualueilla.

Jos haluat, voit myös olla yhteydessä Lasten ja nuorten puhelimeen (116 111) tai chattiin https://www.nuortennetti.fi/apua-ja-tukea/lasten-ja-nuorten-puhelin/.

Lämpimin terveisin,
MLL Nuortennetin ylläpito

Kakka pylly69

Mun kaverilla on välillä ihan kauheita kohtauksia sen oireitan on esim munan halu ja seksin haluaminen

Joku :)

Itekkin ei jaksa nousta kouluun ja ahistaa mennä joka ikinen aamu ja vaan niiden ihmisten takia. Sit kun kaverit hylkäs ja näin. En saa unta koska mua ahistaa mennä sit seuraavana päivänä. Mulla on ainakin yks ihana kaveri jolla on sama tapaus ja hänen takia jaksan nousta kouluun joka aamu. ❤❤

Joku :)

Itekkin ei jaksa nousta kouluun ja ahistaa mennä joka ikinen aamu ja vaan niiden ihmisten takia. Sit kun kaverit hylkäs ja näin. En saa unta koska mua ahistaa mennä sit seuraavana päivänä. Mulla on ainakin yks ihana kaveri jolla on sama tapaus ja hänen takia jaksan nousta kouluun joka aamu.

Ihmislapsi

Kannattaa jutella siitä omille kaverille, opettajille tai vaikka terkkarille, jos vanhemmat ei usko

Surulline

Mäkää en haluu mennä kouluun. Mä en osaa enää ees selittää sitä, mun oikeudentaju on noussu niin korkealle että mä nään minkälaista kärsimystä koulu aiheuttaa ja miten.

it’s me

kun mä näin tän nii olin IHAN varma et tää oli joku vanhakirjotus & mun kirjottama koska samaistun tähän joskus niiiiin paljon !
mä toivon et sä luet tän ja et täst ois jotain apuu & vertaistukee:
Mä oon kärsiny kauan paniikkikohtauksista ja parivuotta sit mua ahisti toosi paljon mennä kouluun (niin paljon et se alko jo illalla, en pystyny nukkuu öitä ja aloin tehä mitä tahansa et en joutuis sinne)
Mullakaan ei ollu ongelmana opiskelu vaan ne ihmiset.
mut mä toivon et sä et tekis samaa virhettä minkä mä tein; Ä L Ä ala jäämään kotiin vaik se ois hiton vaikeeta mennä sinne kouluun!!
Siit alkaa tulla liian helposti kierre jota ei vaan pysty lopettaa; se kynnys kouluun menoon alkaa kasvaa liian suureks ja poissaoloista alkaa tulla ongelma.
mä en t o d e l l a k a a n sano tätä ilkeesti tms vaan haluun auttaa ettet kokis samaa mitä mä koin toosi nuorena. Uskalla kertoo tosta jollekkin jotta sä saat tarpeeks nopeesti apua sun ahistukseen; usko pois, esim. Psykologi osaa varmasti auttaa sua!!
tsemppii toosi paljon !!🥺❤️

🤗

Moikka ! 🤗

Laita asiasta wilmaviestiä koulukuraattorille tai koulupsykologille.

Hän sit varmaan ehdottaa tapaamista.
Mene sit juttelemaan hänen kanssa.

Hän voi auttaa sua.

Tsemppiä ! 🤗

Mukavaa ja rentouttavaa loppua syyslomaa kaikille ! 🍁🍂

🥺

Mulla on ihan sama juttu, en vaa jaksa mennä kouluun ja kukaan ei tajuu jos kerron se on ihan turhaa😞

Vastaa aiheeseen: ei pysty mennä kouluun

Olethan kohtelias ja kunnioitat muita keskustelijoita. Viestit tarkistetaan ennen julkaisua.


Back to top