Siirry sisältöön
Misaki

Ottaa pikkuhiljaa päähän kun koulussa jos tykkää esim. kemiasta ja hissasta ja fysiikasta ja sattuu olemaan niissä keskivertoa parempi niin heti saa ”Openlellikin” ja ”Pätijän” maineen vaikka hyvä että kohta uskaltaa enää puhua saati naamaansa näyttää koulussa. (Olen siis 8. luokalla) Omalla kohdalla ärsyttää se, että vaikka olenkin melko nörtti ja saan hyviä numeroita niin suurin osa omilta- tai rinnakkaisluokkalaisilta saa melkein aina kun puhuu kommentin Pätijä. VAIKKA en ole IKINä a) haukkunut muita kun he ovat saaneet huonon numeron enkä halua masentaa muita menemällä ”Hei mä sain taas näin ja näin hyvän ja sä sitten noin ja noin huonon HAHAAHAA” joten vastaan vain kysyttäessä kysymykseen miten meni kokeet b) mene vääntämään jokaiselle joka jutun jälkeen rautalangasta kuinka heidän kielioppinsa ja käyttäytymisensä eivät ehkä ole aivan korrekteja ja usein päätän olla sanomatta mitään ja olen aivan hiljaa vaikka toisinaan tekisi kyllä mieli vähän korottaa ääntä.
Tietenkin minultakin palaa pinna aika ajoin, esim. kun jotkut ehdottivat ihan tosissaan että opettajien kannattaisi pitää helpot kokeet ja kaikki vois saada hyvän numeron. Sitten opettaja sanoi että tekisi silloin vain Karhunpalveluksen sitten kysyttiin miten niin ja vastasin ihan normaalilla äänellä oltuani pitkään hiljaa että jos nyt pidettäisiin helpot kokeet ja kaikki saisi paremman numeron ja pääsisi sen myötä parempaan kouluun niin kun kerran oltaisiin totuttu siihen että kokeesta saa helposti hyvän numeron niin entä siellä lukiossa/yliopistossa sitten? Sitten taas saan osakseni ”Ole hiljaa **** pätijä” sateen vaikka kaikillahan pitäisi olla oikeus mielipiteeseen enkä kyllä tyrmännyt heidänkään näkemystään vaan sanoin vain mitä ajattelin ja uskon että minulla oli siihen oikeus vaikka itsetuntoa alkaa välillä kolottaa ”Uskallanko sanoa mitä ajattelen?”.
Itse haluaisin kaikkien olevan tasaveroisia ja antaa kaikille yhtä paljon tilaa mutta joskus tälläisten tapahtumien jälkeen ei muuta huvittaisi kun heittää reppu ikkunasta ja mennä huutamaan täyttä kurkkua toiselle mitä ei viitsinyt aiemmin sanoa mutta mitä se muka auttaa. Murrosikää? Ikää jolloin haetaan omaa paikkaa ja ollaan tuon tuosta riidoissa vanhempien ja jopa kaverien kanssa? Ehkä, mutta ei silti poista sitä että alkaa epäillä itseään kun kaikki vähänväliä puhuttelevat negatiivisesti tai eivät puhuttele lainkaan varsinkin kun on vain muutama oikea ystävä jotka ymmärtävät. Pitäisikö minun muuttua vaikka olen pyrkinyt antamaan muiden olla oma itsensä? Siinä tuli purettua pitkäaikaista ärsytystä joten auttoi kyllä jo tämäkin mutta nyt haluaisin tietää että onko muita joille näin käy tai on käynyt jotta en tuntisi olevani aivan niin yksin kuin nyt? Kiitos.

Nimetön

Misaki,

Kyllä, koulusta saa tykätä. Itse olin joskus ala-asteella ainakin vähän nörtin maineessa, kun pärjäsin lukuaineissa. Sulla on monta asiallista pointtia tuossa viestissä, ja voi hyvin olla, että sun tie kantaakin sitten lukioon ja yliopistoon (jos susta tuntuu siltä). Voisin kuvitella että useammalla koulussa menestyvällä on jonkinlainen ”nörtin” maine, ihan ilman syytä. Todellisuudessa oot just rohkea ja vahva, kun oot oma itsesi, ja toivottavasti muutkin ymmärtävät sen vähitellen. Mulla alkoi helpottaa yläasteen edetessä. Toivon että uskallat olla oma itsesi ja tuollainen käytös sua kohtaan loppuu. Sinä oot se vahva tyyppi, sanoi ne muut mitä tahansa :)

Tsemppiä!

tiedän tunteen. se on vaan yläastetta. lukioon tai amikseen mennessä porukka alkaa kypsyä pikkuhiljaa, älä huoli :)

tyttö14

Kyllä koulusta saa tykätä. Eikä sen takia sais nimitellä. Itselläni on kahesta aineesta kymppi ja pidän muutenkin koulusta. Mua ei ole suoraan sanottu miksikään nörtiksi tai hikeksi, mutta myönnän kyllä olevani sellainen ainakin joiltain osin. Ala-asteella mua kyllä nimiteltiin vähän kaikilla nimillä, mut mä opin olemaan välittämättä.
Siis jos joku haluaa menestyä elämässään, niin ei sitä sen takia sais nimitellä. Kannattaa vaan uskoa siihen mitä sä haluat tulevaisuudeltas, eikä välittää muiden mielipiteistä.

Pätijä

Toisia kiinnostaa koulu ja toisia ei. Tossa iässä moni vielä tuppaa olemaan sen verran kakara että ei vältämättä osata ymmärtää omistaan poikkeavia mielipiteitä. Onhan tommonen nimittely toki ärsyttävää, mutta ei kannata liikaa ottaa nokkiinsa. Sitten jos meet lukioon muitten ”pätijöiden” joukkoon, nii loppuupa nimittely :) Voihan tossa nimittelyssä olla kyse myös kateudesta, kumminkin olivat kinunneet helppoja kokeita että saisivat hyvän numeron :D

Vastaa aiheeseen: Eikö koulusta enää saa tykätä?

Olethan kohtelias ja kunnioitat muita keskustelijoita. Viestit tarkistetaan ennen julkaisua.


Back to top