Siirry sisältöön
Hämmentynyt

Hei, olen 18-vuotias nuori nainen ja olen lähiaikoina ruvennut kyseenalaistamaan seksuaalista suuntautumistani. Olen aina ajatellut olevani hetero, koska olen aina ollut ihastunut poikiin/miehiin. Olen kuitenkin alkanut ajatella myös tyttöjä/naisia seksuaalisessa mielessä. Ihastuin myös yhteen tyttöön. Minua kuitenkin mietityttää että miksi minua on vasta nyt alkaneet naiset kiinnostaa eikä silloin murrosiässä.
En ole ikinä ollut parisuhteessa eikä se ole minulle kovinkaan ajankohtainenkaan tavoite eikä tässä ole mistään sellaisesta kyse.

Minua kiusattiin yläkoulussa jonka seurauksena muutin itseäni täysin jotta sulautuisin joukkoon. Olen myös siitä lähtien taistellut masennuksen ja ahdistuksen kanssa.
Olen yrittänyt viimeiset kaksi vuotta löytää taas oikeaa itseäni ja hyväksyä itseni sellaisena kuin olen ja sen takia myös mieleni on avartunut.

Voiko seksuaalinen kehitykseni voinut hidastua näin rajusti trauman takia? Olen todella hämmentynyt ja vähän peloissani. Tuntuu nimittäin oudolta että löytäisin seksuaalisen suuntautumiseni vasta 18-vuotiaana tai ymmärtäisin sitä.
Minua myös pelottaa parhaiden kavereideni ja perheeni reaktio vaikka he eivät olekaan näitä vastaan.

Kiitos jo etukäteen jos vastaat :)

Tyttö 17v

No jos olet ajatellut tyttöjä/naisia seksuaalisessa valossa ja ihastunut tyttöön niin et ole täysin hetero. Sanoit että tykkäät myös pojista, joten taidat olla biseksuaali.

Ei ole mitenkään outoa että kyseenalaistaa seksuaalisuuttaan 18 vuotiaana tai vanhempana. Esim. juuri Setan mukaan ”Monella nuorella, etenkin naisilla, oma seksuaalisen suuntautumisen identiteetti kirkastuu nuorena aikuisena. ” Joten et ole poikkeustapaus.

https://seta.fi/sateenkaaritieto/seksuaalinen-suuntautuminen/

Vastaa aiheeseen: En enää tiedä olenko hetero

Olethan kohtelias ja kunnioitat muita keskustelijoita. Viestit tarkistetaan ennen julkaisua.


Back to top