Siirry sisältöön
Agumon

Moi, oon 13 vuotias, tiiän et vielä 5 vuotta menee siihen et täytän 18, mut ahdistaa aikuiseksi kasvaminen ja murrosikä! Haluisin olla vaan nuoriso-ikäinen vielä pitkään. Mutta en kuitenkaan murrosikää.

Agumon

Eikö kukaan vastaa?

Ihminen

Mulla on vähän tota samaa. Oon siis 14 vuotias että on mullakin tässä vielä aikaa, mutta silti välillä ahdistaa kaikki aikuiseksi kasvaminen ja muu. En mä halua alkaa pitää huolta ittestäni ja maksamaan veroja ja vaikka mitä muuta. Ja kun usein aikuiset sanoo, että ”ota nyt ilo irti kun oot vielä lapsi”. Ei tollasen kommrntin jälkeen haluakkan kasvaa aikuiseksi.

Erika, verkk@ri

Moi Agumon!

Kiva kun laitoit tänne keskustelupalstalle viestiä.

On ihan ymmärrettävää, että kasvaminen ja ajatus murrosiästä ahdistaa. Kannattaa kuitenkin pitää mielessä, että mitkään muutokset omassa kehossa tai omissa ajattelutavoissa eivät tapahdu yhden yön aikana. Tämän lisäksi voit jakaa kaikki murrosikään ja kasvamiseen liittyvät kokemukset kavereidesi kanssa. Vaikkei kaikilla alkaisikaan murrosikä juuri samaan aikaan, olette loppupeleissä kaikki samassa veneessä ja voitte tukea toisianne. :)

Itse olen sinua jo paljon vanhempi ja voin omasta kokemuksesta sanoa, että kasvaminen ja aikuistuminen on kivaa. Kasvaessa opit koko ajan itsestäsi lisää ja pääset itsenäistymään siinä tahdissa joka itsellesi sopii. Ja vaikka kasvaminen tuo mukanaan vastuuta, olet myös koko ajan vapaampi tekemään juuri niitä asioita joita itse haluat tehdä!

Muistan kyllä itsekin kuinka 18-vuotiaat vaikuttivat jotenkin niin aikuisilta silloin kuin itse vielä olin yläasteella. Totuus on kuitenkin se, että kukaan 18-vuotias ei vielä henkisesti koe olevansa aikuinen. 18-vuotiaana suurin osa asuu vielä kotona, käy harrastuksissa, hengailee kavereiden kanssa ja monet käyvät koulua vielä vuosia täysikäistymisen jälkeen.

Ahdistus kasvamisesta on täysin normaalia, mutta uskon että tulet pian huomaamaan kuinka paljon kivoja asioita kasvaminen tuo mukanaan. Älä kuitenkaan liikaa mieti tulevaisuutta, vaan nauti niistä hyvistä asioista joita sinulla on nyt❤️

Muistathan pitää ihanan ja rentouttavan kesäloman!

T. Erika, verkk@ri

Vastaa aiheeseen: En halua kasvaa aikuiseksi!

Olethan kohtelias ja kunnioitat muita keskustelijoita. Viestit tarkistetaan ennen julkaisua.


Back to top