Siirry sisältöön
14v

Moi, mä oon maaliskuussa täyttänyt 14 ja mulla on peruskoulu valmis tänä keväänä. Mä en millään haluais mennä lukioon, mutta äiti ja veljet kannustaa mua menemään sinne. Se tuntuu kyllä enemmän olettamiselta ja pakottamiselta kuin kannustamiselta. Mutta mä en haluu mennä sinne, koska mä tiiän että se ei oo mun paikka. Mä oon viisas ja mä varmaan pärjäisin lukiossa hyvin, mutta joku siinä on kun mä en yksinkertaisesti halua mennä sinne. Mun unelma on olla taiteilija ja kirjailija, joten kun mä oon 16, mä oon ajatellut että mä meen johonkin taidekouluun. Mua pelottaa hirveesti, että mä tuotan pettymyksen äitille ja veljille jos mä en mee lukioon. Pitäiskö mennä vai ei?

Prinsuu💚

Moikka ”14v”
Mä ite olen vasta 12v joten en tiedä kuinka paljon voin auttaa…
Mut mun mielestä sä saat kyllä ihan itse päättää mihin menet. Jos sä et halua lukioon niin älä mene sinne.
Mitä jos yrittäisit selittää asian äidillesi ja veljillesi?

Toivottavasti musta oli apua🌈

J [nimimerkki muutettu]

Alat olla iso tyttö, niin kyllä sanot mitä mieltä olet. Niiden ongelma jos eivät tykkää.

moms spaghetti 🇺🇦

jos lukio ei tunnu omalta jutulta, nii ei sun oo pakko mennä :)
jos sun veli ja äiti suuttuu sulle siitä, nii älö välitä, eihän ne päätä minne sä meet opiskelemaan, ite en lukiosta ja ammatikouluista hirveen paljon tiiä ku oon suht nuori :D

Ketsuppi

Moi! Mietin että eikös nuo taidekoulut yleensä ole lukion yhteydessä? Nyt ei ole varmaa tietoa, mietin vaan. Mutta tosiaankin, suosittelisin kuuntelemaan omaa ääntäsi, sillä muuten saatat käyttää elämäsi tekemällä, mitä muut sinulta odottavat. Sinun elämäsi, sinun valintasi. Sulla on oikeus olla iloinen.

Ai niin ja kannattaa puhua OPOn kanssa noista taidekoulu vaihtoehdoista. Ja jos siltä tuntuu niin voihan terkkarille/kuraattorille/koulupsykologille puhua tuosta perheen painostuksesta

Hyvää tulevaa kesää! 💗💗

aloittaja

moi mä siis aloitin tän keskustelun.
kiitos kaikille vastauksista❤️❤️ te ootte auttanu mua hirveesti tän asian kanssa. nyt joku päivä mä aion ottaa asian puheeksi äitin tai veljien kanssa ja kertoo niille mitä mä haluun tehdä.

mä kirjoitin ton alkuperäisen viestin sen jälkeen kun äiti oli sanonut mulle jotain ”nyt sun pitää alkaa panostamaan kouluun koska ei siellä lukiossa voi tollei olla” ja mä suutuin ja ahdistuin tosta. en mä enää usko että äiti ja varsinkaan veljet pettyisi muhun hirveesti jos mä menisin taidekouluun. mun toisella veljellä on aika menestyksekäs elämä pelkillä lukio-opinnoilla, joten se inspiroi mua varsinkin tonne taidekouluun menemisessä.

sitten Ketsupille vastaukseksi:
mun googlailun mukaan on olemassa taidelukioita, joissa on joitain kuvataidelinjoja ja sitten ihan taidekouluja, joissa on taiteen perusopetus (mä en oo varma onko tää oikeeta tietoa mä en oo kysynyt keneltäkään). Ja mä en voi puhuu opolle tai kenellekkään koulun henkilökunnalle tästä kun mä oon kotikoulussa.

Vastaa aiheeseen: En halua lukioon

Olethan kohtelias ja kunnioitat muita keskustelijoita. Viestit tarkistetaan ennen julkaisua.


Back to top