Siirry sisältöön
Joulukiire

Olen muuttanut kotoa pois alaikäisenä, sillä kotona ei ollut todellakaan hyvä olla. Nyt koittaisi ensimmäinen joulu yksin. Vanhemmat tietenkin pyysivät luokseen, mutta heillä on tapana juoda ja joskus meno yltyy vaaralliseksikin, joten sinne ei huvittaisi mennä ollenkaan. Olen puhunut asiasta heidän kanssaan ja ovat luvanneet olla juomatta, niinkuin joka vuosi ja yleensä lupaus on pettänyt, enkä enää siis luota siihen. Olen kysynyt myös joltain kavereilta voisiko tulla, mutta joulu on perhejuhla, en siis ole tervetullut. Mitä voisin tehdä, minne voisin mennä? Rahaakaan ei paljoa ole. Olisi vain niin kiva viettää kerrankin hyvä joulu, sellainen ettei tarvitsisi pelätä tai olla yksin.

Onkohan tästäkään apua…

Oisko jotkut yleiset paikat auki? Kirkot tms. vois olla, mut eihän sitä niissäkään oikein kiva ole joulua yksinään viettää, varsinkaan jos ei ole uskonnollinen… Jos mitään mukavia paikkoja ei kuitenkaan oo etkä saa kavereides perheitäkään puhuttua ympäri, pitää varmaan vaan viettää joulu yksin. Sori, ei täst varmaan paljoa apua ollut, mut soisin kyllä sulle hyvän ja turvallisen joulun:). Harmi kun täällä ei pysty sen kummemmin tutustumaan, uskoisin nimittäin et olisit ainakin meille tervetullut.

Auttavainen

Voi parkaa :'( Minkä ikäinen olet? Asuuko joku mummosi, mummisi, vaarisi, kummitätisi tai joku läheinen sinun lähettyvilläsi? Voisit aina silloin mennä heille viettämään joulua. ”Joulu” tarkoittaa perheen kanssa olemista. Miksi et puhuisi vanhemmillesi kunnolla? Tiedän, että olet yrittänyt ja yrittänyt, mutta yrityksiä kannattaa tehdä. Jos vanhempasi jatkavat samaa menoa, voisit mennä jouluna esim. kirkkoon, lastenkotiin… Juu tiedän, ettei nuo ollut parhaimpia ehdotuksia. Mutta sitten sinun on varmaan vietettävä joulusi kämpässäsi. Jollet hanki seuraa, kutsu ystäviä joilla ei ole joulukiireitä, serkkusi tms. Ja voisit ehkä hakea deittiystävää? ;-)

Vastaa aiheeseen: En haluaisi viettää joulua yksin koneella

Olethan kohtelias ja kunnioitat muita keskustelijoita. Viestit tarkistetaan ennen julkaisua.


Back to top