Siirry sisältöön
Auttakaa

Olen aikaisemminkin kirjoittanut tänne ahdistuksestani ja masennuksesta yms.
Haluaisin apua, mutta en uskalla pyytää sitä, haluaisin jotain lääkkeitä mikä lievittäisi tätä ahdistusta ja pahaa oloa.
En vain halua avautua ja kertoa muille sillä en halua että minua pidetään ”viallisena” ja ”rikkinäisenä”.
En halua olla ”viallinen” en haluaisi olla nöin surullinen joten haluaisin saada apua.
Nukuttuakaan en enään saa kun ahdistaa niin paljon :(

[Viestistä poistettu osa.]

Tukari Pohjanmaalta

Hei!
Voit tietysti soittaa mll:n nuorten puhelimeen. Voit myös mennä juttelemaan vaikka koulusi terveydenhoitajan kanssa koulupäivän aikana, hän voisi neuvoa oikeaan suuntaan ja jutella myös vanhempiesi kanssa. Kenenkään ei pitäisi pitää toista rikkinäisenä, jos hän itse haluaa apua. Saat kyllä apua ja uskon olosi helpottavan. Kaikkea hyvää sinulle.

Saman kokenut

Tää vastaus on varmaa aika myöhään tuleva, mutta toivottavasti luet tämän.
Itse olin vähän aikaa sitten samassa tilanteessa. En jaksanut elää ja kaikki ahdisti. Nukuttuakaan ei saanut kun ahdistuneisuus oli välillä niin paha. En jaksanut tehdä mitään ja se otti päähän ja pahensi ahdistustani. Perheeni sanoi että olin vain laiska ja paska ihminen kun en mennyt kouluun tai tehnyt kotiaskareita. Pidin itseäni myös paskana ja laiskana ja vihasin itseäni sen takia. Päätin etten jaksa tätä enää ja menin koulun terveydenhoitajalle ja sanoin että en jaksa tätä kun masentaa ja on paskaa. Sieltä sain lähetteen tutkimusjaksolle, jossa minulle määrättiin melkein heti masennuslääkkeet. Se helpotti jo hieman tilannetta. Sitten selvisi että minulla on ADD eli keskittymishäiriö, joka tekee kaiken aloittamisesta hyvin hankalaa, vaikka asia olisi mieluinen.
Tämän jälkeen tajusin että en ehkä olekkaan laiska ja paska ihminen vaan, että minulla on keskittymishäiriö, jota on kohdeltu väärin. Tämä on johtanut masentuneisuuteen ja ahdistuneisuuteen. Asiat ovat pikkuhiljaa parempaan päin, mutta vielä on pitkä matka edessä.
Haluan toivottaa sinulle hyvää jatkoa. Asiat järjestyvät aikanaan. itse en uskonut sitä vielä 1kk sitten, mutta nyt olen alkanut uskoa siihen. Ota päivä kerrallaan ja tee asioita, joista nautit. Sinä olet ehkä viallinen, mutta niin olen minäkin. Kaikki ovat. Uskon, että olet ainutlaatuinen ihminen ja selviät tästä. Jos sinulla on ystäviä kerro huolesi myös heille. He varmasti haluavat tukea sinua. Itse en olisi tässä ilman parasta ystävääni. Hän on tukenut minua jo 12 vuotta ja toivottavasti tulee vielä 50 lisää. Toivon että sinäkin löydät tälläisen ystävän ellei sinulla ole jo sellaista.
Muista. elä päivä kerrallaan, mutta jos sekin tuntuu hankalalta, elä tunti kerrallaan. yksi askel kerrassaan. Toivoen 17v tyttö

Turhautunut

Itsellä oli aivan samat ongelmat. Mulla on syömishäiriö, masennus, ahdistus ja mahdollinen skitsofrenia. Mulla on kokeiltu yhtä lääkettä, mutta se oli suoraan sanottuna sontaa, jonka takia jouduin kahdesti psykiatriselle osastolle. Sen jälkeen asiat on helpottunu, mutt nyt tulee taas omat ongelmansa. [Viestistä poistettu osa.] olen myöhään ulkona kavereiden kanssa jonka takia vamhemmat aina valittaa. Riitelen vanhempien kans joka päivä, tuntuu et kotona ei voi enää hengittää kun tulee niin kova fyysinen ahdistus. Vanhemmat tulee liian lähelle niin fyysisesti kuin psyykisesti, ei seksuaalisesti ahdistelemalla, mutta tuntuu etten halua olla kosketuksessa noihin. Sossukeskustelut kolkuttaa ovella, kun on noita lastensuojelu ilmoja muutama tullut. Help me please, entiiä miten pitää toimia….

[Viestistä poistettu osia.]

Nuortennetin yllapito

Hei Turhautunut,

Hyvä, että kirjoitit. Tilanteesi kuulostaa rankalta. Tilanteesi on yksilöllinen ja olisikin tärkeää, että keskustelisit tarkemmin tilanteestasi jonkun luotettavan aikuisen kanssa. Löytyykö lähipiiristäsi sellaista aikuista, jonka puoleen voisit kääntyä? Kouluissa ja oppilaitoksissa tällaisia tilanteita varten on myös esimerkiksi kouluterveydenhoitaja tai koulukuraattori, jotka voivat auttaa. Sinua lähellä olevista auttavista tahoista löydät lisätietoa Nuortennetin Apua ja tukea -osiosta (https://www.nuortennetti.fi/apua-ja-tukea/).

Voit myös soittaa meille Lasten ja nuorten puhelimeen numeroon 116 111, joka on auki arkisin klo 14-20 ja viikonloppuisin klo 17-20 (puhelu on maksuton ja luottamuksellinen) tai kirjoittaa MLL:n Lasten ja nuorten nettikirjepalveluun (https://www.lastenjanuortennetti.net/). Saat kirjeeseesi henkilökohtaisen vastauksen luotettavalta aikuiselta. Voit myös chatata kanssamme ma-ke klo 17-20.

Ethän jää ajatustesi ja huoliesi kanssa yksin, olemme mielellämme tukenasi! Voimia tilanteeseen.

Lämpimin terveisin,
MLL Ylläpito

Elämä on syvältä

Ahdistaa aivan liikaa… vanhemmat ei koskaan kehu mua,vaan kertoo mitä teen väärin. En nää usein kavereita kun nää vanhemmat pitää mua kotona. [Osa tekstistä poistettu] Itse tuntoni on huono koska en koskaan kuule että osaan vaikka piirtää hyvin,vaan että tuo juttu on pielessä. Mitä teen?

Kaisa Önlen

Hei sinä joka kirjoitit nimimerkillä Elämä on syvältä,

Kiitos viestistäsi. Asiasi, josta kirjoitit, on sellainen, että haluamme tarjota sinulle vertaistuen lisäksi aikuisen tukea. Viestisi on siirretty kokonaisuudessaan ”Päivystäjä mukana keskustelussa” -keskustelualueelle. Lasten ja nuorten puhelimen vapaaehtoiset päivystäjät osallistuvat kyseisellä keskustelupalstalla keskusteluun. Kun päivystäjä vastaa viestiisi, julkaisemme myös viestisi tai osan siitä. Tekstisi saatetaan julkaista ajoittain hitaammin kuin muilla keskustelualueilla.

Jos haluat, voit myös olla yhteydessä Lasten ja nuorten puhelimeen (116 111) tai chattiin https://www.nuortennetti.fi/apua-ja-tukea/lasten-ja-nuorten-puhelin/.

Lämpimin terveisin,
MLL Nuortennetin ylläpito

Enhaluaenään1

Entiiä miten selittäisin tän mutta mä vihaan mun äitiä se vaan saa mut tuntee etten riitä ja huutaa kokoajan ilman mitään syytä ja tänäänki menin lukeen yhteen kokeeseen ja se alko ragee koska en auttanu enään ulkona pihatöissä vaikka olin tehny oman osuuteni. Sitte se vaan huus että mikä ongelma mulla on ja ainoo syy miks mä ees koitan menestyy koulussa on se että pääsen mahollisimman nopeesti täältä pois. Mulla on tullu niin monta kertaa semmonen tunne että en riitä mun äitille enkä ees muista millon se on sanonu rakastavansa muo mutta mun iskä on niin ihana ja mä haluun olla parempi äiti mun lapsille mitä se on mulle. En vaan jaksa sitä että joka ikinen ongelma johtuu musta. Äitille ei riitä mikään mitä teen ja mä haluisin vaan äitin joka välittää [osa tekstistä poistettu]

J [nimimerkki muutettu]

Sulje äitisi pois elämästäsi. Vaikka se kuinka sattuu, tee se.

da da daa

moi, suosittelen hakemaan apua NYT. mulla on ollut mielenterveysongelmia, kuten syömishäiriötä ja masennusta, n. 4v ja olis auttanut jos olisin jossain vaiheessa kertonut jollekkin. älä vähättele sun ongelmia. puhuminen auttaa. tsemii<3

Vastaa aiheeseen: En jaksa enää

Olethan kohtelias ja kunnioitat muita keskustelijoita. Viestit tarkistetaan ennen julkaisua.


Back to top