Siirry sisältöön
ihmeissään

En jaksa sitä, että vain tietty ulkomuoto nähdään kauniina useiden ihmisten mielessä. Miksi ihmeessä esimerkiksi pieni maha nähdään arvioiteni mukaan suuremman osan ihmisistä mielestä kauniimpana kuin suurempi maha. Niin kuin ajatellaanpa hetki. Yhtä hyvin asia voisi olla toisinkin päin. Tietojeni mukaan asia on näin ollutkin historiassa. Suurempi paino on nähty kauniimpana ja viehättävämpänä kuin pienempi paino. Pähkinänkuoressa: kauneusihanteet muuttuvat koko ajan mielestäni. Esimerkiksi naisten kehojen malleihin on ollut hyvin erilaisia ”muoteja” vuosien saatossa. On ollut trendikästä olla esimerkiksi täysin kurviton, reilun painoinen, todella laiha ja omistaa iso takapuoli. En vaan jaksa sitä, että vain tietyt asiat nähdään hyvännäköisinä tiettyinä vuosina.

En siis jaksa sitä, että ajatellaan hyvännäköisyyden olevan vain jotain tiettyä asiaa. Mielestäni hyvännäköisyys on yhteiskuntamme muodostama käsite, joka ei tee paljoa järkeä, kun sitä ajattelee syvällisemmin. Mielestäni kaikki ovat hyvännäköisiä. Tämän takia hyvännäköisyydellä ei olekaan mielestäni väliä. Se on ehkä sama asia kuin sanoisi ihmiselle: ”Voi, että! Sä olet niin ihminen!” Se on mielestäni vain itsestäänselvyys. Hyvännäköisyydestä on ehkä tehty liian iso asia. Mitä mieltä olette?

En jaksa sitä, että on esimerkiksi näitä laihdutuskuureja, joiden avulla ”voit tulla hyvännäköiseksi”. En vaan jaksa. Niin kuin kaikki ovat jo hyvännäköisiä. Tietenkin oman terveyden kannalta tutkimusten mukaan suuri ylipaino ei ole terveellistä. Ylipaino ei silti mielestäni todellakaan tarkoita sitä, että ei olisi hyvännäköinen. Katsotaanpa taas menneisyyteen. Ylipaino on myös ollut historian saatossa kauneusihanne.

Vaikka monet asiat eivät ole olleet kauneusihanteita historiassa, se ei tarkoita, että ne eivät olisi kauniita. Ei tietenkään! Niin kuin olen jo aikaisemmin sanonut. Mielestäni kaikki ovat hyvännäköisiä! Sen takia hyvännäköisyydellä ei olekaan väliä.

En ole siis yhtään liikuntaa ja terveellisiä elintapoja vastaan! Ne ovat tosi hyviä asioita, koska ne ovat TERVEYDELLE hyviä asioita. Ei sen takia, koska niillä voisi mahtua yhteiskunnan muottiin hyvännäköisyydestä.

En jaksa tätä.

Haluaisin kuulla teidän ajatuksia asiasta. Saatan olla väärässäkin näissä asioissa. Hyvin mahdollista. Siksi teidän kommentit olisivat hyvin tervetulleita. Ajattelin kuitenkin puhua tästä. Ihan kiva, jos tämä herätti ajatuksia.

Kirjoittaja: 16-vuotias nuori, josta tuntuu, että mikään ei ole varmaa. Hän ei meinaa jaksaa kirjoittaa mistään, koska todennäköisesti hänen ajatuksensa ovat päin prinkkalaa, vaikka hän niihin kovasti uskookin. :) Kiitos Mark Mansonille

ihmeissään

Ehkä paremmin sanottuna: Mielestäni kauneusihanteet ovat yhteiskunnan muodostama käsite, joka muuttuu koko ajan. Se on tavallaan propagandaa, jota meille syötetään esimerkiksi lehtien, kuvien, kirjoituksien ja elokuvien kautta. Muodostetaan kuva monella tavalla, että jokin asia on hyvännäköistä ja jokin toinen ei. Helposti sen sisäistää totuutena, erityisesti, kun sellaista aatetta tulee jokaisesta ”tuutista” ulos pienestä lapsesta asti. Yhtä hyvin tällä hetkellä voisi olla aivan erilaiset kauneusihanteet. Tämän takia en ajattele, että kauneus on vain jotain tiettyä asiaa.

Ehkä teen itse tässä hyvännäköisyydestä liian suuren asian. Pitäisi varmaan enemmän puhua kehojen hyväksymisestä ja normaalisoimisesta? Eli ulkonäöllä ei ole mitään väliä, vaan ennemmin sillä, mitä kaikkea ihanaa kehojemme kautta pystymme tekemään. Mitä kaikkea kehomme tekeekin meille? Olen myös lukenut siitä, että on ”toxic” sanoa, että kaikki ovat kauniita, koska silloin kauneudesta tehdään turhan suuri asia. Erityisesti naisen arvo ehkä nähdään (tai on ainakin nähty) enemmän hänen ulkomuodossaan verrattuna miehiin. Onko väärin, tehdä tällaista sukupuolten jakoa? Toivoisin kuulla teidän ajatuksia, koska saatan olla ihan väärässäkin😔. Usein elokuvissa esimerkiksi nostetaan useimmiten esille enemmän naisen ominaisuuksia, jotka kuuluvat sen ajan kauneusihanteisiin kuin hänen muita ominaisuuksian (esim. älykkyyttään). Ehkä itsekin tässä kylvän tätä ajatusta, että kauneudella on tosi paljon väliä, vaikka sillä ei todellakaan pitäisi olla. Kehomme vain ovat eikä niiden tarvitse näyttää miltään tietyltä. Kehoja pitäisi arvostaa, vaikka niistä ei pitäisikään. Tähän kuuluu myös se, että omasta ulkonäöstä ei tarvitsee pitää. Riittää, että vaan on.

Suonjar

Joo, oon samaa mieltä. Musta jokaikinen ihminen on hyvännäköinen, kaunis, nätti ja komea. Kuulostaa tosi kliseiseltä, mutta ihmisen kauneus löytyy sisältä (ja ulkopuolikin on jokasella hyvä). Se on rasittava klisee ja jostain satukirjasta lainattu, mutta TOTTA. Mä inhoan kans niitä tyyppejä, jotka on jonkun toisen sanottua: ”Mä oon lihava” sillee ”Et sä oo lihava, sä oot kaunis.” Siis mitä vitsiä? Ihan niinku ei vois olla lihava ja kaunis yhtä aikaa. Tai jos sulla on karvaset sääret, nii jotku on ihan heti, että ”Et sä ikinä sheivaa noita?”. Menee yli mun ymmärryksen. Ei mulla oo mitään sheivaamista vastaan. Jos joku saa siitä mielenrauhan, ajelkoon, miten lystää. Mutta sheimaaminen, eip, sitä mä en hyväksy, en sitten ollenkaan.

Suonjar

Edelliseen viestiin vielä lisäys. Kantsii kuunnella Areenasta Rumien naisten vallankumous -podcastia.

🎀HelloKitty🎀

Oon samaa mieltä! Mua haukuttiin joskus [osa viestistä poistettu], mutta nyt tajuan, että ne tyypit oli vain epävarmoja itsestään.

✨️ [ᴏʟᴋᴀᴀ ʏʟᴘᴇɪᴛᴀ̈ ɪᴛsᴇsᴛᴀ̈ɴɴᴇ, ᴊᴏᴋᴀɪɴᴇɴ ᴏɴ ᴏᴍᴀʟʟᴀ ᴛᴀᴠᴀʟʟᴀᴀɴ ᴋᴀᴜɴɪs!] ✨️

Vastaa aiheeseen: En jaksa kauneusihanteita

Olethan kohtelias ja kunnioitat muita keskustelijoita. Viestit tarkistetaan ennen julkaisua.


Back to top