Siirry sisältöön
haluanpois

Oon transsukupuolinen poika, kohta 16 vuotta. Mun äitipuoli ei hyväksy mua, eikä isä edes tiedä tästä. Biologiseen äitiini en yhteydessä. Äitipuoleni on lukenut asioistani _minun_ viesteistäni. Ensinnäkin se on väärin. Toiseksi myös se, että hän käyttäytyy kuin olisin saastaa, eikä hyväksy minua saati transsukupuolista poikaystävääni ja pitää meitä lesboina ja on kertonut koko suvulle tästä. Saan lähes päivittäin jotakin piilovittuilevia kommentteja. Mua ei hyväksytä kunnolla koulussakaan. Oon aatellut hatkaamista useaan otteeseen, sillä en jaksa enkä pysty olla enää kotona. Oon jo kerran hatkannut biologisen äitini luota, joka kielsi mun olemassaolon, mut se on jo toinen tarina. Lähinnä tässä nyt koitan selvittää, millaista on perhe- ja lastenkodeissa, entä sijaisperheissä? Kuinka vaikea on päästä esim. perhekotiin? Olisin mieluummin laitoksessakin kuin kotona. Pystyiskö teistä kukaan auttaa? Kiitän jos joku vastaa!

MLL Ylläpito

Hei,

Hyvä, että otit yhteyttä meihin. Kirjoitit tärkeästä asiasta ja juttelisimme kanssasi mielellämme lisää. Tilanteesi on yksilöllinen ja olisikin tärkeää, että keskustelisit tarkemmin tilanteestasi jonkun luotettavan aikuisen kanssa. Kouluissa ja oppilaitoksissa tällaisia tilanteita varten on esimerkiksi kouluterveydenhoitaja tai koulukuraattori, jotka osaavat ja haluavat auttaa. Sinua lähellä olevista auttavista tahoista löydät lisätietoa Nuortennetin Mistä apua? –osiosta (www.mll.fi/nuortennetti/mista_apua).

Voit myös soittaa meille Lasten ja nuorten puhelimeen numeroon 116 111, joka on auki arkisin klo 14-20 ja viikonloppuisin klo 17-20 (puhelu on maksuton ja luottamuksellinen) tai kirjoittaa MLL:n Lasten ja nuorten nettikirjepalveluun (www.mll.fi/nuortennetti). Saat kirjeeseesi henkilökohtaisen vastauksen luotettavalta aikuiselta. Voit myös chatata kanssamme ma-ke klo 17-20.

Hienoa, että lähdit kertomaan mieltäsi painaneesta asiasta. Ota rohkeasti yhteyttä uudestaan tai ota asia puheeksi jonkun aikuisen kanssa.

Voimaterveisin MLL Ylläpito

Vastaa aiheeseen: En kestä olla kotona.

Olethan kohtelias ja kunnioitat muita keskustelijoita. Viestit tarkistetaan ennen julkaisua.


Back to top