Siirry sisältöön
tarvisin apuu

Tiiän et lukio vasta alko, mut silti vähä ahdistaa ku en oo saanu viel kavereita. Mul ei oo ketään tuttuu mun koulus. Mun luokkalaisilla on jo valmiiks kaveriporukat yläasteelta, ja tunnun olevan ainoo joka on yksin. Miten mä voisin saada kavereita?
Haluisin löytää ihmisiä jotka olis kiinnostunu samoista asioista kuin mä/jakaa aika samanlaisen näkemyksen maailmasta ja asioista, mut se tuntuu olevan vaikeeta ku oon sattunu kuulemaan mistä mun luokkalaiset on puhunu kavereidensa kanssa, ja niiden puheiden perusteella mua ei oikeen kiinnostais kaveerata niiden kanssa.
En haluis olla koko lukioaikaa yksin, koska tiedän et en varmaan menis yhteenkään koulun tapahtumaan tai edes ruokalaan syömään, kun en haluu tehä niitä yksin.

Swarley☕

Siinä tapauksessa sinun täytyisi yrittää päästä johonkin porukkaan/ yrittää saada kavereita. Usein hyvä tapa on olla oma itsensä ja oma-aloitteisesti virittää keskustelua yms. Esim. tunnella, kun joka kurssilla (opintojaksoviikko mikälie) ei ole omat kaverit jokaiselle viereisessä penkissä, on hyvä mahdollisuus tutustua uusiin ihmisiin. On tietenkin helpompaa, jos on paljon kavereita ja tuttuja, muttei tietenkään pidä lähteä mihinkään itselle epämieluiseen mukaan. Eikä kannata olettaa ennakkoon, että vanhat porukat pysyvät samanlaisina. Niin voi käydä, mutta monesti porukat voivat muuttua radikaalisti yläkouluun verrattuna, kun ihmisetkin muuttuvat ja liikkuvat mahdollisesti paikkakunnalta toiselle.

Vastaa aiheeseen: En oo saanut lukiosta kavereita

Olethan kohtelias ja kunnioitat muita keskustelijoita. Viestit tarkistetaan ennen julkaisua.


Back to top