Siirry sisältöön
Peachie

Kuten otsikosaa lukee, en päässyt sisään toista kertaa jo. Hain opiskelemaan kieliä Helsinkiin, alimmat pääsypisteet 94,5/100 pistettä. Miten pitäisi muka sisään päästä kun pistemäärät vaan kasvaa ja kasvaa joka vuosi??? Luin todella oaljon ja kokeesta jöi hyvä fiilis mutta paikka jäi saamatta

Nyt en tiedä mitä teen elämällä. Avoin yliopisto? Hindin opintoja ei ole, arabian linjalle olisi 32op:n verran seuraavalle vuodelle. Mutta pääseekö silläkään avoimen vöylän kautta sisään? Ei mitään hajua

Opisto 5000-6000 euroa joten todella kallista enkä tiedä pääseekö silläkään yliipistoon tai saa hyvöksikuettua mitään.

Todella pettynyt. En halua tehdä töitä. Haluan opiskella. Muut kuin kielet ei kiinnosta. Olen 21 ja tehnyt täydet tunnit vuoden jo töitä ja en jaksa. Haluan vaan opiskella yliopistosaa. Muuttoakin oli jo suunniteltu, varasin kaiken tämän varaan.

Ettäs mitäs tässö nyt tehdään elämällä kun suunnitrlmat kusi pahemman kerran? En halua odottaa vuotta ja hakea taas jos kerran ei kuitenkaan kokeella pääse sisään kun kaikkien kielten pisteet meni yli 90/100. Työnteko ei kiinnosta mutta pitää sitä rahaakin saada jos ei opintotykia yms saa.

Saattaa kuulistaa dramaattiselta, osalle tämä ei ole maailmanloppu. Mutta vituttaa ja ahdistaa kun ei ole suunnitelmaa. En osaa mennä virran mukana.

Kenelläkään muulla sama tilanne? Olen siis 21

Swarley☕

Pääseekö sinne todistusvalinnalla? Jos on ensikertalainen, kannattaa yrittää korottaa yo-arvosanoja. Mutta tätä oletkin varmaan jo tehnyt, mikäli olet ensikertalainen. Kai avoimista olisi kuitenkin jotain hyötyä myös tuleviin pääsykokeisiin? Jos ala kiinnostaa, ei ehkä kannata heittää vielä kirvestä kaivoon. Ei sekään ole mukavaa, jos työskentelee elämänsä ammatissa, jossa ei halua olla.

ApuPate

Onko syytä miksi hakee juuri Helsingin yliopistoon kieliä lukemaan? Kuitenkin tunnetusti vaikea vaihtoehto missä on aina pisterajat korkeat. Jos haluaa opiskella niin miksi ei hae vaikka Oulun yliopistoon myös? Vaihtoehtoja on missä pisteet eivät ole liian korkeat.

Tätä näkee paljon abeilta että tuntuu että pakolla sinne Helsinkiin ängetään ja mikään muu ei käy, mutta kuitenkin Helsingissä ei ole tarpeeksi paikka niin sitten ylioppilaat jää pantiksi että ei pääse Helsinkiin ja ei suostu menemään muualle.

Eli minun reccomendation etsiä muita vaihtoehtoja. Se että menee HY vs OY esim ei nyt ole kovin iso loppu peleissä. Etsi muita vaihtoehtoja :) onnea matkaan.

Vastaa aiheeseen: En päässyt yliopistoon

Olethan kohtelias ja kunnioitat muita keskustelijoita. Viestit tarkistetaan ennen julkaisua.


Back to top