Siirry sisältöön
💙🍨🪶🩷✨️🩵

Haluaisin kuraattorille, mutta olen kuullut, että ne kertovat vanhemmille, mitä olen sanonut. Haluaisin sinne juuri siksi, jotta saisin apua joltain ULKOPUOLISELTA, EN VANHEMMILTA. En halua kertoa kaikkea vanhemmille, koska tiedän, ettei se auta. Olen kokeillut, mutta ei ollut kovin hyvä vastaanotto silloinkaan, kun yritin tulla kaapista ulos… Haluan siis koulukuraattorille, mutta kaverin kohdalla koulukuraattori oli kertonut tämän vanhemmille kaiken, mitä hän sanoi. [osa viestistä poistettu] se heille kuuluu? Kyllä lapsi itse kertoo, jos haluaa. Käy sääliksi, mutta juuri tämän takia en tiedä, mitä tässä pitäisi tehdä. Kyse ei ole mistään sinänsä vakavasta, mutta olen ollut vähän yksinäinen viime aikoina. Uskoisin, että kuraattori voisi auttaa, mutta mielestäni meidän koulukuraattori on muutenkin vähän tyly. Help?

Nettiystävä

Kuraattoria sitoo vaitiolovelvollisuus. Hän ei siis lain mukaan saa kertoa kenellekään keskusteluistanne edes pyydettäessä. Voit aivan turvallisin mielin mennä juttelemaan, jos siltä tuntuu.

Poikkeuksena vaitiolovelvollisuuteen on kuitenkin tietynlaiset lastensuojelulliset asiat. Jos kuraattori epäilee, että on voinut tapahtua rikos tai nuori on itselleen vaaraksi, on hänellä myös velvollisuus ilmoittaa asiasta. Silloinkin hänen tosin täytyy sinulle erikseen kertoa mitä tekee, eikä hän siinäkään tapauksessa saa antaa kuin ne tiedot, mitä hänen täytyy. Kaikki muu jää teidän välillenne.

Vastaa aiheeseen: En tiedä, mitä tehdä…

Olethan kohtelias ja kunnioitat muita keskustelijoita. Viestit tarkistetaan ennen julkaisua.


Back to top