Siirry sisältöön

Mä en tosiaa ymmärrä itteeni. Siis ku musta tuntuu et mun mä oon ihan vitsin ylipainonen. Oon siis kai kyl ihan normaali painone mut…ku mä kävin terveystarkastuksessa viimeks ni se terkkari puhu jotai mun painosta ja sano et ”sä painat siis *mun paino*….se on KAI ihan normaali paino.” (Se siis sillee vähä epäröi et onks se normaali vai ylipaino.) Ja sen jälkee mua on alkanu vähän ahdistaa mun reidet ja vatsa. Pystyn siis syömään ihan normaalisti mut välillä saatan jättää aamupalan välistä tai syödä ihan vähä koska en haluu näyttää ”pallolta” . En tiiä mitä tehdö. Ja esim pullan syöminen ahdistaa mut syön sitä silti (kadun sitä aina jälkeenpäin ja yleensä teen jotai esim vatsalihaksia et saisin se pullan ns kulutettua pois)… Mua pelottaa et mulla on syömishäiriö ja sit kaikki pitää mua ihan hulluna ja kaikki on ihan pettyneitä muhun. Mä en oikeesti tiiä mitä tehdä.. ku välillä haluun vaa laihduttaa mut sit en tavallaa uskalla et esim mun äiti ei huomaa. Ja mua pelottaa myös et kukaa ei voi ikinä tykätä musta ku oon nii isokokone. Mä tiiän kyl itekki et oon ihan normaalin kokonen mut silti ku katon peilii ni mua on vähä alkanu ällöttää (varsinki mun reidet.) Voisko joku auttaa😭 ja sit mä en haluu mennä tänä vuonna sinne terveystarkastuksee sillee et mun paino ois noussu. Mut en myöskää voi mennä sillee et mun paino ois laskenu koska sit kaikki huomais miten hullu ja heikko oon….+et oon aina ollu sellane vähö alipainone ni se on aika ahdistavaa ku en enää ookkaa. Ja se terkkari sano myös et mun paino on vähä jonku keskimääräis painorajan (?) yläpuolella ni siinä vaiheessa olin ihan paniikissa.. ja sori ku oli nii sekava viesti

MLL Nuortennetin ylläpito

Hei …

Kiitos viestistäsi. Asia, josta kirjoitit, on sellainen, että haluamme tarjota sinulle vertaistuen lisäksi aikuisen tukea. Viestisi on siirretty kokonaisuudessaan myös ”Päivystäjä mukana keskustelussa” -keskustelualueelle. Lasten ja nuorten puhelimen päivystäjät osallistuvat kyseisellä keskustelupalstalla keskusteluun. Kun päivystäjä vastaa viestiisi, julkaisemme myös viestisi tai osan siitä. Tekstisi saatetaan julkaista ajoittain hitaammin kuin muilla keskustelualueilla.

Jos asiasi on kiireellinen, suosittelemme olemaan yhteydessä Lasten ja nuorten puhelimeen (116 111) tai chattiin https://www.nuortennetti.fi/apua-ja-tukea/lasten-ja-nuorten-puhelin/. Voit myös kirjoittaa anonyymisti Lasten ja nuorten nettikirjepalveluun https://lasten-ja-nuorten.kirjepalvelu.mll.fi/.

Lämpimin terveisin,
MLL Nuortennetin ylläpito

Kolmiapila

Ensinnäkin, kaikki ihmiset ovat arvokkaita – painolla ei ole siihen mitään tekemistä.

Toisena, en usko (tai ainakin toivon), että kukaan ei pidä syömishäiriötä sairastavaa hulluna. Ystäviesi ja perheesi pitäisi tukea sinua, jos puhut heille aiheesta. Syömishäiriö ei ole heikkoutta, sellainen voi olla kellä vaan. On kuitenkin totta, että siitä parantuminen vaatii paljon vahvuutta. Onneksi siihen voi saada apua muilta, eikä koko taakkaa tarvitse kantaa itse!

Kuulostaa siltä, että kohdallasi toteutuu useita syömishäiriön piirteitä (vaikka en siis tietenkään ammattilainen ole!). Suosittelen mitä pikimmiten ottaa yhteyttä esim. kouluterveydenhoitajaan, koulukuraattoriin, koulupsykologiin, opettaajan, opoon, vanhempaan, lääkäriin… kehen vaan.

Vaikka sinulle ei tulisi diagnoosia (mitä pidän epätodennäköisenä), se ei tarkoita, että epäonnistuisit. On vahvuutta hakea apua, ja ennakoida avun tarvetta. On parempi hakea apua mielummin epävarmassa tilanteessa, kuin vasta kun suuria vahinkoja on tapahtunut. Avun puute voi johtaa suurin ongelmiin elämässäsi vielä pitkänkin aikaa, syömishäiriö on erittäin vakava asia

Toivon todella, että pääset avun piiriin, sillä sinä ansaitset apua <3

Vastaa aiheeseen: En tiiä onks mulla syömishäiriö

Olethan kohtelias ja kunnioitat muita keskustelijoita. Viestit tarkistetaan ennen julkaisua.


Back to top