Siirry sisältöön
yksinäisyydestä nauttiva

Hei!
olen varmaankin ainut joka on tälläisessä tilanteessa, mutta minulla on vain kaksi hyvää ystävää jonka kanssa viettäisin aikaa vapaalla ja nytkin kesälomalla. jotkut luokkalaiseni
pitävät minua kaverinaan ja kysyvät useasti jos voisin olla. eihän siinä mitään, mutta kun en vain halua olla näiden kyseisten henkilöiden kanssa. Jos sanon heille tai yhdelle heistä etten voi olla, seuraa loputon ”miks” ja ”kerro syy” kuulustelu. minulla ei edes ole mitään erityistä syytä, minusta vaan tuntuu aina siltä etten halua olla heidän kanssaan. alakoulussa vietin paljon aikaa luokkalaisteni kanssa mutta nyt se on vähentynyt. en kokenut oloani mukavaksi enkä viihtynyt heidän seurassaan ja minulla oli useimmiten tylsää. eräs henkilö on selvästi ryhmän johtaja, mutta nössö ja pelkää tulla kysymään suoraa.
eräänä kesänä olin toisen hyvän ystäväni kanssa meillä ja puhelin soi. he kysyivät, jos voisimme olla. emme halunneet ja kieltäydyimme. se ei heille kelvannut. yksitellen jokainen vuorollaan muutaman minuutin välein luokkatoverini kävivät soittamassa ovikelloa ja kysyivät voisimmeko olla. vastaus oli joka kerta sama. tätä kesti ehkä noin 15-20 minuuttia.
tänään juurikin yksi heistä kysyi vietillä, jos voisin olla. en vastannut hänelle ikinä koska olin aivan julmetun peloissani. noin puoli tuntia viestin jälkeen ovikello soi. tiesin että se oli hän joten en mennyt avaamaan. menin sanomaan äidilleni että on ihan hiljaa eikä avaa ovea. nyt kirjoitan tätä tekstiä ja liikun ympäri asuntoa sukat jalassa hiippaillen ettei minua kuultaisi. tunnen oloni hulluksi ja pelkään koko ajan sitä että seuraavanakin päivänä joku heistä saattaa tulla ovelle, enkä voi avata sillä pelkään kieltäytymistä.

jos joku on samassa tilanteessa tai on jotenkin selvinnyt siitä, toivon että voitte auttaa. tämä on suoraan sanottuna helvettiä…

Nimetön

Tiedän tunteen mulla on sama ongelma yleensä sanon vaan että meen toiselle kaverille kohta ku se tulee mökiltä tai jotain semmosta sano vaikka että oot kipee ei ehti kirjottaan enempää mutta toivottavasti auttoi des vähä:D

HotChocolate

Moi!
Tunnistan sun tekstistäsi itseeni liittyviä asioita, sillä mäkin tykkään olla välillä ihan yksikseni eikä tunnu että tarttisin sellaisina hetkinä minkäänlaista seuraa :) joten ”haluan olla yksin” – tunnetta löytyy siis muiltakin, et oo ainut!

Toi mitä sun ystäväsi/tuttusi tekevät, eli ns. ”ahdistelevat” sua kysymyksillä, on aika väärin nimittäin kyllä jo yhden Ein pitäisi olla tarpeeksi riittävä vastaus, ei niitä tarvitse huudella joka väliin että joku uskoo.

Jos mahdollista niin ota vaikka vanhempi tai joku hyvä kaveri/sisarus ovelle mukaan ja sano painavasti että ”en halua olla teidän kanssanne, kysyn sitä olemista itse jos haluan”, jos siis tunnet asian tuolla tavalla.
Eli koita niellä sitä pelkoa ja sanoa todella ytimekkäästi mitä tunnet.
En tiedä ootko ujo tms, mutta mä olen ja vaikka olenkin niin kun luin tota viestiä niin itse toimisin niin että kävelen nopeasti ovelle ja sanon että en halua olla, ja suljen vaikka oven, koska tiedän miten inhottavia noi ruinaamiset on.
Sun ei siis tartte kuunnella sitä, varsinkaan jos se pelottaa tai ärsyttää sua joten sanot vaan ei, laitat oven kiinni ja meet juomaan mehua ja kattomaan vaikka telkkaa :)

Tekstiviesteihin taas varmaan kävisi että jätät vaan vastaamatta ja jatkat elämääsi, tai vastaat siihenkin ytimekkäästi ”Ei, en tule ja turha ruinata” tms.
Lisäksi voit toki myös estää kyseiset henkilöt jos haluat.

Eli jos et halua olla heidän kanssaan tekemisissä, yritä tehdä selväksi että et tosiaan halua ja ette ole ns. ystäviä keskenänne.
Älä ala haukkumaan tai kiusaamaan mutta yritä olla ”etäinen” heitä kohtaan.
Vaikken usko että he haluavat ärsyttää ja kiusata sua, niin sano että ärsyttää toi ruinaaminen jne.

Paljon paljon tsemppiä ja siunausta sekä hyvää kesää! :)

fan

Mulki on vähän semmosta, et jos joku kysyy, voinko olla, niin oon silleen, et ”en oikeen tiiä”. Se saattaa tietty johtuu siitä, et tuntuu, et pitäis aina keksii sit jotain TOSI HAUSKAA TEKEMISTÄ ja PITÄIS OLLA ILONEN KOKO AJAN tai jotain ja sit ei vaan huvita. Mut pitäis muistaa, et ei tarvii aina olla tosi ilonen ja positiivinen, vaan oma itsensä… Kai??

Nimetön

Mäkin oon vähän ujo mut mul on ollu suhdetta mutta aina on ollu sa kma juttu että mulla tytöt kinu rahaa oon mettäny yhteensä tytötihin 120 e iharn liikaa h raluaisin tytön joka eikinu rahaa oon 12vuotias ja us kon ettetsä oo sellanneen alatko olee nimi on timoasun hyvin käällä

Vastaa aiheeseen: ”en voi olla” liian vaikeata sanoa

Olethan kohtelias ja kunnioitat muita keskustelijoita. Viestit tarkistetaan ennen julkaisua.


Back to top