Siirry sisältöön
annamaria

Tiedän kokemuksesta, että varhaisteinit ei mielellään puhu tällaisista asioista. Olen 12.v tyttö ja minulla on murrosikä alkanut jo ihan kunnolla enkä puhu mistään äidille tai isille!

Minulla on valkovuoto alkanut, ja puhdistan alushousuista kaiken pois, ettei äiti saisi tietää! Aikailen saunassa ja menen pesulle vasta kun äiti on kokonaan poissa, ettei rintojani näkyisi ja lisäksi ostan itselleni salaa dödöä, koska äiti ei saa tietää murrosiästäni!!! Minua pelottaa menkat jne! Se että rintani kasvavat ja alkaa näkyä rumana?

en voi piilotella 18.v asti!
Tarvitsen apua! Miten kerron äidille kaiken tämän???

kiitos jo valmiiksi♥♥♥?

:)

Minulle ei käynyt ihan noin, kun minulla alkoi murrosikä. Oikeastaan edes kertonut äidille, mutta olin vaan normaalisti eikä äitini kiinnittänyt siihen mitenkään huomiota – ei ainakaan negatiivisesti.

Suosittelisin sinua kertomaan äidillesi ja kertoisit samalla että tämä asia on herkkä sinulle. Kyllä äitisi ymmärtää sen, että sinua nolottaa/pelottaa. Se on normaalia kaikilla, jolloin itsellesi tapahtuu jotakin fyysistä muutosta.

Jos et pysty äidillesi kertomaan, niin jospa jollekin sisaruksellesi voisit kertoa aluksi? Isosiskollesi? Se helpottaa, kun avautuu sellaiselle, jolla on ollut murrosikä.

Jos kasvotusten on vaikeaa, voit vaikka kirjoittaa paperiin ja antaa paperin suoraan käteen/jonnekin pöydän päälle, joka on suunnattu äidillesi. Voit vaikka mainita myös kirjeessä, että kirjoittaa takaisin ilman että kaikki kuulisivat asianne. (jos tuntuu aihe vielä aralta).

Rohkeasti vaan! Kyllä sä pystyt siihen. :)

Ei tarvitse piilotella! <3

Älä häpeä itseäsi! Minulla alkoi noin 11v ja kasvoin tosi nopeasti. Se on normaalia ja et todellakaan ole ainoa jolla on näin. Murrosiän alku periytyy vanhemmilta, eli äitisi on varmaan kehittynyt samaan tahtiin ja osaa odottaa sitä sinulta. Kehotan sua puhumaan tästä äidillesi tai terveydenhoitajalle jos tuntuu siltä. Varsinkin terveydenhoitaja osaa kertoa asioista ja antaa vinkkejä ja on luottamuksellinen. Jos puhut äidillesi, voisitte mennä ostamaan esim ekat rintsikat kun sen aika tulee. Vanhempasi voi hyvin ostaa dödöä sulle samalla kun ostavat itselleenkin, eikä siinä todellakaan ole mitään noloa. Minä nyt 15v sanon vaan äidille että voitko ostaa tamponeja (kuulautissuoja) jos hän on menossa ruokakauppaan. Ei ole syytä piilotella! <3

Yläastetyttö

Älä ihmeessä piilottele! Itellä alko 11 vuotiaana menkat ja rinnat kasvamaan jo 10 v:) Tosin mulla meni yli vuos et sain kysyttyy rintsikoita ja ekat oliki kunnolliset ja vähä isompaa kokooki syystä:) Kuukautisista on helppo jutella jonkun kanssa, esim terveydenhoitajan jos et halua äitisi:)! Mee nyt vaan puhuu äitis kaa, esim… voit sanoo jotai et haluisit harjotusrintsikoita tai et se kertois menkoista?

and

KIITOS TOSI PALJON, TUOSTA OLI HYÖTYÄ!!!

voisitteko te muutkin auttaa laittamalla viestiä, kiitos!

Vastaa aiheeseen: en voi piilotella koko ikääni

Olethan kohtelias ja kunnioitat muita keskustelijoita. Viestit tarkistetaan ennen julkaisua.


Back to top