Siirry sisältöön
Munapää

Jos olen nainen, ja koen että olen nainen, niin miksi minua pitäisi kutsua cis naiseksi?
En ole koskaaan ymmärtänyt, miksi ihmiset kokevat että maailmassa on enemmän kuin kaksi sukupuolta. Koen itse että niitä on vain kaksi.
Osaisiko joku selittää miksi?

13v

Mä oon aivan samaa mieltä👍 en ymmärrä että jos on mies ja kokee olevansa nainen niin miksei sitten ole nainen 🤨🤨🤨🤨 mikä on kolmas sukupuoli???????? Ja miksi??????
Tästä mun viestistä ei oo mitään apua koska haluun itekki tietää et miks😂 ymmärrän et ihmiset saa olla just sellasia ku haluu mut miks sitä mainostetaan niin paljon😶😯

Arvedávgi❤️‍🔥🌈

Termi cis viittaa vain siihen, että olet tyytyväinen syntymässä määriteltyyn sukupuoleesi. Transsukupuolisuus taas tarkoittaa, että sukupuolesi olisi ”vastakkainen” syntymässä määriteltyyn nähden. Se ei vielä riko binääristä ajatteluasi, koska sukupuolia olisi vielä tässä vaiheessa kaksi. Kuplasi kuitenkin saa luvan puhjeta, kun minä ja ystäväni astumme kehiin. Tai sitten se jättää puhkeamatta – en ole täällä määräilemässä ihmisiä. Mutta tapaa mahtava supersankaritiimi (nimet muutettu):

Minä – yhä vähän pihalla oleva genderqueer/sukupuolitottelematon, jota leimat ahdistavat
Havu – muunsukupuolinen, joka rikkoo sukupuolirajoja, minkä ehtii
Hilja – minuakin enemmän pihalla oleva henkilö
Magdalena – genderfluid, jonka kokonimi ei voi mennä oikein ensiyrittämällä ja jolle kaikki tuntuu olevan selvää

Joka päivä, sankarimme kokevat vääriä oletuksia sukupuolestaan, kyseenalaistamista ja vihaa. Minä joudun piilottelemaan identiteettiäni uskonnollisilta isovanhemmilta, eivätkä vanhemmatkaan ymmärrä vihjailua. Havu on äänekäs aktivisti, koska miten muuten olisi tarkoitus saada oikeuksia. Magdalena tuskailee queer-foobisen isän kanssa, ja Hilja nyt vain kerää katseita, niin kuin me kaikki. Mistä tämä johtuu? Emme sovi kaksinapaiseen yhteiskuntaan. Emme ole miehiä tai naisia (tai no, Hilja vielä selvittelee). Ihmiset kaipaavat valistusta. Ja tässä sitä tulee:

Genderqueer tunnetaan kattoterminä kaikelle, joka ei ole (ainakaan täysin) mies tai nainen. Se käsittää kaiken demitytöistä 2spirited -ihmisiin. Genderqueer voi olla itsessään sukupuoli-identiteetti, jos ei muuten itseään määritellä. Minä olen tästä elävä esimerkki. Sukupuoli voi myös olla esim. viikoittain muuttuva. Tällöin henkilö on yleensä genderfluid (liukuva sukupuoli). Muunsukupuoliseksi voidaan kutsua ihmistä, joka on kolmatta sukupuolta. Tämä sukupuoli voi sijoittua naisen ja miehen ”väliin” tai olla niistä kahdesta täysin erillinen. Lisäksi on ihmisiä, jotka kokevat olevansa osittain jotakin sukupuolta esim. osittain poika. Tällainen ihminen on demigender. Sukupuolia on monia.

No niin, kysymyksesi siis oli: miksi ihmiset kokevat, että maailmassa on enemmän kuin kaksi sukupuolta? Koska kaikki eivät ole niistä kahdesta kumpaakaan. Itseasiassa ajatus siitä, että sukupuolia olisi vain kaksi, on hyvin nuori verrattuna siihen, että niitä olisi useampi. Amerikan alkuperäiskansoille oli ja on tyypillistä, että sukupuolia on vaikkapa kolme, seitsemän tai yhdeksän.

Vaikkei kuplasi olisi puhjennut, kokemuksellasi sukupuolijaottelusta ei ole mitään merkitystä, kun kohtaat sukupuolivähemmistöön kuuluvan. Älä kutsu tätä naiseksi tai mieheksi, jos kumpikaan niistä ei ole hänen sukupuolensa. Se voi henkilöstä tuntua ahdistavalta. Vaikka et ymmärrä, arvosta.

Shadow :D

katos kun tässä on sellanen hassunhauska juttu kun että vaikka sä et kokisikaan että olis useempia sukupuolia kun kaks nii joku muu saattaa kokee eri lailla ja se on ihan valid kokemus vaikka sä et sitä ymmärtäiskään. jos joku muu kokee olevansa jotain muuta kun mitä sun mielestä on olemassa nii sun kokemus ei ylety sen jonkun muun sukupuoleen mitenkään vaan se on sun mielipiteestäsi huolimatta mitä on

Spageli

no siis kun äh.. hankala kysymys :D toivon etten nyt alota täällä kauheeta sotaa, ja nää on mun mielipiteet.. koin ennen olevani muunsukupuolinen, mutten enään, koen olevani tyttö ja that’s it.
sanon jo nyt että ajattelin ennen erillä tavalla tälläisistä asioista, mutta siis, omasta mielestäni maapallolla on kaksi sukupuolta, nainen ja mies (pelottaa kirjoittaa tuo, kun tuntuu että aloitan jonkun sodan täällä 😶)
mutta jos kokee olevansa joku muu kuin nainen tai mies niin, okei.

sitä en ymmärrä, miksi ihmiset tekee uusia pronominejä, muuten kirjotetaanko se noin ku se on englanniksi ”pronouns” eli vaikka jotain ihan outoja, joskus näin jonkun xe, xem, xir”, en ymmärrä. they/them ymmärrän vielä jotenkin.

en itekkään ole oikein tietoinen cis termistä. koen olevani myös nainen, enkä ymmärrä miksi mua pitäis sanoa cis-naiseksi. noh, mielipiteitä on monia, jotkut ajattelee että maailmassa on kaksi sukupuolta, toiset ajattelee että maailmassa on enemmänkin kuin kaksi sukupuolta, toiset taas ajattelevat että ei ole sukupuolia. joo.

Arvedávgi❤️‍🔥🌈

13v, hän on tällöin nainen. Ei mies, joka kokee olevansa nainen, vaan nainen. Ja kysymys: ”Miks sitä mainostetaan niin paljon?” on hauska. Eihän täällä nuortennetissäkään oo ku jotai sata aloitusta, joissa on osana: ”tytöt ja pojat vastatkaa!” tai vastaavaa. Ja keskusteluja, joiden alussa on ”kaiken sukupuoliset vastatkaa!” on jopa huikeat nolla! Mainostus on siis ylitsepursuavaa😒

Vastaa aiheeseen: En ymmärrä

Olethan kohtelias ja kunnioitat muita keskustelijoita. Viestit tarkistetaan ennen julkaisua.


Back to top