Siirry sisältöön
Mitä se ajattelee

vitosluokalla on yks poika, joka on pienikokoinen ja tosi söpö. Siis en tarkota et tykkään siitä… Sitä aika usein haukutaan koska sillä on hauska ääni ja sen isoveli joka on mun luokalla haukkuu sitä myös. Usein se on aika yksin ja joskus se itkee esim. Pallopeleissä jos on huonot joukkueet. Lohdutin sitä niin musta tuntui et en osaa lohduttaa oikein. Välillä se suuttuu turhista asioista. Sitkun yks vitosen poika ihan jatkuvasti esittää hakkaavansa sitä mut ei oikeesti hakkaa niin se vaan välil tyrkkäsee takasin ja nauraa hermostuneeesti. Onks se vakava asia?

Arttu – Verkkari

Moi!

Hyvä kun toit asian esille :)

Hyvä että olet lohduttamassa ko. poikaa ja olet hänen tukenaan, jos kukaan muu ei siihen pysty :) Sillä ei ole mitään väliä osaatko lohduttaa oikein, pääasia on että olet hänen tukenaan :)

Haukkuminen, kiusaaminen ja kaikenlainen esittäminen (mitä ei oikeasti tarkoita, lähinnä uhkaus jne.) on aina väärin.

Ketään ei pitäisi haukkua, olitpa sitten millainen tahansa, tai oli sinulla millainen ääni tahansa. Pitää vain osaa hyväksyä sellaisena kuin on :)

Jos yrittää esittää hakkaavansa jotain, mutta ei oikeasti tee, se on aika vakava asia.

Asian voisit ottaa puheeksi koulussa jonkun koulun henkilökunnan kanssa (opettaja, kuraattori, opo, rehtori jne..) Tai vaikka puhua vanhemmillesi asiasta :) Hyvälle ystävälle kertominen ei ole pahitteeksi :)

Toivotan hyvää jatkoa asian kanssa, toivottavasti selviää :)

Nimetön

Ihanaa, että olet hänen puolellaan! Vaikka susta tuntuu ettet osaa lohduttaa oikein, uskon että jo sen ilmaiseminen että välität hänestä auttaa paljon.

Hänen reaktionsa eivät mielestäni anna suurempaa syytä huoleen, sillä hän todennäköisesti kokee itsensä todella yksinäiseksi ja on puolustuskannalla eikä oikein tiedä, mitä tulisi tehdä. Voisit kenties ehdottaa, että menisitte yhdessä kertomaan kiusaamisesta opettajalle tms, jotta se saataisiin loppumaan.

Vastaa aiheeseen: En ymmärrä

Olethan kohtelias ja kunnioitat muita keskustelijoita. Viestit tarkistetaan ennen julkaisua.


Back to top