Siirry sisältöön
Poika 13v.

Moi kaikki!

Mitä mieltä olette energiajuomien käytöstä? Teille ovat varmaan tuttuja ES, Redbull, Battery ja Megaforce.

Itse en ole koskaan edes maistanut mitään kokista vahvempia juomia. Rinnakkaisluokallamme on yksi tyyppi, jolla on joka päivä Megaforce koulussa, se on mulle ihan todella ärsyttävä ja sen keskiarvo on kuulemma alle 7. Tuntuu siltä, kuin se energiajuoma vaikuttaisi sen mielenterveyteenkin. Olen luokaltamme ainoa, joka inhoaa sitä tyyppiä ja syynä on se, että se haisee pahalta, tunkeilee juomansa kanssa mun luo, päästelee outoja ääniä ja on se myös paha yllytyshullukin. Miten voi olla mahdollista, että joistakin koululaisista tulee nykyään suosittuja siksi, että ne tekee jotain tyhmää tai juo energiajuomia?

Ostavatko nuoret energiajuomia sen takia, kun niille ei saa myydä alkoholia? Saako niistä hyvän olon? Voiko niitä verrata päihteisiin? Ovatko ne oikeasti tärkeitä? Kertokaa oma mielipiteenne!

T:Poika 13v.

Azzie

On tietty vaikea sanoa jokaisen energiajuomaa ostavan nuoren puolesta, mutta voisin kuvitella, että osittain se on juuri tuon takia, ettei vielä saa alkoholia, ja energiajuomat ovat jotenkin ”cool”. Faktoja energiajuomista en osaa sanoa, joten en edes yritä tulla pätemään, vaan pysyttelen ihan mielipidelinjalla.

Sen verran mitä tiedän, on se, että energiajuoman tarkoitus tosiaan olisi olla piriste ja lisätä aktiivisuutta. En ole varma, miten hyvin asia toteutuu minkäkin eri juoman kohdalla. Joissain nuorisotaloilla on energiajuomat kielletty, koska osa katsoo niiden olevan verrannollisia päihteisiin.

Oma kokemus energiajuomista on melko huono. Olen kerran juonut Rodeota ylioppilaskirjotuksissa, ja se oli kamalan huono idea. Tärisin koko kokeen ajan eikä keskittymisestä meinannut tulla mitään, joten seuraavalla kerralla otin tuttua ja turvallista kivennäisvettä. Kaiketi silloin tällöin ne ovat ihan hyviä, mutta tuskin päivittäiseen käyttöön, varsinkin useampaa pulloa päivässä. Ellen väärin muista, jostain löytyi niiden suositeltu annosmäärä per päivä.

Se kukkaruukun purkki

Ite olen 13-vuotias tyttö, täytän 14 ja oot varmaan ainoa ihminen tässä maailmassa joka on tästä samasta asiasta aivan samaa mieltä ku minäki… ”Hienoa”, että oot kans huolestunu tästä.

jokurandom

Moi! Itse olen juonut energiajuomia monta vuotta, mut nyt päätin pistää stopin.

Energiajuomat pilaa terveytesi, esimerkiksi minun kohdalla lihoin jonkin verran. Niissä on kamalasti sokeria ja kofeiinia ja ne ei ole hyväksi. Siinä olen kyllä erimieltä että kaikki ketkä juo energiajuomia, muuttuvat ärsyttäviksi ja kehuskelee asialla. Tosin kyllä jotkin ovat sellaisia mutta harvat.

Itse kun join energiajuomia, join niitä siksi että ne maistuivat hyviltä ja antoivat energiaa rankan koulupäivän jälkeen. Jäin myös niihin koukkuun. Nyt olen onnistunut kuitenkin lopettamaan energiajuomien juonnin.

T: Poika 14v

Halpaa..

No siis, itse juon MF, koska eurolla saa 0.5 litran tölkin, eikä se niin limusta eroa.. Esim. Coca Colan 0.5l pullo maksaa 2€?

Kyllähän näihin hintoihin voisi muutos tms tulla, mutta nyt tällä hetkellä energiajuomat ovat halvempia, ja se voi olla osasyy juomiseen..

Poika 13v.

Hei ja kiitos kovasti mielipiteistänne!

Jos väsyttää eikä meinaa millään pysyä hereillä, kannattaa juoda energiajuomien sijaan pieni kupillinen kahvia tai kokista, koska ne ovat vähemmän epäterveellisiä ja eivät aiheuta ylimääräistä piristystä.

Hyvää alkavaa kesälomaa kaikille!

T: Poika 13v.

Poika 13v.

Miten niin halpaa? Lidlistä saa Siti-Colaa tai Jaffaa ja se maksaa vain 80 snt. Ja sitten vielä kun ottaa huomioon pantin 40 snt niin se juoma maksaa vain 40 snt.

tyttö 13 v

itse juon energiajuomia varsinkin autossa ja kesällä koska ne auttavat päänsärkyyn ja maistuvat hyvältä. itse juon parikertaa viikossa ja ennen kun kukaan tulee pätemään siitä että päänsärky on vieroitusoire kofeiinista niin ennen kun edes join kofeiinia sain päänsärky kohtauksia ja jossain vaiheessa join sattumalta energia juomaa silloin kun se kohtaus oli ja se helpotti

mikasa

itse juon monsteria koska se maistuu hyvälle ja auttaa päänsärkyyn. mutta en kuitenkaan suosittele niitä juotavaksi vain huvin vuoksi.

Moikkuu

En juo energiajuomia!

Vastaa aiheeseen: Energiajuomat ja niiden käyttö

Olethan kohtelias ja kunnioitat muita keskustelijoita. Viestit tarkistetaan ennen julkaisua.


Back to top