Siirry sisältöön
Koululainen

Siis oon pienenpänä tehny todella nolon jutun. Ja nyt mun entinen paras kaveri aikoo kertoa sen koko luokalle. Se mulle yks päivä mainitsi niistä ja sanoin sille että älä kerro niistä muille. Tämä ex paras kaverini on nykyään koulukiusaaja. Ja olen siitä hänen porukastaan lähteny kaksi vuotta sitten pois. Nyt olen juuri saanut hyvät kaverisuhteet ralennettua. Enkä haluaisi että ne pilataan. Pelkään joka päivä koulussa että hän mainitsee niistä. Yhden jutun hän minusta on jo maininnut. Ja sen jälkeen menetin paljon kavereita.

Auttakaa !!!

HotChocolate

Moikka!

Veikkaan että kaikki me ollaan tehty enemmän ja vähemmän tosi noloja juttuja menneisyydessä ja tullaan tekemäänkin. Noloissa jutuissa ei sinällään siis ole mitään häpeämistä koska se on kyllä inhimillistä tehdä virheitä ja ”nolouksia”.

Veikkaan että parhaiten asian saa käsiteltyä muutamilla seuraavilla tavoilla, valitse itse mikä on kätevin :

– Kerro nolot jutut itse ekana kavereillesi, tietty kaikkea (todella arkaluontoisia asioita jotka saattavat esim. oikeasti loukata muita tai sinua) ei kannata kertoa koska siitä voi olla hallaa itselle ja muille, mutta monesti jotkut kertoo ”nolot jutut” ennen muita.

– Kerro vanhemmille/terkalle/koulukuraattorille/opettajalle! Tämä kannattaisi tehdä ennen muita koska entinen kaverisi tai kukaan muukaan ei saa kiristää ja ahdistella vanhoilla jutuilla eikä uusillakaan. Lisäksi hän voi kokea että kiusaaminen on ok ja kukaan ei puutu siihen, joten ole ihmeessä yhteydessä luotettaviin aikuisiin!

– Vastaa pahaan hyvällä. Ei mitään kiusaamista saa katsoa läpi sormien ja miettiä että ”jaaha, toi menee kohta kuitenkin ohi, ei tartte puuttua”, mutta kun osoitat kiusaajalle että asia ei kiinnosta sua ja kiusaaminen lopetetaan kyllä koulun ja kodin taholta, sen pitäisi ainakin lieventyä. Älä myöskään lähde levittelemään puolestasi ex kaverisi noloja juttuja tai muutenkaan kiusaamaan, se on vähän kuin heittäisit bensaa liekkeihin ja jäisit odottamaan että tuli sammuu.

Joten kerro asiasta perheelle/koululle ja käsittele asiat myös nykyisten kavereidesi kanssa, jos he oikeasti jättävät sut yksin jostain vanhasta jutusta niin silloin harvoin kyseessä on oikea kaveri.
Meillä kaikilla on noloja salaisuuksia ja juttuja, ihan varmasti jokaisella ja en usko että kukaan meistä muistaa tai on kiinnostunut jonkun toisen jutuista. Omat asiat vaikuttaa usein isommilta ja nolommilta mitä ne onkaan.
Siunausta sekä hyvää talven alkua!

Vastaa aiheeseen: Entinen kaveri.

Olethan kohtelias ja kunnioitat muita keskustelijoita. Viestit tarkistetaan ennen julkaisua.


Back to top