Siirry sisältöön

Epäilen et sisarus ois trans. Pitäskö ottaa asia puheeks?

Ihminen

Toivon vastausta erityisesti tyypiltä, joka on ite trans.

Mun 12v sisarus on käyttäytyny pienestä pitäen sukupuolelleen poikkeuksellisesti ja pukeutuu vaatteisiin jotka on ”eri sukupuolen” osastolta ostettu. Yleensä pienenä leikeissä sen pehmolelu tai lego-hahmo oli eri sukupuolta kun se ite. Tää sisarus piirtää kuviin ittelleen erimallisen kehon kun omansa.
Hetki sitten se sano, ettei täysin tunnista itteensä omassa peilikuvassaan. Se sano sen sellasena hauskana juttuna eikä pitänyt sitä mitenkään erikoisena. Se ei oo selkeesti ainakaan vielä joutunut miettiin mitään sukupuoliasioita eikä oikeestaan taida ymmärtää miks muita perheenjäseniä kiinnosti niin paljon kun se sano ton peilikuvajutun.

Nää kaikki on jotenkin niin selkeitä merkkejä, mut on kyl tietty mahollista et se ei oo trans, koska muurosiän muutokset voi aiheuttaa muutenkin kai jotain tollasta oman kehon ihmettelyä ja ei vaatteet ja käyttäytyminen oikeesti oo niin sukupuolisidonnaisia asioita. Tää vaan vaikuttaa niin ilmiselvältä mulle ja noi merkit on niin voimakkaasti näkyvillä.

En tiiä miten puhuisin asiasta. En voi vaan kyseenalaistaa sen sukupuolta ennen kun se itekkään on ees miettiny asiaa. Se on viä aika nuori ja selkeesti sillä ei oo käyny mielessä mitään tällästä. Oon kyl joskus näyttäny sille jonkun animaation sukupuolen moninaisuudesta, joten ainakin se kai tietää et sellasta on.
(Kuulun seksuaalivähemmistöön, mut en ite kuulu sukupuolivähemmistöön. Me ei olla puhuttu yhessä kauheesti myöskään seksuaalivähemmistöön kuulumisesta koska tää sisarus ei oo viä sellasessa vaiheessa et sitä ees kiinnostais. Oon kysyny joskus mut se ei kai oo ihastunu koskaan kehenkään.)

Mut pitäskö tää ottaa sen kaa puheeks vai onko parempi että ei? Vai ottaa puheeks ehkä joskus myöhemmin, tyyliin vuoden päästä tai sillon kun se tuntuu jotenkin ajankohtasemmalta? Me ei olla oikeen sellasia et me puhuttais yhdessä tosi henkilökohtasista jutuista vaan enemmänkin lempieläimistä tai jostain. Siks mietin et tästä puhuminen vois olla sille epämukavaa. Voisinko tuoda asian esille muilla tavoin kun puhumalla? Onko jotain tapaa, jolla voin auttaa sitä?

:)

Voit ottaa puheeksi jossain ruokapöydässä, kun olette kahden, jos se tosiaan kiinnostaa sinua. Muista myös olla luotettava, etkä ala kertomaan hänen juttujansa eteenpäin.

transpojan tyttöystävä

12-vuotiaana ei välttämättä tajua vielä, että voi olla jotain muuta, kuin mitä on syntymässä määritelty olevan. Saattaa myös olla, että hän tietää vahvasti olevansa täysin vastakkaista, mutta ei osaa nimetä tuntemustaan mitenkään.

Suosittelen, ettet heti puhu sisaruksellesi, vaan kerrot mietteistäsi ensin vaikkapa vanhemmillesi tai jollekin muulle perheen/suvun aikuiselle. Voisitte yhdessä miettiä, puhutteko hänen kanssaan vai annatteko asian odottaa.

Transsukupuolisuus voi olla tuossa iässä todella vaikeaa ja vielä vaikeammaksi se muuttuu, kun murrosikä alkaa toden teolla. Olisi hyvä, jos sisaruksesi saisi kerrottua asiasta sinulle tai jollekin lähipiirin aikuiselle mahdollisimman pian, jotta häntä voidaan tukea mahdollisissa ongelmissa.

Vastaa aiheeseen: Epäilen et sisarus ois trans. Pitäskö ottaa asia puheeks?

Olethan kohtelias ja kunnioitat muita keskustelijoita. Viestit tarkistetaan ennen julkaisua.


Back to top