Siirry sisältöön
Epäreilua?

Oon 13v. Tyttö ja mua on kiusattu vitos luokalta lähtien. (uhkailtu,haukuttu) kiusaaja on samanikäinen pioka, ja sen ypärillä pyörii kaikki meijän luokan tytöt. Ne sitte yhes kiusaa mua.muut meidänluokkalaiset ei välitä yhtään vaik näkee ja kuulee selvästi miten ne mua haukkuu.
En oo viel kertonu asiast opettajille.
viimeviikolla mulla sitte naksahti päässä, ja löin välkällä kiusaajaa turpaan. Sain pahoinpitelysyytteen, mutta kiusaajalle ei sanottu mitään, vaikka kerroin että ovat mua kiusannu vitoselta lähtien. Mielestäni syyte on epäreilu. Mitä pitäis tehä?

Ristiriitainen

Uskon että muut luokkalaisesi eivät uskalla puuttua kiusaamiseen, sen on ehkä se yleisin syy miksi eivät puutu kiusaamiseesi. Olit urhea, kun puolustit itseäsi mutta samalla se oli virhe joten se on aika ristiriitainen asia. Mutta sinun olisi pitänyt kertoa asiasta jollekin läheiselle/luotettavalle henkilölle, vaikka vanhemmillesi tai kaverillesi. Jos asia jatkuu, kehotan sut mennä kertomaan kiusaamisesta opettajallesi, jottei kiusaaminen jatkuisi enäää :)

Tsemppiä jatkoon.

Nimetön

Moi.

Mielestäni nyt voisi olla oikea hetki kertoa asiasta eteenpäin. Tietävätkö vanhempasi tilanteesta? Sinua ei selvästikään ole kuultu asiassa, sillä kiusaamiseen tulisi puuttua lyönnistäsi riippumatta (tai nimenomaan siksi, koska tilanne on jo päässyt pitkälle). Rikosoikeudellinen vastuu alkaa 15 vuoden iässä, mutta nuoremmillakin on jossain määrin oikeudellinen vastuu teoistaan. Voit puhua opeille, terveydenhoitajille ja kuraattorille. Vanhemmat haluavat yleensä auttaa, jos tietävät että lastaan kiusataan. Älä kuitenkaan enää lyö kiusaajaasi, vaikka sinua ärsyttäisi kuinka paljon. Kun kiusaamista selvitellään, on tilanne helpompi, kun olet itse syytön. Voit pitää kirjaa kaikesta, mitä kiusaajasi tekee. Näin saat tehokasta todistusaineistoa heitä vastaan. Aina voit myös soittaa Lasten- ja nuorten puhelimeen tai kirjoittaa kirjepalveluun, molemmat ovat ilmaisia. Älä luovuta vaan jatka rohkeasti eteenpäin! Sä ansaitset ja tulet myös vielä saamaan parempaa :)

Tsemppiä lujasti ja halaus! =)

Vastaa aiheeseen: Epäreilua?

Olethan kohtelias ja kunnioitat muita keskustelijoita. Viestit tarkistetaan ennen julkaisua.


Back to top