Siirry sisältöön
surullinen

Moi. Mua ärsyttää, kun kotona aina mun 16v isosisko saa enemmän kaikkea. Esim. rahaa, vaatteita, se saa olla 12 asti yöllä kaupungilla kun mä en saa edes mennä melkeen koskaan kaupungille. Aina, jos sanon mun siskolle tai äidille et se tuntuu epäreilulta niin sisko vaan sanoo et ”sä ootki viel tommonen lapsi” vaik oon 13v. Ja kaikki pitää mua ihan vauvana eikä se oo kivaa ku jopa mun kaverit käyttäytyy mua kohtaan epäreilusti. Yks mun entinen kaveri kiusas mua aina ”vitsillä” mun koon takia ku oon tosi lyhyt ja se sano mua aina vauvaks. Ja mun nykynen paras kaveri huomauttelee aina välillä mun vaatteista ku kerran koulun juhlassa mul oli paljettimekko, ni heti ku olin vaihtanu sen päälle ni se sanos et ”hyii toi on kauhee vaa viisvuotiaat käyttää tommosii!” kovaan ääneen ja se aina sanoo et käytän viis vuotiaiden vaattei vaik ite tykkään niist tosi paljon. Mitä teen et saan tän loppumaan?

Azzie

No, tuohon tilanteeseen isosiskosi kanssa voin todeta vain sen, että hän tosiaan on sinua kolme vuotta vanhempi. 13- vuotiaan ja 16- vuotiaan välillä on suuri ero, joten älä ole kateellinen, jos hän saa olla pidempään ulkona. Kyllä sinä siitä kasvat ja täytät kolmen vuoden kuluttua itse 16.

Mutta tuo, miten ystäväsi koheteli sinua ja huomautteli vaatteistasi, on vain ilkeää. Pidä puolesi. Jos haluat pukeutua paljettimekkoon, sinulla on siihen täysi oikeus. Ei ole kenenkään toisen asia, miten pukeudut, joten älä kuuntele näitä ihmisiä, vaan pidä pääsi. Pukeudu juuri siihen, mihin haluat ja missä tunnet olosi kotoisaksi. Näytä heille, ettei heidän lapsellisilla kommenteillaan ole vaikutusta asiaan.

Iidaaahhh

Hei! Tiedän tunteen mutta vain kavereiitem osalta olen itsekkin 13.v ja kaikki mun kaverit saa olla kaupungilla vaikka koko yön mutta mä en saa edes päivälläkään ku vaan harvoin.

Ei kannata välittää siitä että kaverit yms. Sanoo sua lyhyeks sillä tunnen paljon lyhyitä ihmisiä ja oon itekkin aika lyhyt.

Et muute oo ainoo jolle on sanottu että noi on viis vuotiaitten vaatteita sillä itselläkin on sellatteita vaatteita. Tykkään itsekkin niistä tosi paljon ja käytän vaikka tuleekin sanomista aina välillä. Kannattaa kertoa opettajille tai huoltajille asiasta ni kyllä ne sit puuttuu siihen.

Tyttö 13w.

Eihän hän voi olla oikea ystävä, jos se sanoo tuollaisia sinulle!

Vastaa aiheeseen: epäreiluus

Olethan kohtelias ja kunnioitat muita keskustelijoita. Viestit tarkistetaan ennen julkaisua.


Back to top