Siirry sisältöön
voi juku

Olen tosiaan 17-vuotias tyttö. Ja tunnen oloni erittäin epämiellyttäväksi, sillä olen lihonut viimeisen muutaman vuoden aikana yli 10kg. En ole edelleenkään ylipainoinen, normaalipainon yläpäässä, ainakin painoindeksin mukaan, koska vielä pari vuotta sitten olin pelkkää luuta ja nahkaa. Tiedän myöskin, etten ole mitenkään läski, tai mahdottoman iso, mutta silti isompi, kuin mihin olen tottunut. Syy on ruokailutottumuksissa, en syö säännöllisesti, ja usein syön jotain herkkuja nälkään, ja koska käyn eri paikkakunnalla koulua, jään usein helposti koulun jälkeen koulupaikkakunnalle syömään heseen, mäkkäriin tms. odottaessani bussia kotiin. Se olisi kuitenkin ihan helppo muuttaa. Mutta se ei yksinään tee ihmeitä painolle. Pitäisi myös liikkua, mutta koska perheeni on aika köyhä (omat heserahani tulee kesätöistä ja joululahjoista yms.) joten rahaa ei ole mihinkään 50€/kk salikortteihin, tai monen sadan euron kuukausimaksuihin eri harrastuksista. En myöskään ole kovin innokan juoksija tai lenkkeilijä, etenkään näin talvella, kun ei ole sopivia varusteitakaan. Koululiikunnastakaan ei ole hyötyä, koska ammattikoulussa kun olen, liikuntaa on kahden vuoden aikana yhteensä 17 tuntia. Eli sillä ei laihduta. Ajattelin siis vain kysyä, että onko muilla samoja fiiliksiä, ja mitä olette/olette ajatelleet tehdä asialle?

Vepari

Hei!

Olen 16 v tyttö ja ymmärrän sua hyvin. Liikkuminen voi olla kallista ja sitä tulee helposti syötyä epäterveellisesti. On mullakin paino noussut lähiaikoina mutta se on ihan ok.

Itse olen lähiaikoina alkanut liikkumaan tosi paljon. Treenaan noin 5 päivää viikossa ja suurin osa harrastuksistani ovat puoli-ilmaisia tai kokonaan ilmaisia. Ostin itteleni (en mainitse kortin nimeä koska se paljastaa asuinpaikan) kortin ja se maksoi 20€. Sillä pääsee koko kevään aikana reenaamaan vaikkapa mitä. Pääsee oikeesti kokeilee kaikkia mahdollisia lajeja esim kiipeilyä, parkouria ja säbää. Hankin myös itteleni kuntosalikortin ja se maksaa 20€/kk. Hankin sen uimahallin salille joten sen takia se on aika halpa. Sitten käyn myös ilmaisissa kaupungin järjestämissä liikuntajutuissa.

En tiedä missä asut mutta kannattaa katsoa mitä liikuntaharrastuksia kaupunki/kunta tarjoaa koska ne on yleensä tosi halpoja.

Sitten siitä syömisestä. Kuulostaa varmaan tätimäiseltä, mutta mitäs jos ottaisit jotain terveellistä välipalaa mukaan niin et mee sinne mäkkäriin syömään? Itselleni tein semmoisen lupauksen että saan pisteitä kun syön terveellisesti ja jos en kerää tarpeeksi pisteitä lahjoitan paljon rahaa hyväntekeväisyyteen. Ei välttis toimi kaikille mutta toimii mulle.

Toivottavasti löydät jonkun kivan harrastuksen. Yritä olla miettimättä sitä laihduttamista liikaa. Olet kaunis niinkuin olet ja pääasia on että voit hyvin. Se että olisit pelkkää luuta ja nahkaa ei tee sinusta onnellista. Sun ei tartte sopia johonkin kapeaan yhteiskunnan muottiin:)

Vastaa aiheeseen: Epävarma painosta

Olethan kohtelias ja kunnioitat muita keskustelijoita. Viestit tarkistetaan ennen julkaisua.


Back to top