Siirry sisältöön
Rotta

Oon kauan miettiny että missä nyt voisin avautua aiheesta mutta musta tuntuu et mun faijalla on mielenterveysongelmia tai joku muistisairaus. Välillä se menettää hermonsa ja alkaa huutamaan täysiä ja hakkaamaan ja mun pitää miettiä tarkkaan mitä sanon ja voin tehdä ettei se alota sitä. Mutsi on töissä laivalla ja se ei halua tehdä asialle mitään. Jos kerron sille se sanoo ettei se tiedä mitä tehä ja vaihtaa puheenaihetta.
Mun faija on kans entinen alkoholisti. Mä oon alottanu just lukion ja on vähän vaikeeta keskittyä kouluhommiin ja kokeet menee huonosti. Oon kyllästynyt miettimään joka kerta mitä sanon koska en voi tietää alkaako se raivoomaan. Myös jos mun sisko on tehny jotain se huutaa mulle.

MLL Ylläpito

Hei,

hyvä, että päätit ”avautua” tänne! Olet tosi rohkea! Tilanne kotona kuulostaa hankalalta ja pelottavaltakin. On väärin ja tosi kuluttavaa joutua koko ajan elämään arvaamattomassa ja räjähdysherkässä ilmapiirissä. Sinulla on oikeus turvalliseen kotiin, jossa voit olla rennosti ja ilman pelkoa.

Minua huolestuttaa myös se, että mainitset hakkaamisen. Hakkaako isäsi siis sinua? Jos näin on, olisi sinun ja perheesi saatava pikimmiten apua. On väärin ja rikollista, jos sinuun kohdistuu fyysistä väkivaltaa tai sillä uhkailua.

Jos tilanne pääsee jatkumaan, sinä väsyt entisestään ja perhetilanne voi alkaa vaikuttaa muihin elämäsi osa-alueisiin, kuten koulunkäyntiin. Itsekin jo olet huomannut, että on vaikea keskittyä. Ajattelen, että nyt tarvitset ja ansaitset aikuisen tukea. Sinun vastuullasi ei ole ratkaista aikuisista lähtöisin olevia ongelmia.

Voisitko mennä juttelemaan koulusi kuraattorille tai terveydenhoitajalle tilanteesta? He ovat vaitiolovelvollisia ja jos sinua kovasti mietityttää luottamuksellisuus, niin kannattaa pyytää aikuista kertomaan vaitiolovelvollisuudestaan ja siitä, missä tilanteissa hän joutuisi sen rikkomaan.

Kannustan sinua myös soittamaan Lasten ja nuorten puhelimeen 116 111. Siellä saat jutella täysin nimettömänä ja luottamuksella aikuisen kanssa. Puhelu on maksuton. Väkivaltaa kokeneille lapsille ja nuorille voimme tarjota myös enemmän tukea uuden Tukipuhelimen kautta. Voit käydä lukemassa Tukipuhelimesta täältä: http://www.mll.fi/nuortennetti/info/lasten_ja_nuorten_puhelin_ja_net/tukipuhelin/ .

Olet fiksu ja rohkea nuori! Älä epäröi pyytää apua, sillä sinun hyvinvointisi on tärkeintä!

Vastaa aiheeseen: Faija

Olethan kohtelias ja kunnioitat muita keskustelijoita. Viestit tarkistetaan ennen julkaisua.


Back to top