Siirry sisältöön
Pelkkää ilmaa 3:

Moro, oon 12-vuotias tyttö, ja mun ongelma olis sellanen, että mun frendit pitää mua pelkkänä ilmana. Ne ei hyväksy mua sellasena, kuin oon. Ei hyväksy musamakua (Kuuntelen Mike Monroeta & Hanoi rocksia enimmäkseen) vaan haukkuu nuo maan tasalle. Ja se on toistuvaa. Toinen asia on mun hiustenväri, joka on punainen. Mun hiusten väri siis on alkanut haalistua oranssiksi ja mulle on sanottu et sitten ne on rumat. Tuo onneksi vain kerran, mutta se loukkaa silti. Muutenkin frendit pitää mua pelkkänä ilmana, ja sanoisin sen niille, mutta en pysty. Ne vaa suuttuis ja juoruiles kaikkee selän takana, sen verran hyvin tunnen ne. Mulla on 2 tositositosi hyvää frendii ja niille voin kertoo kaiken. Mun frendit käyttäytyy mua kohtaan tosi törkeesti, ja mun pitäs vaan kestää se.

Saman kokenut

Ei tollasta tarvi kestää. Joskus suunnilleen sun ikäsenä oli joillakin mun kavereista tapana sanoo jotain tollasia ilkeyksiä, ja ne vaan jatko vaikka koitin olla välittämättä. Ei siihen auttanut mikään muu kun vaan sanoa niille takas…
Kannattaa myös miettiä vähän sitä, että jos sun kaverit ilkeilee sulle kokoajan, onko ne sun arvosia.
Itse vaan joskus sanoin vaan kunnolla takaisin, jolloin kaverini kyllä loukkaantui, mutta sovimme myöhemmin eikä ole tuollaisia kommentteja sen jälkeen tullut. Itse annoin vaan itseni olla kavereitteni ’ovimattona’, jolloin minusta tuli se yleinen ilkeitten vitsien kohde, mutta kun kaverini ymmärsivät miten pahalta se tuntuu, loppui myös ilkeily.
Murrosiässä tytöt muutenkin saattavat usein olla todella ilkeitä, mutta tietenkään kiusaamista ei pidä sallia omalla tai kenenkään muunkaan kohdalla. :)

Joku tämmönen

tarkoituksena ei ole loukata mutta jos vaikka jahkaat liikaa siitä Michel Monroesta niin, että kavereitasi ärsyttää se asia. Se, että tykkäät siitä ei ole paha asia mutta jos tiedät että kaverisi eivät pidä niin voisit vaikka olla puhumatta siitä. Tilanne voisi siten muuttua todella nopeasti.

minä

Ymmärrän mikä sinulla on ongelmana, mutta yksi ongelma voi olla se että jahkaat koko ajan siitä michael monroesta tai hanoi rockista. älä jahkaa siitä! Ja jos sun hiustenväriä on moikattu nii älä välitä! äläkä kerro niile sun ”tositosi” hyville kamuille kaikekee!!

Kaksi tyyppii

tyyppi 1
no ensinäki tiedän että on ärsyttävää jos sua haukutan loukataan jne jne.. mutta se alkaa PIKKU hiljaa ottaan aivoon jos koko ajan jauhaa siitä mika tyypistä mut koko ajan jauhat siitä muille et jos jauhaisit niin ku vähemmän niin tälläiset
kuten:kiusaaminen haukkuminen yms vähenesivät.

[osa tekstistä poistettu]

tässä vinkki sinulle!

Ymmärrän ongelmasi, mutta ei se mitään. sinjun täytyy vain kestää se tai sitten sanot opelle!!!!!!!!!!!1 tai sitten sanot niille päin naamaa miltä sinusta tuntuu!

kiusaamista vastustava henkilö

Mulla olis jo kärtsänny hermo jos oisin sä mä olisin näyttäny niille taivaan merkit nii että ei varmana uskaltais juoruta tai kiusata enään jos ne jatkais kertoisin opelle jos et uskalla nii laita vaikka ihan vähin äänin nimettömänä kirjoitettu lappu open pöydälle…Mä oon aina halunnu punaset hiukset ja jos ne vaalenee nii ei oo muilla varaa valittaa!omapa on ongelmansa jos ne on kateita ja kiusaa sua siks…muista miettii asiaa myös siltä kannalta että ne on vaa kateellisia sulle,you rock!!!!älä välitä kiusaajista t.sielunsisko 12 v…<3

jokainenonhiemanhomo

Sanoisin, että jos sun kaverit oikeesti aattelee susta tollasta, ni ne ei oo sun kavereita, eikä ansaitse sun luottamusta tai toveruutta. Mulla oli ite joskus sellanen kaveriporukka, missä kaikki dissas kaikkia, eikä kukaan voinu luottaa keheenkään. Onneksi siitä päästiin yli. Oikeita, hyviä ystäviä sain kuitenkin vasta 15-vuotiaana, mutta siitä asti mulla on ollut ihmisiä, joihin voin oikeesti luottaa (oon siis nyt 18). Voithan sä tietenkin koittaa sanoo niille että oikeesti satuttaa, mut jotenkin en jaksa uskoo että kukaan tekis sellasta täyskäännöstä. Alota vaikka joku uus harrastus, tutustu uusiin ihmisiin. Kyllä löytyy ihmisiä, jotka on ihan yhtä täynnä tollasta meininkiä ja kaipaa aitoo ystävyyttä. Toivottavasti sä saat asias selviks.

Jos sit ne rupee kertoon susta juttuja, pidä pääs pystyssä ja joko myönnä tai kiellä, TÄYSIN REHELLISESTI. Silloin ne menettää aseensa ja jos sä sanot jotain täysin varmana (tai feikkaavan varmana, mut siitä tulee helpompaa ajan myötä) ni ei kauheen moni jaksa aukoo päätään. Esimerkkinä vaikka että sulla ois edelleen unilelu. Sanot vaan että ”niin on, olen ihminen. Ei siinä mitään vikaa ole. Kokeile itsekin.” Otat vaikka selvää jostain julkkiksesta, joka on tunnustanut jotain ”noloa” (Tai siis esim. Robert Pattinsonin isosiskot puki sen usein tytöks ku se oli pieni ja kutsu sitä Claudiaks, ja nyt se pystyy puhuun siitä julkisesti). Melkein kaikki on ok, jos sitä ei häpee.

Ilmasta sateenkaareksi

On hyvä että sinulla on hyviäkin kavereita huonojenkin lisäksi. ’Huhut raikaa juorut kiertää, harva mitään oikeesti tietää’.
Olet juuri täydellinen sellaisena kuin olet! Muista, että oikeat ystävät eivät _koskaan_ arvostele tai puhu sinusta pahaa selkäsi takana. Sano vain suoraan heille mitä ajattelet, ja käske heitä lopettamaan se.
Jos ei se auta, ei koskaan ole liian myöhäistä kertoa aikuiselle!

jjuulzu

moro..oon koht 14v. tyttö, minulla sama ongelma itse kuuntelen kanssa hanoi rocksii ja michael monroee + reckless love.. kukaan ei tunnu hyväksyvän musiikki makuani. Kaikki haukkuu että ¨oot tommone emo!¨ mitä vittu sitten mimmone saatana oon! Kaikilla kamuilla vaan tuntuu olevan tärkeetä et saa haukkua päin naamaa. oon kaikille vaan ilmaa. [Osa viestistä poistettu]

MLL Ylläpito

Hei.

Kirjoitit vakavasta asiasta, jonka selvittämiseen tarvitset aikuisen apua. Löytyykö lähipiiristäsi sellaista aikuista, jonka puoleen voisit kääntyä? Kouluissa ja oppilaitoksissa tällaisia tilanteita varten on esimerkiksi kouluterveydenhoitaja tai koulukuraattori, jotka osaavat ja haluavat auttaa. Sinua lähellä olevista auttavista tahoista löydät lisätietoa Nuortennetin Mistä apua? –osiosta (www.mll.fi/nuortennetti/mista_apua).

Voit myös soittaa Lasten ja nuorten puhelimeen numeroon 116 111, joka on auki arkisin klo 14-20 ja viikonloppuisin klo 17-20 (puhelu on maksuton) tai kirjoittaa MLL:n Lasten ja nuorten nettikirjepalveluun (www.mll.fi/nuortennetti). Saat kirjeeseesi henkilökohtaisen vastauksen luotettavalta aikuiselta.

Lisäksi voit käydä tutustumassa Nuortennetin sivuilta http://www.mll.fi/nuortennetti/ löytyviin ”Aikuisen apua” – teksteihin.

Deidara

Huonoa kohtelua ei ole koskaan pakko ”vain kestää”.

tyttö 92

itselläkin on kokemusta tälläsistä kavereista, tosin tulen nykyään näiden ihmisten kanssa toimeen, koska olemme kasvaneet jo aikuisiksi :) mutta sinun kannattaisi sanoa heille joko suoraan mielipitessi tai vaihtaa kaveri porukka ja jos tiedät että heitä ärsyttää joku juttu ei kannata siitä puhua, ettei tilanne pahene :)
ja mitä hiuskommentteihin tulee älä välitä hiukset ovat sinun ei heidän ;)

Vastaa aiheeseen: Frendit pitää ilmana

Olethan kohtelias ja kunnioitat muita keskustelijoita. Viestit tarkistetaan ennen julkaisua.


Back to top