Siirry sisältöön

Gallupintapainen: Seksuaalivähemmistöön kuuluva: Miten sait tietää sen?

Ujolesbo

1. Miten ja minkä ikäisenä sait tietää kuuluvasi seksuaalivähemmistöön?
2. Miten ja minkä ikäisenä tulit niinsanotusti ”ulos kaapista”…
a) kavereille
b) vanhemmille
3. Mikä on seksuaalinen suuntautumisesi?

Aiden

1. tajusin kuuluvani seksuaalivähemmistöön kaks vuotta sitte ku olin 13v en tienny vielä tarkkaan mikä olin mutta kyllä se ajan myötä selvis että oon pan :)
2. taisin tulla ekana kavereille kaapista ulos vaa tokasemalla että ”ei vittu mä en oo hetero ja toi muija on hemmetin hot”
äidille tulin vahingossa kaapista iltana ku ensimmäinen tyttöystävä jätti ja äiti kyseli että mikä on ku olin tosi itkunen.
3. oon ylpeä panseksuaali tyttö :)

15v tyttö

Olin 13v ja seiskan puolessa välissä kaveri tuli kaapista. En ollu sitä ennen ees aatellu et on oikeesti olemassa muitakin kuin heteroita, tai aattelin et ne ei oo normaaleja ihmisiä ja ne on vaan siellä jossain eikä ainakaan mun elämässä. Sillon tajusin et ”hei tollastakin on” ja aloin kyseenalastaan omaa ”heteroutta”. Hiljalleen aloin huomaan et ittellä on tunteita tyttöjä kohtaan enkä alkuun oikein uskonut sitä. Kyl se sit rupes selkeneen ja kerroin kavereille seiskan aikana. Vanhemmille kerroin kesällä vähän ennen kasiluokan alkua. Sukulaisille en oo viä kertonu, mut oon asiasta avoin koulussa ja harrastuksissa.

Azzie

1. En oikeastaan minkään, olen aina vain ollut mitä olen ilman sen kummempia mietintöjä aiheesta.
2. Vähän sama vastaus. En koskaan tullut ulos, koska en kaapissa ikinä ollutkaan. Parhaiden kavereiden kanssa joskus puhuttiin suuntauksista, ja vanhempani ovat aina tienneet, ilman termiäkin.
3. Aseksuaali

Pakkollinen nimimerkki

Pikku hiljaa alko vaan aamuyön videoissa näkymään enemmän miehiä kuin naisia. Se oli aika selvä merkki.

BiBoy

1. ehkä joskus 13-14v. tajusin että pojat kiinnostaa huomattavasti tyttöjä enemmän. Fantasioin lähes aina vain pojista.

2. en ole tullut vielä kaapista kelllekkään tosin se ei johdu siitä etten haluaisi, vaan siitä, ettei ole kavereita joille kertoa. Äidille en viitti kertoa kun se on aika uskonnollinen. Ei sen tarvii tietää.

3. bi, i guess..?

Shy kitty 13v

1. Sain tietää just varmaan viis päivää sitten. Aloin vaan miettimään että tytöt ovat mielestäni viehättäviä ja etten ole kiinnostunut pojista yhtään.

2. Tulin toissapäivänä kaapista ulos äitille kun se kysy että miks oon ollu mietteliäämpi ja hiljaisempi kuin yleensä ja sitten mä kerroin sille että mä oon ihastunu ITZY-bändin Yunaan.
Kavereille en oo vielä uskaltanu kertoa.

3. Oon lesbo ja ylpeä siitä.💚

<3

1. En vielä tiedä mihin seksuaalivähemmistöön kuulun mutta uskon sen selviävän ajan kanssa. Olen ihastunut samaa aikaa ystävääni joka on tyttö ja yhteen poikaan.
2. En ole sinänsä missään seksuaalisuudessa joten ei ole tarvinnu tulla vielä kaapista ulos.
3. Olen tällä hetkellä vielä questioning<3

Enkeksinymitää

1. no on siit jo aikaa, joku ehkä kolme vuotta? Sillosen bestiksen äidin kaa tuli jotenki puheeks nää jutut(olitii sillosen besun ja sen äidin kaa autos) sanoin sillon jtn että ”no mut tuntuu et saatan tykätä enemmän tytöist.” (olin aika skidi sillon jos mietitte xd) mut se tais olla tyylii eka kerta ku mietin et tykkään tytöist.
2. Noh kavereille oon ulkona kaapist ainaki yhelle (joka on bi) mut mun yks kaveri on ihan hemmetin homophoobinen ja pystyy just ja just elää sen tiedon kaa et en oo hetero.. Mut äidille oon still in the closet ja oon varma et ei mun ees tarvii kertoo koska noh mun huone on täynnä pridekamaa(voispa laittaa kuvan)ja muutenki kyl se tietää koska puhutaa aika paljo näist.
3. Monimutkaista.. Oon omni-lesbo, toisinsanoen omniseksuaali(niinkuin pan mutta sukupuolella on silti jonkunlainen merkitys) joka ei tykkää miehistä ja ylpeä sellainen olenkin🏳️‍🌈🏳️‍🌈🏳️‍🌈(oon kuullu et termi ”omni-lesbo” on ”loukkaava” lesboja kohtaan eli sori)

15vlesbo

1. Miten ja minkä ikäisenä sait tietää kuuluvasi seksuaalivähemmistöön? no tajusin tavallaa ku olin 5lk(koin sillo olevai bi) mut iha pienest pitöe en kuvitellu olevani miehen kaa enkä sillee nähny niitä viehättvinä.
2. Miten ja minkä ikäisenä tulit niinsanotusti ”ulos kaapista”…
a) kavereille, 6lk kahelle kaverille eli 11-12v(oon loppuvuodest syntyny xdd), ja muille frendeille 7lk alus eli olin vielki 12v.
b) vanhemmille, en oo kertonu(en muullekkaa perheelle, tosi homofoobisii ja ahdasmielisii kaikille vähemmistöille.
3. Mikä on seksuaalinen suuntautumisesi? lesbo

tyttönen 13v

1. tajusin joskus tän vuoden alussa et fantasioin yhestä tytöstä ja oon vähän ihastunu, mut sit aloin kuiteski miettiin että en oikeestaan tykkää siitä romanttisessa mielessä vaan se keho viehättää mua ja siitä meni hetki ku olin taas ihastunu yhteen tosi ihanaan poikaan. aloin miettiin et taijjan olla bi. mietin tosi pitkään tätä juttua ja tajusin lopulta noin viikko sitte että ihastun ite ihmiseen, mutta enemmän kuitenki poikiin.

2. a) kahelle kaverille sanoin tästä ”ihastumisesta” tätä tyttöä kohtaan, mutta lopulta kielsin asian kokonaan ja syytin mun tunteista menkkoja🤦‍♀️

b) en oo kertonu enkä välttämättä kerrokkaan

3. omni, oon vähän vielä hajalla tästä jutusta mutta tällä hetkellä musta tuntuu et oon omni

1. Miten ja minkä ikäisenä sait tietää kuuluvasi seksuaalivähemmistöön?
En ole ihan varma, se tuli vähitellen tajuntaani siinä 10-13 ikävuoden välillä.
2. Miten ja minkä ikäisenä tulit niinsanotusti ”ulos kaapista”…
a) kavereille
Osittain 13, osittain 14, osittain yhä kaapissa
b) vanhemmille
Äitille 13, isälle olen edelleen kaapissa
3. Mikä on seksuaalinen suuntautumisesi?
Lesbo.

L O V E L E S S

1. En silleen oo paljoo ajatellu sitä millonkaan koska se on mulle niin normaali asia… Mut olin vrm 13 ja tajusin sen siitä kun yksinkertasesti…. Tunsin vetovoimaa tyttöjä sekä poikia kohtaan.
2. En ikinä oo pitäny sitä kovin tarpeellisena joten kaapissa ollaan. En tajua miks pitäis kertoa… Tyypit tajuaa sitten kun tajuaa
3. Bi

joku vaan

1. Miten ja minkä ikäisenä? Siihen miten tajusin asian tarvittiin monta juttua(aluksi luulin olevani bi), mutta jontenkin tajusin ettei kiinnostus tyttöihin ollut vain kaverillista ja poikiin oikeastaan täysin päinvastoin. Vaikea arvioida minkä ikäisenä, mutta joskus 10-12vuotiaana kai.

2. a) En ole tullut kaapista.
b) Sama vastaus kuin edelliseen. (Oikeastaan tiedän että asia olisi perheelle ihan fine, mutta en halua tehdä siitä mitään numeroa. Toiseksi en osaa sanoa miten kaverit reagoisivat ja miten se muuttaisi välejä.)

3. Seksuaalinen suuntautuminen? Lesbo.

PS. Tässä tuli nyt vähän avauduttua, mutta kello on 2.08 yöllä että sori tästä.

jokuvaa

1. Se vain alkoi muuttumaan tai jotenkin tajusin, että tykkään tytöistä 14vuotiaana ja olin jo miettiny sitä pienenä, mut en tajunnu et mietin niitä silleen ja joskus 13v, mutta en sanonu kenellekään.
2. Vanhemmille ja parille tutulle (en sanois ihan kavereiksi) kerroin 14v.
3. Seksuaalinen suuntautuminen: questioning, eli en oo varma oonko bi, pan vai lesbo, mutta mulle sillä ei ole sinäänsä mitään väliä mikä olen. Olen ihminen, tyttö ja siitä olen aika varma.

Vastaa aiheeseen: Gallupintapainen: Seksuaalivähemmistöön kuuluva: Miten sait tietää sen?

Olethan kohtelias ja kunnioitat muita keskustelijoita. Viestit tarkistetaan ennen julkaisua.


Back to top