Siirry sisältöön
minävaan

moi! oon 12v tyttö ja mua on koulussa ihannoitu kun oon ollut niin laiha. Kuitenkin mulla on nyt iso maha ja haluan siitä nopeasti eroon. Yksi kaverini haluaa olla kanssani melkein joka päivä ja menemme melkein aina kauppaan hänen kanssaan ja minä vain lihon ja lihon miten saan tämän loppumaan apua! tää ei ole trolli. Mulla on tosi huono itsevarmuus kun oon pulska. :(

HotChocolate

Moikka! :)

Tiedän tunteen aika hyvin koska itellänikin on just semmonen ”pömppömaha”, toivon että voisin jotenkin nyt auttaa sua tässä joten lueppas seuraavat :

Liikunta ja terve ruokavalio auttaa paljon ihan jokapäiväisessä elämässä, kun saa tarpeeksi vitamiineja ja muita juttuja ruuasta ja elämästä yleensäkin, tulee parempi olo ja terveyskin paranee. Kaikkein tärkein on katsoa mitä syö viikolla (eli siis maanantaista perjantaihin), viikonloppuna saa kyllä syödä vähän karkkia tms jos tekee mieli, ei tietty liikaa.

Toiseksi oot kuitenkin vielä tosi nuori ja on normaalia että paino laskee/nousee vähäsen, älä yritä mitenkään riuduttaa tai laihduttaa ellei sulla oikeasti ole jotain +10kg ylipainoa koska kasvat vielä paljon ja sun kasvamisesi voi ulkoa ja sisältä heikentyä paljonkin jos et saa tarvittavasti kehoosi rakennusaineita (juuri ne vitamiinit, hivenaineet, proteiinit yms). Sitten ei ole vanhempana kiva kun on tosi lyhyt pituudeltaan mikä johtui huonosta ruokavaliosta.

Ja tärkein on ehkä, että vaikka olisit ns. ”täydellinen” ulkomuodoltasi, ulkonäkö viimisen päälle jne, siinä mukana ei kuitenkaan automaattisesti tule itsevarmuutta. Itsevarmuus on sitä, missä hyväksytään itsensä ja toisetkin sellaisena kuin on ja oikeasti pidetään jopa itsestään, tärkeää on myös tajuta että se kauneus tulee sisältä. Hymy ja positiivisuus esimerkiksi kaunistaa ihmistä kuin ihmistä paljon enemmän kuin huolitellut kynnet tai laiha vartalo. Tajuat sen ainakin myöhemmin :)

Arkipäivinä siis kannattaa lisätä sitä terveellistä ruokaa ja vähentää hesen/mäkkärin kuluttamista jos siellä käytte, voitte ottaa sen sijaan vaikka omat eväät mukaan tai syödä vaikka salaatin jossain kuppilassa?
Liikunta kannattaa muistaa ja netistä varmasti löytyy liikkeitä vatsan ym treenaamiseen.
Muista kuitenkin että oot nätti ja kiva ilman sitä superhoikkaa vartaloa, kunhan siitä ei oikeasti tule terveydelle haittaa niin ei se oikeasti ole niin tärkeää vaikka se siltä tuntuukin!

Siunausta ja tsemppiä sulle! :)

tyttö 9lk

Tiedän tunteen mä olen myös tukevampi ihminen. Jos sinne kauppaan tulee joka päivä kaverin kanssa mentyä niin tottahan se lihottaa jos aina ostaa jotain herkkuja. Kannattaa jättää se kaupassa käynti ja keksikää jotain muuta hauskaa tekemistä. Menkää vaikka pyöräilemään tai pelatkaa sulista. Lisäksi rahaa säästyy kun ei aina mene kauppaan.

Maistuumaistuu

Joo. Itelläniki sama ongelma… Muuten hoikka mut silti alavatsa pömpöttää jatkuvasti eikä siihen auta mikään :(

Vastaa aiheeseen: haluan eroon pömppömahasta

Olethan kohtelias ja kunnioitat muita keskustelijoita. Viestit tarkistetaan ennen julkaisua.


Back to top