Siirry sisältöön
Minä:D

Oon kohta 13 vuotias tyttö. Oonn pitkän aikaa miettinyt ja tullut siihen tulokseen että en enää usko Jumalaan. Mulle se on vaan satuhahmo jonka ympärille on keksitty ihan hyviä opetuksia ja muita tämmösiä (esim jotain rakasta lähimmäistäsi niinkuin itseäsi, kunnioita muita tms.). En tiedä mihin sitten uskon vai uskonko mihinkään mutta en usko miljoonia vuosia vanhaan ukkeliin joka määrää ihmisten elämän tai päästää mut taivaaseen jos oon ollu kilttinä tai helvettin jos en.

(Muistutus väliin että saa uskoa jos haluaa!! Tämä on vaan mun mielipide:))

Mun vanhemmat kuuluu evlut kirkkoon samoin kun aikalailla koko muu suku. En tiedä että miten ne suhtautuu jos sanon että en halua enää kuulua kirkkoon enkä käydä rippikoulua. Me ei kyllä käydä koskaan missään kirkoissa tai rukoilla mutta silti. Meenkö vaan sanoon niille että haluun erota kirkosta ennen rippikoulua? Vai mitä?

Mietin myös sitä että jos ne antais mun erota niin entä sitten häät, ristiäiset ja hautajaiset? Pystyisinkö mä käydä kirkollisissa hautajaisissa tai ristiäisissä? Ja jos mä saisin omia lapsia niin saisko ne silti kummit tai entä voisinko mä silti pukee sille ristiäismekon joka on ollut meiän suvussa jotain 50 vuotta? Tai sitku mä ku0lisin niin voisko mut haudata normaalille hautausmaalle eikä tuhkata? Mä en tiedä!!

Jos joku on eronnut alle 15 vuotiaana kirkosta tai eronnut ylipäätään ja tietää vastauksia noihin kysymyksiin niin vastatkaa ihmeessä koska en tiedä mitä mä teen. Kiitti jo valmiiks.

sama

mä oon aika varma että kirkosta ei voi erota alle 15 vuotiaana. mäkin haluaisin erota, mutta mä oon vasta 14

Vastaa aiheeseen: Haluan erota kirkosta (Oon kohta 13 v)

Olethan kohtelias ja kunnioitat muita keskustelijoita. Viestit tarkistetaan ennen julkaisua.


Back to top