Siirry sisältöön
panini

Mä oon jo hetken miettinyt tätä sukupuoli asiaa ja nyt musta tuntuu että mä tiedän. Nyt on jonkin aikaa ollut sellanen tunne että mä haluaisin kertoa jolekin muulle kun netti kavereille tästä. Oon aika varma että äitillä ei olisi mitään ongelmaa sen kanssa en vaan saa sitä sanottua. Pää on täynnä kaikenlaisilla Mitä jos kysymyksillä. Mitä jos se ei ookkaan okei tai mitä jos se on vihanen tai pettyny muhun? Sitten on kanssa ne mitä jos se on joku vaihe tai jotain kysymykset.

Netti kaverit on ehottanu et kirjoittaisin vaikka kirjeen mutta en jotenkin vaan uskalla. Enhän mä tietäis mitä mä kirjoittaisin. Moi äiti mä oonkin poika? Sitten olis kaiken laisia kysymyksiä mihin mä en osais vastata.

Mä päätin sit täällä avautua tästä. Mitä mä teen?

Kata, verkk@ri

Moi,
mä uskon että kaikki äidit haluavat lapsilleen pelkkää hyvää. Ehkä äitisi voi aluksi hämmentyä tiedosta, mutta sinunkin kannattaa antaa vain äidillesi hieman aikaa asian kanssa.

Jos sinusta tuntuu, että et ole vielä varma sukupuolestasi niin ei sinun tarvitsekaan olla eikä tarvitse lokeroida itseään mihinkään. Voit myös kertoa sen äidillesi.

Minusta myös kirjeen kirjoittaminen voisi olla hyvä idea, jos ääneen puhuminen tuntuu tosi vaikealta.
Voisit aloittaa kirjeen vaikka: ”hei äiti, olen pitkään miettinyt asioita ja minusta tuntuu siltä että..”

Toivottavasti tästä oli jotain apua! Tsemppiä! :)

Voisinpa auttaa

Hhmm…Kantsii miettiä miten se ihminen reagoi yleensä isoihin uutisiin ja yllättäviin tilanteisiin. Suuttuuko tai hätääntyykö helposti? Voi yrittää vähän ennakoida millanen reaktio voi olla. Kannattaa puhua ensin ihan yleisesti transsukupuolisuudesta tai kysyä mielipidettä siihen translain uudistukseen.

Kerro, kun oot valmis. Jos se on turvallista. Valkkaa rauhallinen tilanne, josta ei oo kiire minnekään. Tyyliin ruokapöydässä.
Se täytyy vaan kakistaa ulos. Jos oot päättäny kertoo siitä, älä ajattele mitään ja sanoo vaan väkisin asias. Sen saaminen ulos voi oikeesti fyysisesti vaatia voimaa.

Sun ei tartte tietää vastauksia kaikkiin kysymyksiin. Kerro ihan rehellisesti, ettet tiedä vastausta, koska sä oot ihminen etkä mikään tietopankki.

Vastaa aiheeseen: Haluan kertoa äidille sukupuolesta?

Olethan kohtelias ja kunnioitat muita keskustelijoita. Viestit tarkistetaan ennen julkaisua.


Back to top