Siirry sisältöön
Eltsuks

Tää on toki tyhmää ajatella et haluaa laitokseen. Oon ollu kuukauden sijoitettuna laitoksessa nn kaksi vuotta sitten sen takia että äiti heitti minut pihalle. Siellä oli yllättävän mukavaa.
Kotona en vaan opi tottelemaan sääntöjä ja laitoksessa ollessani se vain tuli automaattisesti.
Mulla on ollu hatkaijua ja kaikkea muuta nn kaksi vuotta sitten. Äiti on juonu ja huutanu mulle. Haluun vaan vapaa ehtoisesti mennä laitokseen tai jonnekkin.
Tässä koittan saada koulun kautta sossuja täältä päin koska muutettu nn kaks kuukautta sitten tänne ja edellise sossut jäi vanhalle paikkakunnalle.

Kata

Moikka!

Voit aina soittaa nuortennetin päivystävään puhelimeen.

Lasten ja nuorten puhelin

p. 116 111 (puhelu on maksuton)
ma–pe klo 14–20
la–su klo 17–20

Ikävä kuulla, että sinulla ei ole kotona hyvä eikä turvallinen olo. Mutta toisaalta olet hyvin rohkea ottamaan apua vastaan ja huolehtimaan itsestäsi. Se on hyvä merkki. Olisiko asuin paikkakunnallasi nuorisotaloa tai paikkaa jonne nuoret voi mennä mihin tahansa vuorokauden aikaan, jos on paha olla kotona? Olen ihan varma, että tilanteeseen löytyy joku ratkaisu!

Tsemppiä!<3
Terkuin Nuortennetin toimittaja Kata

CRAZYdude

Surullista kuulla. Eikä se ole huolehtimista, jos äiti on juoppo ja huutaa sulle.

help

joo oon samanlaisessa tilanteessa paitsi että äiti ei juo mutta isä juo ja on alkoholisti. Itse minua ahdistaa olla kotona enkä halua olla siellä isälle en saa muuttaa myöskään.
esim kerroin eilen äidille etten pysty asumaan siellä siitä alkoi kunnon sota ja murrosikää syytetään että murrosiän takia sä ajattelet näin ja samana iltana äitini lukitsi talon kaikki ovet jotta en pääse ulos..
nyt oon mummollani yötä koska kotona ei voi olla ja tänne tulee huomenna sossu puhumaan kanssani mutta olen varma että mikään ei muutu ja joudun takaisin himaa haluaisin mieluummin asua laitoksessa… auttakaa pliis

[Viestistä poistettu osa.]

Nuortennetin yllapito

Hei,

Kiitos viestistäsi. Asiasi josta kirjoitit, on sellainen, että haluamme tarjota sinulle vertaistuen lisäksi aikuisen tukea. Viestisi on kopioitu ”Päivystäjä mukana keskustelussa” keskustelualueelle. Lasten ja nuorten puhelimen vapaaehtoiset päivystäjät osallistuvat kyseisellä keskustelupalstalla keskusteluun. Silloin, kun päivystäjä vastaa keskustelun ensimmäiseen viestiin, julkaisemme siellä molemmat viestit samanaikaisesti. Tämän vuoksi viestit saatetaan julkaista ajoittain hitaammin kuin muilla keskustelualueilla.

Jos asiasi on kiireellinen saat nopeammin avun Lasten ja nuorten puhelimesta (116 111) tai chatista.

Lämpimin terveisin,
Nuortennetin ylläpito

Miku

Mun niiku äiti tai isäpuoli ei oo ikin tehny mul mtn you know. Mut mun isä juo aina silloi tällöi ja en tunne sitä sillee nii kunnol ni sit mul tulee sellane pelokas/ahistunu olo, et mitäs se seuraavaks.

tosi paha olla

Mä vaan haluun pois kotoo ei vanhemmissa sillai mitää vikaa oo mutta oon ite c/krooninen valehtelia. haluun pois mulla ei oo hyvä olla täällä ja tuntuu että oppisin säännöt paljon helpommin muualla esim; laitoksessa!!!

Sijaisperheessä asuva

Itekkin tahtoisin ennemmin laitokseen,ku nyt asun sijaisperhees(2015.7 lähtien oon ollu tääl) Suurin syy siihen miks tahon täältä pois on vrm se et -15 tai -16 jouluna menin kaverille jouluna(/jouluaattona)yöks ja ilman mun tietämystä se oli sanonu äidilleen et mun äiti olis juonu(alkoholisti ku on)vaikka ekaa kertaa ainaki 3kk se ei ollu kotilomal juonu, ja sijaisäiti sai kuulla siitä eikä uskonu mua et se ei ollu juonu… Syytettiin valehtelusta ja 2 ratsastustuntii pois. Sen jälkee oon ollu tähänki päivään asti joka v**un hetki varuillani et jos joku tuleeki sanoo et oisin tehny/jättäny tekemät jotain minkä oon tehny/en oo tehny tai jotain muuta et valehtelisin… Sijaisperheen vaihtoo oon pyytäny 2×. Sanottu vaan et mun ahdistuksel ja sil etten voi rentoutuu tuol täytyy tehä jtn mut et sijoituspaikan vaihto on vaihtoehdoista viimene ku on sen verra ongelmallista. Ja nyt en periaattes enää tahokkaa muuttaa hirvee kauas ku oon ny yläasteel saanu ihan mahtavii ystävii jotka ymmärtää mt-ongelmii, toinen on myös bi, ja muutenki on ihanat kaverit. Muun pystyisin jättää taakse. 7lk alus oisin pystyny jättää ihan kaiken ku en tuntenu niitä kahta ihanaa ihmistä viel niin hyvin.
Ja yks asia joka häiritsee täällä on se ku tuntuu et tääl on sillee… miten sen ny selittäis xd… … ei nyt erityisen tiukat, mut kuiteski sillee erilaiset säännöt ku normi perheis(saattaa toki johtuu et tä on sijaisperhe ni noi kokee et täytyy olla just sillee… onpas vaikee muuntaa tää sanoiks xd.. …”tarkat” säännöt)
Mutta joo.. tällästä mulla xd:))

Ahdistus

Mua jotenkin ahistaa olla kotona ja oon miettiny oisko laitoksessa helpompi olla? Kotona on sinäänsä [loput viestistä poistettu ja viesti siirretty ketjuun ”lasten ja nuorten puhelimen päivystäjä mukana keskustelussa”]

MLL Nuortennetin ylläpito

Hei,

Kiitos viestistäsi. Asiasi josta kirjoitit, on sellainen, että haluamme tarjota sinulle vertaistuen lisäksi aikuisen tukea. Viestisi on kopioitu ”Päivystäjä mukana keskustelussa” keskustelualueelle. Lasten ja nuorten puhelimen vapaaehtoiset päivystäjät osallistuvat kyseisellä keskustelupalstalla keskusteluun. Silloin, kun päivystäjä vastaa keskustelun ensimmäiseen viestiin, julkaisemme siellä molemmat viestit samanaikaisesti. Tämän vuoksi viestit saatetaan julkaista ajoittain hitaammin kuin muilla keskustelualueilla.

Jos asiasi on kiireellinen saat nopeammin avun Lasten ja nuorten puhelimesta (116 111) tai chatista.

Lämpimin terveisin,
Nuortennetin ylläpito

ahistunut

minulla on perjaatteessa kaikki hyvin kotona, mutta kotona oleminen ahdistaa ja en tunnu kuuluvani joukkoon, olen tosi erilainen kuin muut perheestäni. riitelen lähes päivittäin porukoitteni kanssa. en vain uskalla sanoa heille että täällä oleminen ahdistaa, en haluaisi eroon heistä, mutten halua myöskään olla täällä. kenelläkään viisaita neuvoja??

Haluan pois kotoa

Moi, kuulostaa tosi tyhmältä mut haluun vaa pois kotoo siel ei tunnu kivalta ja kotosalta. Vanhemmissa ei oo mitää vikaa mut haluun vaa pois sieltä. Tuntuu tosi oudolta olla siellä ja ku mun vanhemmat on eronnu, oon vuoroviikoin isillä ja äitillä. Joudun isille välillä ku mun käytös on ihan hirveeltä ja tällee mut en vaan opi sääntöjä kotona ja jos teen jotain tyhmää ne kohdistetaan johonki mun hyvään kaveriin nii sit en saa olla niiden kaa enää. Et multa otetaan kavereita pois mun tyhmän käytöksen takia ku en vaa opi sääntöjä ja oon koko ajan pahalla tuulella. Valehtelen koko ajan ja en tiiä vaa miks mut se tulee automaattisesti nii haluun vaa pois kotoo esim laitoksee ku tuntuu et oppisin siel asiat paremmin ja olis muutenki kivemmat olot.

MLL Nuortennetin ylläpito

Hei nimimerkki Haluan pois kotoa

Kiitos viestistäsi. Asiasi josta kirjoitit, on sellainen, että haluamme tarjota sinulle vertaistuen lisäksi aikuisen tukea. Viestisi on siirretty kokonaisuudessaan ”Päivystäjä mukana keskustelussa” -keskustelualueelle. Lasten ja nuorten puhelimen vapaaehtoiset päivystäjät osallistuvat kyseisellä keskustelupalstalla keskusteluun. Kun päivystäjä vastaa viestiisi, julkaisemme myös viestisi tai osan siitä. Tekstisi saatetaan julkaista ajoittain hitaammin kuin muilla keskustelualueilla.

Jos haluat, voit myös olla yhteydessä Lasten ja nuorten puhelimeen (116 111) tai chattiin https://www.nuortennetti.fi/apua-ja-tukea/lasten-ja-nuorten-puhelin/.

Lämpimin terveisin,
MLL Nuortennetin ylläpito

Bootyshot

Mä voin sanoo että te ette halua laitokseen vaikka siellä kotona olisi huono olla niin laitoksessa on vielä huonompaa mä oon ite laitoksessa jouduin mennä terapiaan ja lääkäriin mua pidettii kii ja mul tuli melkein masennus

Haluun kuolla

Siis mun porukois ei oo mitää ongelmaa mut mua ahdistaa mennä kouluu tai puhuu ku kysytään siit ku sytytin koululle tulipalon nii alkaa ahdistaa ja valehtelen, Jaa kun mä juon energia juomaa enkä uskalla kertoo vanhemmille kosk pelkään ett ne huutaa ja ainaku teen jotaki tyhmää nii kun mun porukat huutaa siitä asiasta nii mua alkaa ahdistaa HALUUN LAITOKSEEE!!!

Vastaa aiheeseen: Haluan laitokseen.

Olethan kohtelias ja kunnioitat muita keskustelijoita. Viestit tarkistetaan ennen julkaisua.


Back to top