Siirry sisältöön
Tikkuliisa

Moi! Oon 15 vuotias, 170cm pitkä [osa tekstistä poistettu]. Liikun paljon ja säännöllisesti.
Ärsyttää koska olen luuranko. Eli alipainoinen. Kun katsoo terkkarilla pituus- ja painokäyrää, pituus nousee pilviin nopeasti ja paino laskee kuin lehmän häntä.
Syön 5x per päivä. Miten saisin terveellisesti hankittua lisää painoa? Olen aina ollut ylpeä ja tyytyväinen kehooni. Äsken katsoin peiliin ja meinasi itku tulla kun kaikki mahdolliset muodot tulee törröttävisyä lapa- tai kylkiluista. Kaikki kavetit on muodokkaita ja naisellisia. Minulla on pienet rinnat.
Lihaksia sentään on. Kaverit sanoo aina kuinka lihaksikkaalta näytän. Se on okei.
[osa tekstistä poistettu] Huoh

HotChocolate

Heippa! :)

Kerroit että olit ilmeisesti alipainoinen ja haluaisit nostaa terveellisesti painoa sekä harrastat paljon liikuntaa.

En ole mikään lääkäri tai ravintoterapeutti mutta sellaisten puoleen voisi olla hyvä kääntyä?
He tietävät miten keho toimii (tai ainakin miten sen pitäisi toimia) ja mitkä tavat voisivat nostaa/laskea painoa yms.
Toki mulle tulee ensimmäisenä mieleen annoskokojen pieni nostaminen (jos siis syöt jotenkin pieniä annoksia) tai ihan sen energiamäärän nostaminen jos suosit nykyään paljon kevyt-tuotteita tms?
Aluksi jo kirjastosta tai netistä löytyyy varmasti ohjeita ja kokemuksia (mitä kuitenkin kannattaa lukea terveellä varovaisuudella, ole kriittinen sillä netissä on niin montaa mielipidettä ja ajatusta) siitä mikä voisi auttaa sua painon nostamisessa.

Paras neuvo mitä mulla siis on että puhu jollekin joka tietää näistä vähän enemmän, oli se sitten terkkari tai ihan lääkäri, jotta voisit saada juuri sulle sopivia vinkkejä näihin ongelmiin.
Jos tuntuu että liikut liikaa, niin että ravinnosta saatava energiamäärä paikkaa vaan niukasti sen kuluneen energian, kannattaa miettiä voisitko vähentää liikuntaa hiukan tai suurentaa energiamäärää kuten tuossa jo sanoin?

Muista myös että ei kaikkien tarvitse olla niitä ”muodokkaita ja naisellisia”, kunhan on terveissä luvuissa painon suhteen niin uskon ja tiedän että monet haluaisi saada myös sunlaisiasi piirteitä yhtä paljon kun sä äsken mainitsemiasi.
Persoonallisuus on aina hyvä juttu ja on kiva kuulla että haluat pitää huolta terveydestäsikin :)
En tosiaan ole mikään lääkäri joten en yhtään tiedä mikä mun ehdottamistani asioista voisi olla oikein ja mikä väärin, joten paras olisi jos voisit puhua jonkun kanssa. Aluksi vaikka MLLn sivuilla tai läheiselle?

Siunausta ja hyvää kesää! :)

o.t

Vähennä liikuntaa vaikka 0.5 tuntia nii pitäisi auttaa

Vastaa aiheeseen: Haluan lisää painoa.

Olethan kohtelias ja kunnioitat muita keskustelijoita. Viestit tarkistetaan ennen julkaisua.


Back to top