Siirry sisältöön
broken angel

Olen ruma ja lihava…..äiti haukkuu minua jatkuvasti painostani ja yrittää saada lenkkeilemään… ja muutenki huomattelee joka asiasta… kavereita minulla ei ole kuin pari ja en enää jaksa pitkäaikais sairauttani ja lääkärit valittavat kun olen niin laiska huolehtimaan itsestäni….koulussa olen ihan sairaan huono…elämässäni ei ole mitään hyvää, joka ilta itken itseni uneen….[osa tekstistä poistettu]…..mistä saisin apua?

MLL Ylläpito

Hei ”broken angel”,

onpa hyvä, että kirjoitit tänne ja kysyt, mistä saisit apua. Kuulostaa siltä, että sinulla on tosi kurja olo tällä hetkellä ja ansaitset ja tarvitset aikuisen apua.

Ei ole oikein, että äitisi (tai kukaan) haukkuu sinua painosta tai yhtään mistään loukkaavasti. Se varmasti tekee olosta entistä kurjemman ja apealla mielellä ei ainakaan jaksa tehdä mitään. Et kerro mikä sairaus sinulla on, mutta sekin ehkä vaikuttaa jaksamiseesi?

Kuinka usein tapaat lääkäriä/-eitä? Onko sinulla joku tuttu lääkäri, jonka luona käyt? Voisitko puhua siellä seuraavalla tapaamiskerralla ajatuksista ja tunteista, joista tännekin kirjoitit? Entä onko ketään muuta aikuista, kenelle voisit kertoa? Joskus myös kirjeen kirjoittaminen tai viestin lähettäminen on helpompaa, kuin kasvotusten asioiden esille ottaminen.

Kannustan sinua soittamaan meille Lasten ja nuorten puhelimeen 116 111, kirjoittamaan meille kirjeen nettikirjepalvelussa tai chattaamaan kanssamme ma-ti klo 17-20 täällä Nuortennetissä. Kaikki palvelut ovat täysin luottamuksellisia ja puhelin on ilmainen eikä numerosi näy. Me haluamme kuunnella ja miettiä kanssasi yhdessä, miten sinä voisit alkaa voida paremmin.

Olet hyvä ja arvokas omana itsenäsi ja elämäsi on vasta alussa. Vaikka nyt tuntuu kurjalta, niin usko pois – asiat voivat muuttua. Rohkeutta sinulle asioista puhumiseen ja avun pyytämiseen! Olisi kiva kuulla myöhemmin, miten sinulla menee.

Haleja!

Vastaa aiheeseen: Haluan [osa otsikosta poistettu]

Olethan kohtelias ja kunnioitat muita keskustelijoita. Viestit tarkistetaan ennen julkaisua.


Back to top