Siirry sisältöön
Pikkupsykologi

Miten psykologiksi opiskellaan? Tarvitseeko jo lukiossa valita jotain vai pitääkö sittenkin käydä amis? Mitä sieltä vaaditaan? Entä sen jälkeen? Missä voi jatkaa opintoja ammattiin? Kuinka kauan opiskelu kestää? Minkälainen työllistyminen psykologeilla on, mitkä ovat työajat, mitä työ on käytännössä?

T. Seiskaluokkalainen jonka opo sanoi että teidän pitää ottaa itse selvää

Kata, verkk@ri

Moikka,

ihan mahtavaa että sulla on jo vaihtoehto mikä sua kiinnostaa! Mene ehdottomasti lukioon ja valitse siellä paljon psykologian kursseja. Mä tykkään kanssa paljon psykologiasta ja kirjoitin psykan tänä syksynä! :) Kannattaa panostaa muihinkin aineisiin toki mutta jos valmistaudut hyvin psykologian ylioppilaskokeeseen niin siitä on hyötyä jatko-opinnoissa.

Tällä hetkellä psykologiaa voi lukea lukion jälkeen ainakin Helsingin yliopistossa:

KATSO AINAKIN NÄMÄ

https://www.helsinki.fi/fi/laaketieteellinen-tiedekunta/psykologia
https://opintopolku.fi/app/#!/korkeakoulu/1.2.246.562.17.94614014804

– Kata

Azzie

Psykologiaa voi opiskella ainakin Helsingin, Turun, Tampereen, Jyväskylän sekä Itä-Suomen yliopistoissa. Koulutus vaihtelee, mutta ellen väärin muista, se on 3-4 vuotta kestävä. Amista siihen ei tarvita, mutta koulutus itsessään on melko rankkaa. Se vaatii kykyä lukea aiheeseen liittyvää kirjallisuutta pääosin englanniksi, ja erilaisten teorioiden, mainittakoon vaikkapa Sigmund Freudin, muistamista.

Vastaa aiheeseen: Haluan psykologiksi

Olethan kohtelias ja kunnioitat muita keskustelijoita. Viestit tarkistetaan ennen julkaisua.


Back to top