Siirry sisältöön
jaa

Eli; mulla on kaksi tosi tärkeetä harrastusta joista varsinkin toisessa juokseminen on tosi tärkee osa. Oon 14v. tyttö ja alotin tän harrastuksen myöhemmin kun muut on yleensä alottanut. Ongelmana on nyt se, että sen lisäksi, että samassa ryhmässä olevat pojat nimittelevät esim. läskiksi [osa tekstistä poistettu] ja hitaaksi ja muuta, myöskään valmentaja ei kuuntele kiusaamiseen liittyvää asiaa ja syitä ongelmaan ( kipujen takia vauhdin hidastamista tms. ) Onko jollain muulla kokemusta tai neuvoja mitä tehdä? Kiusaajien vanhemmat on myös seuran hallinnossa vahvasti mukana ja niille on yritetty silti sanoa, ei oo auttanut…

Anonyymi

Kiusaamista kokeneena, ainut neuvo minkä voin sinulle antaa on että ole itsevarma.

Tiedän ettei tämä kuullosta nyt lohduttavalta, tai sinusta tuntuu ettei tämä auta ollenkaan. Mutta usko kokenutta, kaikki lähtee itsevarmuudesta.

Tiedän myös kuinka paljon enemmän sanat joskus sattuu kuin fyysinen kipu.
Olen kokenut kaikenlaista. Ja olen tullut siihen tulokseen että kaikki on lähtenyt minusta itsestäni. Silloin kun kyse ei ole vielä väkivallasta niin melko yksinkertaiset konstit helpottavat.

Tuollaisessa tilanteessa ei tietenkään kannata alkaa nimitellä takaisin, se usein vain yllyttää. Etkä silloin itsekään ole sen parempi kuin hekään jos alentuu samaan.

Anna itsestäsi niille sellainen kuva että olet vahva, eikä sinua niin vaan kiusata. Anna ikävien kommenttien mennä toisesta korvasta sisään ja toisesta ulos. Kyllä ne ennenpitkään kyllästyy kun huomaavat että eihän tuota jannua kiinnosta ollenkaan mitä me sille sanotaan, ompa tylsää kun se ei nyt yhtään reagoi.

Älä alistu kiusaajille. Ole vahva, se lähtee itsestäsi (: Minä uskon sinuun!

asintuntija

sinuna en harrastaisi kiusaamista koska siitä tulisi vaan itsellesi paha mieli

Banskupoppoo

Älä välitä siitä jos ne pojat nimittelee sua. Sä voisit esim: sanoa sun vanhemmille sitä ja vanhempasi voisivat ilmoittaa siitä sille seuralle jossa harrastat. Älä kuitenkaan lannistu niitten kiusaamisesta. Kun ne nimittelee sano vaan jaahas, älä välitä ja kävele pois.

Vastaa aiheeseen: Harrastuksessa kiusaaminen:(

Olethan kohtelias ja kunnioitat muita keskustelijoita. Viestit tarkistetaan ennen julkaisua.


Back to top