Siirry sisältöön
13-v, (◎-◎;)

Mä en tiedä, miten yleistä tällainen on, mutta…

Mua on syrjitty koko alakoulun ajan, mutta viime vuonna kaikki oli jotenkin… hyvin. Mulla oli neljä kaveria, ja kaikki oli kerrankin ystävällisiä mulle. Sitten kaks niistä alkoi olla parempia kavereita, ja yhtäkkiä ne vaan suuttu mulle jostain, mitä en ollut edes tehnyt. Yks toinen taas muutti kesällä toiseen kaupunkiin. No, ne äskenmainitut kaks tiputti kyydistä myös sen yhden, jota en vielä maininnut.

Me alettiin sitten olla kavereita, koska, no, ei ollut muitakaan. Se oli niin mukava, eikä ikinä syrjinyt mua. Paitsi että… meidän luokalla on toinenkin tyttöporukka, josta suljettiin yks niitten mielestä ärsyttävä (okei, se on ärsyttävä kiusaaja…) pois, ja se alkoi hengaamaan tän mun kaverin kanssa.

Sitten en tiedä, mitä tapahtui, mutta se mun ”kaveri” alkoi olla tosi ilkeä mulle. Tää ”kiusaaja” on juuri niitä tyyppejä, jotka lintsaa aina koulusta, joten se mun ”kaveri” alkoi olla taas ”niiden kahden” kanssa, vaikka ne on haukkunut ja puhunut siitä pahaa selän takana.

Yhtäkkiä mä olin taas yksin, ja nyt kaikki taas kiusaa ja syrjii mua. Sori kun oon tällanen valittaja, mutta se tuntuu oikeesti kurjalta, että aina mua yritetään ryhmätöissä laittaa niiden kanssa, ja aina se ”kaveri” sanoo, että ei me tota haluta, miksei se mee noitten kanssa.

Ja meillä oli just koulun joulukirkko, ja kun menin sinne ihan siisteissä vaatteissa (mustat leggingsit ja punavalkoinen Marimekon paita), se heti sano että ”on kyllä siistit vaatteet sulla”, niinkuin sarkastisesti. Sillä taas oli joku musta jakkupuku, litra hiuslakkaa ja kymmenen sentin korkkarit, siis ala-asteen joulujuhlassa? Varsinkin, kun pyydettiin laittamaan jotain punaista, niin ei ollut kivaa… Ja kun sanoin, että näähän on jouluiset, niin sain heti jonkinlaisen ” *** luuseri -tuijotuksen ja syvää hiljaisuutta osakseni.

Meen ens vuonna yläasteelle ja oon aina aatellut, että silloin pääsen meidän luokasta eroon, mutta tajusin just, että ne tulee varmaan samaan kouluun… Kertokaa, viisaat, mitä mä teen? 😭

Kona

Jos se haukkuu sua tai sanoo jotain pahaa sulle, kysy että ”Onko sulla kaikki hyvin?”. Se saa sen vähän sekasin.Tai hymyile ja vastaa että kiitos samoin. Voi myös vaan ignoorata. Hän haluaa sinulta tietynlaista reaktiota!! Hän varmaankin hakee sulta huomiota, kun sitä ei varmaan tarpeeksi vanhemmilta saa. Semmosia ihmisiä voi vain sääliä! Hänellä on varmaan omassa elämässä jotain pahaa meneillä, niin hän yrittää saada itselleen hyvää mieltä alistamalla muita.
Yritä saada kavereita muilta luokilta! Opettajallekkin voi vaikka mennä jutustelemaan. Yläasteella on sitten vähintään yksi mukava opettaja! Mutta opettajilta saa tukea, niillä on vaitiolovelvollisuus. Etsi itsellesi joku harrastus, sen kauttakin saa kavereita.

Hyvää vuorokauden jatkoa sulle ja perhosia!

Empaattinen_Ystävä

Voi helvetti ku kuulostaa hirveeltä! Vaikutat ihan älyttömän mukavalta tytöltä ja oon varma et yläasteella löydät uusia ja parempia kavereita! Jos oisin sä, niin alkaisin kerjäämään niitä kommentteja. Laittaisin vahvaa meikkiä, pukisin oudot vaatteet ja kokeilisin uutta hiustyyliä. Todista ettei sua kiinnosta. Vaikka oikeesti kiinnostais, noi tyypit ei ansaitse sun kiltteyttä! Mee johonki toiseen porukkaan, näytä että sä ET TARVII niitä sun elämään! Sä ansaitset paljon parempaa! Pysyvahvana ja kanna ittes ylpeydellä! Oon tääl, jos tarviit lisää tukea! Tsemppiä! :-)

Kirsikankukkatyttö

Mä oon kokenut monessa sun mainitsemassa asiassa melkein samalla tavalla ja ihan totta ymmärrän miltä se tuntuu. En oikein voi antaa neuvoja, kun en itsekään tiedä, miten mun pitäis toimia. Mä tiedän, että tollanen käytös todella sattuu. Tosi paljon tsemppiä sulle!
❤️❤️❤️

13-v, (◎-◎;)

Kiitti kaikille vinkeistä, ehkä mä pärjään näillä ens vuoteen asti! ;’P

Vastaa aiheeseen: Hei…

Olethan kohtelias ja kunnioitat muita keskustelijoita. Viestit tarkistetaan ennen julkaisua.


Back to top