Siirry sisältöön
Pohdiskeleva tyttönen

Haluisin kuulla että onko kuukupin käyttö 13-14 vuotiaana järjevää/kannattavaa vai kannattaako vain käyttää siteitä? En itse ole uskaltanut ottaa asiaa äidin tai muun aikuisen kanssa puheeksi. Pitäisikö asiasta keskustella myöskin terkkarin kanssa? Nyt koronan aikana se ei ole mahdollista mutta joskus sitten.

Itsestä tuntuu että kuukuppi olisi helpompi ratkaisu, jotta menkat ei ois häiritsevä asia arjessa, eikä tarvitsisi ärtymyksellä odottaa menkkoja ja tulevan viikon siteiden vaihtoa… :) Illallakaan ei tarvitsisi jännittää, että tuleekohan vuoto yön aikana yli tai läpi…

Kuukuppi ja sen käyttöä olen paljon tutkinut ja kuulostaa sopivalta ratkaisulta. Uimistakaan menkat ei kesällä haittaisi. Koska tällä hetkellä joudun aina nolosti kieltäytymään uimareissuista menkkojen takia. Viime kesäkin meni plörinäksi kun ei aina rannalle päässyt polskimaan. :D Mutta mietityttäää mitä äiti sanoisi jos kysyisin. Meillä kotona kun ei käytetä muita kun siteitä. Osaisiko joku neuvoa miten ottaa asia äidin kanssa puheeksi, kun en muutenkaan ole tottunut tällaisista asioista KELLEKÄÄN puhumaan… Muutenkin olen todella ujo puhumaan tällaisista asioista edes äidille. Asiat on vaikea ottaa esille…

Kiitti jos luit tänne asti <3 vastaa ihmeessä! Kaikki vinkit ja neuvot on tervetulleita! :)

Moi

Moi! Ite oon miettiny samoja juttuja! Oon just sun ikäinen ja olen kans miettinyt kuukuppia. Ootko koittanut tampoonia? Itse käutän niitä aina! Niin paljon mukavammat kukn ei veri jää mihinkään tulvimaan. Kuulupin haluaisin ehdottomasti. Eiköhän yhdessä mennä puhumaan äideillemme asiasta. Ajattelin itse sanoa vain että äiti hei oon miettiny että haluisin kokeilla kuukuppia. Eipä toisaalta äidille kuulu mitä suojia käytämme. Kysy rohkeestk vaan jos siltä tuntuu.

Lotta, verkk@ri

Hei! Kannattaa vain jutella äitisi kanssasi. Voit miettiä mikä olisi sinulle parasta kuukautisten aikana. Kannattaa myös miettiä että tulisiko siitä haittavaikutuksia. Voit ihan rohkeasti puhua hänen kanssaan. Jos et uskalla puhua hänen kanssaan kasvotuksen ja jos et uskalla niin voit myös laittaa viestiä hänelle tai vaikka kirjoittaa paperille ja antaa se hänelle. Tsemppiä keskusteluihin!

Pohdiskeleva tyttönen

Moi!
Kiitos neuvoista. En ole tanpooniakaan käyttänyt, mutta paljon olen kehuja kuullut. Täytyy ottaa puheeksi.

Vastaa aiheeseen: Hei kaikki tyttöset! Kuukuppi asiaa…

Olethan kohtelias ja kunnioitat muita keskustelijoita. Viestit tarkistetaan ennen julkaisua.


Back to top