Siirry sisältöön
Tälläiturha :(

Mua kiusataan koulussa joka päivä en jaksa enään minua on kiusattu 7 v asti olen kiltti ja herkkä eli täydellinen kohde kiusaajille.
Jotenki vaa tekis mieli [osa tekstistä poistettu] :( Ja oon välillä ajatellu lähtee Amerikkaan opiskelee kiusaamisen takia ja aijonkin lähteä minkälaisia kiusaamis tapauksia teillä on ? mullä tää menee varmaa kohta niin pahaks [osa tekstistä poistettu]:(((

MLL Ylläpito

Tämä on Nuortennetin ylläpidon viesti.

Hei,

ensinnäkään, et ole todellakaan turha, vaan valtavan arvokas.

Kirjoitit vakavasta asiasta, jonka selvittämiseen tarvitset aikuisen apua. Löytyykö lähipiiristäsi sellaista aikuista, jonka puoleen voisit kääntyä? Kouluissa ja oppilaitoksissa tällaisia tilanteita varten on esimerkiksi kouluterveydenhoitaja tai koulukuraattori, jotka osaavat ja haluavat auttaa.

Voit myös soittaa Lasten ja nuorten puhelimeen numeroon 116 111, joka on auki arkisin klo 14-20 ja viikonloppuisin klo 17-20 (puhelu on maksuton) tai kirjoittaa Lasten ja nuorten nettiin, josta saat aikuisen vastauksen. Tai käy tutustumassa nuortennetin sivuilta http://www.mll.fi/nuortennetti/ löytyviin ”aikuisen apua” – teksteihin.

Nimetön

Hei!

Itsekin olen luonteeltani herkkä, tunnollinen ja arka sekä sitä paitsi hieman persoonallinen tapaus, joten itsekin olen joutunut kärsimään kiusaamisesta ja erilaisuuden tunteesta. Lähinnä se on ollut ”vain” porukan ulkopuolelle sulkemista ja selän takana pahan puhumista, mutta se on satuttanut silti. Itsekin olen monesti miettinyt onko elämälläni mitään merkitystä kenellekään ja tuntenut halua vain päästää irti.

Älä kuitenkaan ajattele olevasi turha, sillä olet oikeasti ainutlaatuinen ja arvokas ihminen juuri sellaisena kuin olet. Itsekin olen huomannut olevani merkityksellinen edes jollekulle, vaikka monet katsoisivatkin outona. Pahimman vaiheen yli olen onneksi jo päässyt, ja siihen on auttanut mm. asioista puhuminen sekä positiivisen ajattelutavan opetteleminen (olen nukkumaan mennessä ajatellut mitä kaikkea hyvää päivässä on ollut ja jättänyt negatiiviset huomiotta. Jos muistan, olen päivälläkin aina välillä pysähtynyt hetkeen ja miettinyt vaikkapa miten kaunis auringonnousu.). Suosittelen sinuakin ainakin kokeilemaan jotain näistä, ja eritoten puhumaan jollekulle. Se oikeasti auttaa. Muista, ettet ole yksin, vaikka siltä tuntuisikin. Mä todella toivon sulle jaksamista ja kaikkea hyvää!

Vastaa aiheeseen: Heissan (moniaaiheita)

Olethan kohtelias ja kunnioitat muita keskustelijoita. Viestit tarkistetaan ennen julkaisua.


Back to top