Siirry sisältöön
nolo

Onko se normaalia että vaikka olen 15v ja penis on erektiossa vain 14cm ja esinahka ei tule terskan päältä pois kokonaan..?

MLL Ylläpito

Hei,

Lasten ja nuorten puhelimeen voisit soittaa, jos kaipaat kuuntelevaa korvaa. Puhelimessa saat olla täysin nimettömänä, numerosi ei näy ja puhelu on ilmainen. Olisi tärkeää, että saisit jutella jonkun kanssa huolistasi.

Tuo, että kaverisi hylkäsivät sinut ja nykyään kiusaavat, kuulostaa todella kurjalta. Voisitko vielä harkita, että kertoisit jollekin koulun aikuiselle siitä? Opettajan tulisi puuttua asiaan ja auttaa teitä selvittelemään välejänne.

Jos soittaminen Lasten ja nuorten puhelimeen tuntuu huonolta idealta, niin voit myös kirjoittaa nettikirjeen ja aloittaa siitä. Kunhan et jäisi aivan yksin huolisesi kanssa.

Rohkeutta avun pyytämiseen!

MLL Ylläpito

Hei,

anteeksi, että olet joutunut odottamaan vastausta. Viestissäsi on monta iso asiaa ja se herätti huolta jaksamisestasi ja siitä, miten tällä hetkellä, ja jo pidemmän aikaa, olet voinut.

Taidat olla ihminen, joka kantaa paljon huolta läheisistään ja johon on helppo tukeutua. Se on hieno piirre ihmisessä, mutta kääntyy itseään vastaan silloin, jos huoli kasvaa niin isoksi, että se verottaa jo omaa jaksamista ja pahimmassa tapauksessa huonontaa suuresti omaa oloa.

Nyt olisi tärkeää, että sinä saisit jostain tukea oloosi. Toki kaverit voivat auttaa ja tarjota kuuntelevaa korvaa sekä saada ajatukset muualle ikävistä jutuista. Kuulostaa kuitenkin siltä, että myös aikuisen apu voisi olla hyvästä. Myös ystävällesi ja poikaystävälle. Oletteko koskaan miettineet jommankumman tai molempien kanssa, että menisitte yhdessä juttelemaan esimerkiksi koulussa kuraattorille tai terveydenhoitajalle? Entä voisitko sinä itse harkita tätä vaihtoehtoa? Kuraattorilla ja terveydenhoitajalla on vaitiolovelvollisuus eli keskustelujenne tulisivat pysyä teidän välisinä. Jos sinua erityisesti mietityttää se, menevätkö asiat vanhempiesi tietoon, niin kannatta pyytää terkkaria/kuraattoria kertomaan alkuun vaitiolovelvollisuudestaan ja keskustelujen luottamuksellisuudesta. Voit myös sanoa, ettet halua vanhempiesi tietoon asioita, mutta tarvitsisit nyt apua ja tukea.

Toivon todella, ettet satuta enää itseäsi. Ehkä olet huomannutkin, että siitä tulee loppu viimeksi vain kurjempi olo ja siitä voi myöhemmin olla vaikeampi päästä eroon.

Voit aina olla myös meihin yhteydessä Lasten ja nuorten puhelimen, nettikirjeen tai chatin välityksellä! Kaikki kanavat ovat täysin luottamuksellisia ja anonyymeja! Puhelin ei myöskään maksa sinulle mitään. Näitä voit suositella myös kaverillesi ja poikaystävällesi. Poikaystäväsi voi halutessaan saada myös apua kotona tapahtuvaan väkivaltaan uuden Tukipuhelimemme kautta: http://www.mll.fi/nuortennetti/info/lasten_ja_nuorten_puhelin_ja_net/tukipuhelin/

Jaksamista ja lämpöä syksyysi! Rohkeutta avun hakemiseen!

Vastaa aiheeseen: Help!

Olethan kohtelias ja kunnioitat muita keskustelijoita. Viestit tarkistetaan ennen julkaisua.


Back to top