Siirry sisältöön
Patricia

Kuulostan aika hoopolta, kun kirjoitan tätä, mutta tää olisi aika tärkeää minulle.

Sain toukokuussa tietää, että pääsin haluamaani kouluun opiskelemaan media-assistentiksi. Iloinen tapahtumahan se on, tätä varten on kerätty voimia ja valmiuksia kohta vuoden verran!

Mutta… no, kyllä se lähteminen pelottaa. Olen pikkukaupungin tyttö ja en ole hirveästi Hesassa liikkunut muutamaa tapahtumaa lukuun ottamatta. (Koululla ei ole edes asuntolaa, mutta punkkaan serkkuni luona, ennen kuin saan oman kämpän). Olisin siis aika paljon kuin kala kuivalla maalla. Olen kuullut aika paljon kauhutarinoita ja jopa oma siskoni pelkää, että minulle käy stadissa jotain. (Olen aika suorasukainen ja kovaääninen jne).

Eli miten päästä menemisen pelosta eroon ja miten pystyisin liikkumaan Helsingissä turvallisesti? Kiitos etukäteen niille, jotka vastaavat tähän! :)

Sartsu – Verkk@ri <3

Waude, -onnittelut opiskelupaikasta!

Mä lähdin kans yläasteen jälkeen opiskelemaan toiseen kaupunkiin pois vanhempien luota. Kyllähän se jännitti, mutta itsenäistyminen tapahtui miltei itsestään ja huomaamatta. Luulen että jännität ihan turhaan, vaikka onkin normaalia jännittää uutta vaihetta elämässä.

Kiva, että sulla on serkku siellä Helsingissä. Hän varmasti myös osaa neuvoa, kuinka Helsingissä kannattaa kulkea turvallisesti ja kaikkia muita juttuja. Mutta oikeastaan, ihan samanlaisia ihmisä siellä Helsingissä asuu ja kulkee kuin muissa kaupungeissakin, ehkä vähän suuremmassa mittakaavassa tosin. Mutta eiköhän siihen äkkiä totu :)

Vähänkö kivaa, että pääset ihan uuteen kouluun, niin saat varmasti paljon uusia ystäviä! Ehkä joku heistä on kanssasi samassa tilanteessa. Tai paikalliset varmasti sitten neuvovat tarvittaessa. Nyt vaan iloinen fiilis ja innostus peittämään pelot! Ja pieni jännitys on tietysti hyvästä… ;)

Suuresti tsemppiä!!

-sartsu

Vastaa aiheeseen: Helsinkiin opiskelemaan – pelottaa.

Olethan kohtelias ja kunnioitat muita keskustelijoita. Viestit tarkistetaan ennen julkaisua.


Back to top