Siirry sisältöön
-14v

Oon 14v tyttö ja 153cm (viime mittauksen mukaan). Mietin, että kasvanko enään pituutta, kun mulla on menkatkin alkanut jo 11-12v (about viikkoa ennen, kun 12v) ? Oon aina kasvanut aika tasasesti, aina ollut se lyhyin muista lapsista ja mulle ei ikinä tullut sitä teini-iän ”kasvupyrähdystä”, 2cm kasvettu puolen vuoden aikana (ja tbh se on jo aika iso luku mulle).

Mietin, että onko mahdollista, että kasvupyrähdys tulee tytöllä/naisella ”myöhässä”, vai onko mä vaan muuten vaan lyhyempi?

Musta aikoinaan ennustettiin tulevan noin 162cm pitkä. Sentin lyhyempi kuin isosisko(puoli).

Johanna, verkk@ri

Moikka!

Pituuta on aika mahdotonta ennustaa ja sen kasvupyrähdyksen alkamis aika vaihtelee tosi paljon eri ihmisillä ja siihen vaikuttaa esimerkiks sukupuoli, perintötekijät ja ravitsemus. Sun kasvupyrähdys saattaa hyvinkin olla vielä edessä.
Mä oon nyt 18v ja oon noin 167cm pitkä ja tästä en varmaankaan enää kasva. Olin nuorempana aina luokan lyhyimpiä ja mulle tais tulla kasvupyrähdys joskus sun ikäsenä suurinpiirtein.

Mukavaa loppu kesää!

Janica, verkk@ri

Moikka! Jokainen ihminen on yksilöllinen joten sitä ei voi varmaksi tietää, kasvatko vielä. Voisit käydä vaikka puhumassa terveydenhoitajan kanssa asiasta, hän varmasti osaa auttaa ja vastata kysymyksiisi.
Mukavaa loppukesä t:Janica, verkk@ri

Vastaa aiheeseen: Hidaa pituuskasvu

Olethan kohtelias ja kunnioitat muita keskustelijoita. Viestit tarkistetaan ennen julkaisua.


Back to top