Siirry sisältöön
Pois

Onko olemassa tapaa päästä pois omien vanhempiensa luota pysysti? Molemmat ovat alkoholisteja ja vaikka ulkoapäin tilanne ei näyttäsi pahalta, se on todella vakava

HotChocolate

Heippa!

Ehdottomasti jos tunnet olosi turvattomaksi niin siitä kannattaa aina kertoa jollekin.
En ole alan ammattilainen mutta jos vanhempasi (ilmeisesti puhut viestissäsi itsestäsi ja omista vanhemmistasi?) ovat alkoholisteja ja tosiaan tilanne on vakava niin asiaan kyllä varmasti on saatavilla apua.
Koulussa terveydenhoitajalle tai koulukuraattorille voi mennä keskustelemaan ja kyllä yleensä he ovat hyvin ammattitaitoisia ja fiksuja ihmisiä jotka ottaa asiat tosissaan.
Jos heille on liian korkea kynnys mennä puhumaan niin onko sulla ketään luotettavaa aikuista elämässäsi jolle voisit jutella ja hakea hänen kanssaan apua?
Ehkä vanhemmillesikin puhuminen auttaisi heitä edes miettimään tätä tilannetta?

Huoli puheeksi-kaavake voisi myös auttaa kuten MLLn lasten ja nuorten chat sekä puhelin- ja kirjepalvelu?
Nämä on nyt ne mitä osaan neuvoa sulle, avun hakeminen ja puhuminen jonkun luotettavan aikuisen kanssa koska niin asiaan on mahdollista puuttua ja saada sullekin sitten sitä apua mitä viestissäkin jo pyysit :)

Harvoin heti ensiksi aletaan suunnittelemaan mainitsemaasi vanhempiensa luota poispääsyä koska helpommat keinot tottakai yritetään ensiksi, mutta toki jos asia on hyvin vakava niin en tiedä sitten miten toimitaan.

Olet kovin vaikeassa tilanteessa mutta se ei tarkoita ettei siitä selviä ja pääse pois!
Todella paljon siunausta sulle, olo on kaikilla aina välillä turvaton mutta Jeesus pitää huolta sillonkin kun usko ei riittäisikään.
Kaikkea hyvää ja toivontäyteisiä aurinkoisia syyspäiviä sulle! :)

Opiskelija

Hei,

Ehdottomasti kannattaa mennä puhumaan jollekkin esim. koulun kuraattorille tai hyväksi kokemallesi opettajalle asiasta. Varsinkin kuraattori on juuri sinun kaltaisessasi tilanteessa olevaa ihmistä varten töissä siellä. Heillä on myös velvollisuus hankkia sinulle ja vanhemmillesi apua lastensuojelun kautta.

Alkoholismi on riippuvuus ja sairaus, joka vie kokonaisvaltaisen huomion ihmisen elämästä, vaikka ihminen oikeasti haluaisikin pitää huolta lapsistaan ja perheestään. Vanhempasi tarvitsevat apua, eivätkä he todennäköisesti itse häpeän vuoksi uskalla sitä hakea.

Sinulle voi olla todella iso kynnys ottaa perheesi asioita puheeksi, mutta se olisi todella tärkeää niin oman kehityksesi turvaamisen, kuin myös vanhempiesi kannalta.

Vastaa aiheeseen: Holhous

Olethan kohtelias ja kunnioitat muita keskustelijoita. Viestit tarkistetaan ennen julkaisua.


Back to top