Siirry sisältöön
🐷🏳️‍🌈

Äiti tilasi mulle 70€ maksavat kengät jostain netin huijauskaupasta. Rahoja ei saa takaisin. Nyt mulla on hirveen syyllinen olo siitä, että mä valitsin just siitä kaupasta ne kengät. Me molemmat saatiin huijausviboja kun ostettiin ne, mutta ostettiin silti. Onko tää mun vika?

🌈rainbow🌈

En usko, että olis sun vika.
Kaupan vika. Kannaattaa tehä joku valitus!
Tsemppii rakas! <33

Sosionomi -opiskelija ammattikorkeakoulusta

Hei,
Huijauskaupoista kannattaa tehdä ilmoitus, alustavasti kannattaa lukea KKV:n (kilpailu- ja kuluttajavirasto) sivustolta huijauksista sekä niiden ilmoittamisesta. Yleisesti ottaen ilmoitus tehdään poliisille.

Suosittelen käyttämään Paypalia nettikaupoista ostessa, koska saat usein rahat takaisin kun teet ilmoituksen Paypalille, että sinua on huijattu. Kannattaa tästä sanoa äidillesi. Myös Paypalin käytöstä on muitakin hyötyjä, mm. ei tarvitse kirjoittaa aina kortin tietoja ostoksia tehdessä eli pääsee nopeammin shoppailemaan.

Ja tällaisesta asiasta ei tarvitse itseään syyllistää, eihän noista sivustoista voi olla täysin varma koskaan ja kuka tahansa voi joutua huijatuksi. Jos ensi kerralla tilaa jotain netistä, kannattaa googlettaa kaupan nimi ja etsiä arvosteluja siihen liittyen, esim. Trustpilot.fi:ssä on paljon arvosteluita eri kaupoista.

Kaikki kyllä järjestyy ja ei tarvitse potea syyllisyyttä, sillä et voinut olla täysin varma toiminnasta.

Vastaa aiheeseen: Huijattu ja syyllinen olo

Olethan kohtelias ja kunnioitat muita keskustelijoita. Viestit tarkistetaan ennen julkaisua.


Back to top